Удружење пензионера

ПОКРЕТ ТРЕЋЕГ ДОБА

Покрет трећег доба Србије је добровољна, невладина, непрофитна, патриотска, социјално-хуманитарна и нестраначка организација која има статус правног лица. Покрет ТДС је кровни национални покрет за Републику Србију, заснован на слободи удруживања пензионера и свих старих и других људи Србије, њихових удружења, клубова и друштава, ради остваривања заједничких интереса и циљева Покрета и шире заједнице.

Посетите страницу www.trece-doba.rs

ПРВА БЕОГРАДСКА ОЛИМПИЈАДА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ 06.09.2022.
Prva beogradska olimpijada za penzionere

Градоначелник Београда Александар Шапић 6. септембра на Ади Циганлији отворио је Прву београдску олимпијаду спорта и рекреације пензионера и том приликом поручио да ће Град Београд учинити све да, уз многобројне активности и дружења, нашим најстаријим суграђанима буде што мирније и безбедније.

У оквиру олимпијаде, у којој је учествовало око 250 пензионера, екипе су се такмичиле у пет дисциплина: штафетно брзо ходање, фудбал, кошарка, пикадо и шах. Учешће су узели и представници Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица.

НАСТАВЉАМО ДРУЖЕЊЕ

После годину и по дана поново заједно - дружимо се, уживамо у природи и мало рекреирамо.
У сарадњи Покрета Треће доба и Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица организован је излет у Сремске Карловце и Петроварадин уз обилазак Петроварадинске тврђаве.
Осмех на нашим лицима и сјај у очима дочараће вам наше расположење и зато једва чекамо да се отиснемо у неке нове авантуре, у истраживање неког другог града и уживање са драгим колегама и колегиницама.
Драги наши пензионери, придружите нам се!

40 ГОДИНА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА БАНКЕ 01.11.2019.

Поводом обележавања значајног јубилеја – четрдесет година од оснивања Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица, које је основано на светски Дан штедње 31. октобра 1979. године, организован је свечани ручак у ресторану Централног дома Војске Србије, 1.11.2019. године у 13 часова.

Традиционалном, ове године и јубиларном сусрету присуствовало је 376 чланова удружења, као и председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојан Кекић, председник удружења Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић, председник Покрета трећег доба Србије Василије Белобрковић и председник Београдског покрета трећег доба "Дорћолијада" проф. Душан Максимовић.

Пријатељима и члановима Удружења уручене су захвалнице и поклони за допринос и дугогодишњу сарадњу уз најаву председника Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојана Кекића да ће убудуће чланови Удружења пензионера уз рођенданску, добијати и новчану честитку.

ОЛИМПИЈАДА ТРЕЋЕГ ДОБА 29.09.-03.10.2019.

На 12. Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба којa се одржалa у Врњачкој Бањи од 29. септембра до 03. oктобрa 2019. године, учествовали су члaнови Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица.
Под слоганом "За активну и креативну старост" 1.200 учесника се такмичило у седам спортских дисциплина: штафета, шах, стрељаштво, пикадо, фудбал, кошарка и риболов. Одржана су едукативна предавања из области здравствене заштите људи трећег доба. Организовани су Међугенерацијски сусрети јуниора и сениора у свим спортским дисциплинама, као и у заједничкој Ликовној и иконописачкој радионици и Књижевним сусретима.

Банка Поштанска штедионица, као традиционално дугогодишњи пријатељ Олимпијаде Tрећег доба, припремила је пригодне поклоне за све награђене учеснике.
Слободанка Цеца Илић, председница Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица добитница је пехара за допринос развоју Покрета трећег доба Србије, док је Часлав Златковић добитник награде за најбољег сликара Сликарске и иконописачке колоније.

ЗЛАТНА МЕДАЉА НА ДОРЋОЛИЈАДИ 15.06 2019.

Чланови Удружења пензионера Банке Поштанска штедионица освојили су прво место у фудбалу - пенали на мале голове, на "Дорћолијади спорта, здравља и културе трећег доба" одржаној 15. јуна 2019. на стадиону Фудбалског клуба Дорћол у Београду.

Такмичење под мотом ''У здравом телу – здрав дух'' организовано је у пет спортских дисциплина прилагођених трећем добу: пикадо, пенали на мале голове, извођење слободних бацања у кошарци, боћање и шах.

Манифестацију су обележили и јавни час фитнес вежби у природи трећег доба и најмлађе популације, као и Дечји Маратон на 20.000 милиметара под називом ''Баке и деке уз бате и секе" на коме су свој деци уручене златне медаље.

39. СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА БАНКЕ 30.10.2018.
Udruženje penzionera BPŠ Udruženje penzionera BPŠ

На светски Дан штедње, 31.октобра 1979. године, основано је Удружење пензионера Банке Поштанска штедионица. Сваке године Удружење организује годишњу Скупштину којој присуствује 373 члана Удружења, као и гости Републичког и Градског одбора пензионера.

Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојан Кекић присуствовао је 39. седници Скупштине Удружења пензионера Банке у ресторану Славија данас, 30.10.2018. године у 13 часова.