Удружење пензионера

ПОКРЕТ ТРЕЋЕГ ДОБА

Покрет трећег доба Србије је добровољна, невладина, непрофитна, патриотска, социјално-хуманитарна и нестраначка организација која има статус правног лица. Покрет ТДС је кровни национални покрет за Републику Србију, заснован на слободи удруживања пензионера и свих старих и других људи Србије, њихових удружења, клубова и друштава, ради остваривања заједничких интереса и циљева Покрета и шире заједнице.

Посетите страницу www.trece-doba.rs

ТРЕЋА СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНА МАНИФЕСТАЦИЈА ПЕНЗИОНЕРА БЕОГРАДА 2024. 21.05.2024.
Saradnja sa GOP-om

21. маја председник привременог органа Града Београда Александар Шапић отворио је Трећу београдску олимпијаду спорта и рекреације пензионера на Новом Београду у спортској хали Ранко Жеравица, на којој је учествовало 400 такмичара у четири дисциплине. Учешће су узели и пензионери Банке Поштанска штедионица, који су се максимално залагали да постигну што боље резултате и осветлају образ како удружењу, тако и Банци. Поред такмичења, лепо су се дружили, забављали, шалили и уморни, али весели привели такмичарски дан крају.

САРАДЊА СА ОПШТИНСКИМ УДРУЖЕЊЕМ СМУП 24.03.2023.
Saradnja sa GOP-om

Поводом обележавања 55. годишњице оснивања и рада Удружења пензионера Савезног министарства унутрашњих послова, Скупштина овог удружења доделила је захвалницу Удружењу пензионера Банке Поштанска штедионица, као признање за допринос у остваривању задатака и циљева Удружења пензионисаних радника Савезног министарства за унутрашње послове.

ОСМОМАРТОВСКА ПРОСЛАВА 07.03.2023.
Saradnja sa GOP-om

У пријатном амбијенту Дома Војске одржана је осмомартовска прослава чланица Удружења Банке Поштанска штедионица и њихових гостију.

ДОГОВОР О БУДУЋОЈ САРАДЊИ СА ГОП-ОМ 23.02.2023.
Saradnja sa GOP-om

Састанак председника Извршног одбора Банке Поштанска штедионица, мр Бојана Кекића са руководством Градске организације пензионера Београда и председницима општинских и гранских удружења пензионера, одржан је 23. фебруара у просторијама ГОП-а.
На састанку се говорило о будућој сарадњи ГОП-а и БПШ банке, где су презентоване услуге и погодности које банка нуди свим пензионерима.

ПЕНЗИОНЕРИ БЕОГРАДА У ПАЛАТИ СРБИЈЕ 10.02.2023.
Saradnja sa GOP-om

У Палати Србија 10.02.2023. године одржана је свечаност поводом обележавања 100 година од увођења пензијског система, где је уз високе званичнике присуствовало и око 300 представника удружења пензионера из целе земље.Том приликом је промовисана и пензионерска картица коју је идао ПИО Фонд Србије која ће омогућити најстаријима бројне погодности.

НОВА ГОДИНА У ДОМУ ВОЈСКЕ 23.12.2022.
Saradnja sa GOP-om

Удружење пензионера Банке Поштанска штедионица, окупило је своје чланове и многобројне госте у дому Војске на традиционалној заједничкој прослави Нове године.

ОТВОРЕНА ПРВА ИЗЛОЖБА СЛИКА 15.12.2022.
Prva izlozba slika

Прва изложба радова сликара чланова Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица а.д. отворена је 15. децембра 2022. године у просторијама удружења, чиме је оплемењен овај мали али леп пословни простор.

ПОВЕРЕЊЕ СТАРОЈ ПРЕДСЕДНИЦИ 31.10.2022.
Povernje staroj predsednici

На изборној скупштини Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица, 31.10. на Дан штедње, у Централном дому Војске Србије, прихваћен је избор кандидата за ново руководство и једногласно потврђен реизбор досадашње председнице Слободанке Илић.

ПОМОЋ УДРУЖЕЊИМА ПЕНЗИОНЕРА БЕОГРАДА 25.11.2022.

Градоначелник Београда Александар Шапић посетио је 25.11.2022. Градску организацију пензионера где је са представницима свих 17 општинских удружења разговарао о набавци и подели пакета солидарне помоћи.

ОЛИМПИЈАДА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ 28.09. - 02.10.2022.
Olimpijada u Vrnjackoj Banji

На 15. Олимпијади спорта, културе и здравља трећег доба, од 28. септембра до 2. октобра у Врњачкој Бањи, међу многобројним екипама учествовала је и екипа Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица.

ПРВА БЕОГРАДСКА ОЛИМПИЈАДА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ 06.09.2022.
Prva beogradska olimpijada za penzionere

Градоначелник Београда Александар Шапић 6. септембра на Ади Циганлији отворио је Прву београдску олимпијаду спорта и рекреације пензионера и том приликом поручио да ће Град Београд учинити све да, уз многобројне активности и дружења, нашим најстаријим суграђанима буде што мирније и безбедније.

У оквиру олимпијаде, у којој је учествовало око 250 пензионера, екипе су се такмичиле у пет дисциплина: штафетно брзо ходање, фудбал, кошарка, пикадо и шах. Учешће су узели и представници Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица.

НАСТАВЉАМО ДРУЖЕЊЕ

После годину и по дана поново заједно - дружимо се, уживамо у природи и мало рекреирамо.
У сарадњи Покрета Треће доба и Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица организован је излет у Сремске Карловце и Петроварадин уз обилазак Петроварадинске тврђаве.
Осмех на нашим лицима и сјај у очима дочараће вам наше расположење и зато једва чекамо да се отиснемо у неке нове авантуре, у истраживање неког другог града и уживање са драгим колегама и колегиницама.
Драги наши пензионери, придружите нам се!

40 ГОДИНА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА БАНКЕ 01.11.2019.

Поводом обележавања значајног јубилеја – четрдесет година од оснивања Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица, које је основано на светски Дан штедње 31. октобра 1979. године, организован је свечани ручак у ресторану Централног дома Војске Србије, 1.11.2019. године у 13 часова.

Традиционалном, ове године и јубиларном сусрету присуствовало је 376 чланова удружења, као и председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојан Кекић, председник удружења Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић, председник Покрета трећег доба Србије Василије Белобрковић и председник Београдског покрета трећег доба "Дорћолијада" проф. Душан Максимовић.

Пријатељима и члановима Удружења уручене су захвалнице и поклони за допринос и дугогодишњу сарадњу уз најаву председника Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојана Кекића да ће убудуће чланови Удружења пензионера уз рођенданску, добијати и новчану честитку.

ОЛИМПИЈАДА ТРЕЋЕГ ДОБА 29.09.-03.10.2019.

На 12. Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба којa се одржалa у Врњачкој Бањи од 29. септембра до 03. oктобрa 2019. године, учествовали су члaнови Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица.
Под слоганом "За активну и креативну старост" 1.200 учесника се такмичило у седам спортских дисциплина: штафета, шах, стрељаштво, пикадо, фудбал, кошарка и риболов. Одржана су едукативна предавања из области здравствене заштите људи трећег доба. Организовани су Међугенерацијски сусрети јуниора и сениора у свим спортским дисциплинама, као и у заједничкој Ликовној и иконописачкој радионици и Књижевним сусретима.

Банка Поштанска штедионица, као традиционално дугогодишњи пријатељ Олимпијаде Tрећег доба, припремила је пригодне поклоне за све награђене учеснике.
Слободанка Цеца Илић, председница Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица добитница је пехара за допринос развоју Покрета трећег доба Србије, док је Часлав Златковић добитник награде за најбољег сликара Сликарске и иконописачке колоније.

ЗЛАТНА МЕДАЉА НА ДОРЋОЛИЈАДИ 15.06 2019.

Чланови Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица освојили су прво место у фудбалу - пенали на мале голове, на "Дорћолијади спорта, здравља и културе трећег доба" одржаној 15. јуна 2019. на стадиону Фудбалског клуба Дорћол у Београду.

Такмичење под мотом ''У здравом телу – здрав дух'' организовано је у пет спортских дисциплина прилагођених трећем добу: пикадо, пенали на мале голове, извођење слободних бацања у кошарци, боћање и шах.

Манифестацију су обележили и јавни час фитнес вежби у природи трећег доба и најмлађе популације, као и Дечји Маратон на 20.000 милиметара под називом ''Баке и деке уз бате и секе" на коме су свој деци уручене златне медаље.

39. СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА БАНКЕ 30.10.2018.
Udruženje penzionera BPŠ Udruženje penzionera BPŠ

На светски Дан штедње, 31.октобра 1979. године, основано је Удружење пензионера Банке Поштанска штедионица. Сваке године Удружење организује годишњу Скупштину којој присуствује 373 члана Удружења, као и гости Републичког и Градског одбора пензионера.

Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојан Кекић присуствовао је 39. седници Скупштине Удружења пензионера Банке у ресторану Славија данас, 30.10.2018. године у 13 часова.