Друштвена одговорност

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2023.
29.12.2023. - БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА НАСТАВЉА САРАДЊУ СА НЕМАЊОМ МАЈДОВИМ
Banka Poštanska štedionica na Beogradskom polumaratonu Banka Poštanska štedionica na Beogradskom polumaratonu

Банка Поштанска штедионица наставља и наредне године сарадњу са Немањом Мајдовим, репрезентативцем Србије, светским и европским шампионом у џудоу.

Као друштвено одговорна банка која улаже у развој спорта, уговором којим је продужена до сада изузетно успешна сарадња са Мајдовим, БПШ Банка наставља подршку прослављеном српском џудисти.

Захваливши се Банци која је препознала његов квалитет и труд, Немања Мајдов истакао је ће се и убудуће трудити да на најбољи начин у свету представља своју земљу и народ, као и Банку Поштанска штедионица чији лого, поред грба, носи на свом кимону.
„То је оно што ме чини срећним, али и обавезује. Желим у том кимону само да побеђујем и прославим Србију што више могу“, поручио је Мајдов.

Мр Бојан Кекић, председник Извршног одбора БПШ Банке, истакао је да је Банка поносна због сарадње са Немањом Мајдовим „не само великим шампионом, већ и великим човеком који је увек спреман да подржи активности Банке“.

У децембру 2021. Банка Поштанска штедионица је куповином Комерцијалне банке Бањалука проширила пословање у регион, градећи на тај начин између Србије и Републике Српске својеврсан финансијски аутопут. Сарадња са Немањом Мајдовим је, према речима мр Кекића, спортски аутопут између Србије и Републике Српске.

„С обзиром да је следећа година олимпијска, да га очекују светско и европско првенство, Немањи желимо пуно здравља и среће“, закључио је Бојан Кекић.

26.11.2023. - БАНКА НА БЕОГРАДСКОМ ПОЛУМАРАТОНУ
Banka Poštanska štedionica na Beogradskom polumaratonu Banka Poštanska štedionica na Beogradskom polumaratonu

Банка Поштанска штедионица учествовала je данас на Београдском полумаратону као један од партнера.

Упркос хладном времену, 26 запослених у БПШ Банци, рекреативаца и заљубљеника у трчање, са великим ентузијазмом су савладали задату трасу и стигли до циља.

Честитамо свим учесницима!

13.10.2023. - БАНКА У САРАДЊИ СА ГРАДОМ НИШОМ ДАНАС ОТПОЧЕЛА САДЊУ 750 СТАБАЛА У ОВОМ ГРАДУ
Banka Poštanska štedionica u Nisu otpocela sadnju 750 stabala Banka Poštanska štedionica u Nisu otpocela sadnju 750 stabala

Банка Поштанска штедионица је у сарадњи са Градом Нишом данас отпочела значајан еколошки пројекат, садњу 750 стабала у овом граду. Прве тује засадили су градоначелница Ниша Драгана Сотировски и чланови Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Наташа Марковић и Александар Чортан, као и запослени у Банци и управи града Ниша.

Као друштвено одговорна, Банка Поштанска штедионица је у априлу ове године покренула кампању „Чувајмо О2 заједно“, којa је усмеренa на куповину садница различитих врста дрвећа за пошумљавање Србије.

Захваљујући клијентима који су препознали значај ове иницијативе и одлучили да своје месечне изводе по текућем рачуну примају на имејл уместо на папиру на кућну адресу, Банка је приход од накнада за вођење текућег рачуна у једном месецу издвојила за куповину младих стабала. До сада су на тај начин обезбеђена средства за куповину више од 8.000 садница које ће бити засађене широм Србије.

Градоначелница града Ниша Драгана Сотировски истакла је да је захваљујући доброј сарадњи са БПШ Банком тај град добио 750 нових садница туја које ће бити посађене на више локација, а тиме и много чистијег ваздуха у граду. Александар Чортан изразио је задовољство што је Ниш први град којем је Банка донирала средства за куповину садница.

“Акција се наставља и даље, позивам све клијенте Банке Поштанска штедионица који се још нису определили да са Банком комуницирају путем имејла већ су се задржали на класичним каналима, да нам доставе своју имејл адресу, а ми ћемо део средстава донирати у овај фонд и у другим општинама и градовима приредити овакве активности“, рекао је Чортан.

02.10.2023. - БАНКА НА 16. ОЛИМПИЈАДИ СПОРТА, КУЛТУРЕ И ЗДРАВЉА ТРЕЋЕГ ДОБА
Banka Poštanska štedionica na Olimpijadi sporta, kulture i zdravlja treceg doba Banka Poštanska štedionica na Olimpijadi sporta, kulture i zdravlja treceg doba

Банка Поштанска штедионица, стратешки партнер Савеза пензионера Србије, са великим задовољством представља се и ове године на 16. Олимпијади спорта, културе и здравља трећег доба, која се до 3. октобра одржава у Врњачкој Бањи.

Посебно интересовање учесника Олимпијаде ове године привлаче погодности које је Банка припремила за кориснике Пензионерске картице нове генерације, чија је примена почела 1. октобра, на Међународни дан старих.

Учесницима Олимпијаде, становницима и гостима Врњачке Бање током ове манифестације на располагању је и мобилна експозитура постављена на шеталишту, у којој клијенти могу да обаве све врсте банкарских услуга, а заинтересовани могу да се пријаве за Пензионерску картицу, као и у више од 200 експозитура широм Србије.

01.10.2023. - БАНКА УЧЕСТВОВАЛА У ТРАДИЦИОНАЛНОЈ ЖЕНСКОЈ ТРЦИ НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ
Banka Poštanska štedionica ucestvovala u zenskoj trci Banka Poštanska štedionica ucestvovala u zenskoj trci

Више од 20 запослених у Банци Поштанска штедионица учествовале су у традиционалној женској трци која је данас одржана на Ади Циганлији у организацији Београдског маратона.

Под слоганом "Ја то могу", више од две хиљаде учесница женске трке претрчале су или препешачиле стазу у дужини од 7,7 километара.

Овај спортски догађај, који је подржала БПШ Банка, намењен је женама свих старосних доби и има за циљ да промовише важност физичке активности као превенције у очувању здравља.

13.09.2023. БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА "ЗЛАТНИ СПОНЗОР" ФУДБАЛСКОГ КЛУБА ВОЈВОДИНА
Banka Poštanska štedionica sponzor FK Vojvodina Banka Poštanska štedionica sponzor FK Vojvodina

Банка Поштанска штедионица и Фудбалски клуб Војводина потписали су уговор о "златном спонзорству".

Уговор су у Спортском центру „Вујадин Бошков“ у Новом Саду свечано потписали мр Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке и Драгољуб Збиљић, председник ФК Војводина.

Бојан Кекић је истакао је да је ово спонзорство један од начина да се Банка захвали Новом Саду и Војводини.

„Нас и ФК Војводина спаја и традиција. Банка је пре две године обележила 100 година рада, а Фудбалски клуб Војводина следеће године прославља 110 година постојања. Верујем се да ћемо заједно остварити изузетне резултате и радовати се успесима клуба“, рекао је Бојан Кекић.

Драгољуб Збиљић захвалио се БПШ Банци на подршци, оценивши да ће ово спонзорство значајно допринети побољшању резултата клуба.

"Банка Поштанска штедионица зна у ком правцу улаже, то се види из улагања у Одбојкашки савез Србије, где је освојено пуно медаља. Нека ова сарадња буде упола плодоносна и мораћемо да проширимо витрине за пехаре уколико и ми остваримо такве резултате", рекао је Збиљић.

05.09.2023. - БАНКА ЕВРОПСКИМ ВИЦЕШАМПИОНКАМА УРУЧИЛА POST CARD DINACARD UNIONPAY ПЛАТНУ КАРТИЦУ
Banka Poštanska štedionica uručila kartice odbokašicama Banka Poštanska štedionica uručila kartice odbokašicama

Банка Поштанска штедионица поздравила је јуче женску одбојкашку репрезентацију Србије, која се са освојеном сребрном медаљом вратила са Европског првенства.

На пријему код председника Србије Александра Вучића, Банка је европским вицешампионкама уручила у земљи јединствену POST CARD DinaCard UnionPay платну картицу са новчаном наградом.

У разговору са одбојкашицама током сусрета у београдском хотелу М, Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица, истакао је да је женска репрезентација у претходних седам година, колико је Банка генерални спонзор Одбојкашког савеза Србије, све нас много пута обрадовала.

„Ви сте најлепши и најбољи излог државе Србије и Банке Поштанска штедионица, која је препознатљива по вама. Верујемо да ћете на најбољи могући начин наставити да промовишете нашу земљу. За нас сте биле, данас сте и бићете шампионке. У име 2.600 запослених и 1,5 милиона клијената Банке, велико вам хвала“, поручио је Бојан Кекић.

01.09.2023. - БАНКА НА САЈМУ ШЉИВА У ОСЕЧИНИ
Banka Poštanska na sajmu sljiva Banka Poštanska štedionica na sajmu sljiva

Банка Поштанска штедионица се и ове године представља на Сајму шљива у Осечини, који се одржава од 1. до 3. септембра.

Ова манифестација се одржава са циљем промовисања важности шљиве као воћарске културе.

Првог дана на сајму је постављена мобилна експозитура у којој заинтересовани клијенти могу да обаве све банкарске послове и подигну новац на банкомату.

08.07.2023. - ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ИЛУСТРАЦИЈЕ „ИЛУСТРОФЕСТ“ ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ БАНКЕ
Banka Poštanska pokrovitelj Ilustrofesta 2023 Banka Poštanska štedionica pokrovitelj Ilustrofesta 2023

Међународни фестивал илустрације „Илустрофест“, који се пету годину заредом одржава под покровитељством Банке Поштанска штедионица, свечано је отворен синоћ на Калемегдану.

Подсетивши да Банка Поштанска штедионица постоји и без прекида ради већ 102 године и препознатљива је, између осталог, по томе што веома држи до традиције, Бранкица Тинтор, члан Извршног одбора БПШ, изразила је задовољство што је Банка од самог почетка, свих пет година, део овог фестивала илустрације и креативности.

За учешће на петом Илустрофесту ове године пријавило се готово 800 аутора из целог света, што показује да је ова манифестација препозната у светској креативној заједници. Међународни уметнички жири изабрао је најбоље илустрације 176 аутора из 28 земаља, чији су радови изложени на великим постаментима дуж Савског шеталишта.

Илустрофест се одржава до 14. јула, када ће бити додељена и награда победнику конкурса Банке Поштанска штедионица „У славу ћирилице“.

16.06.2023. - БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА ЈЕДАН ОД СПОНЗОРА ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ
Banka Poštanska sponzor igara mladih Banka Poštanska štedionica sponzor igara mladih

Данас је у Београду у спортској хали СЦ „Вождовац“ на Бањици свечано отворена 10. сезона Дунав осигурање Спортских игара младих.

Банка Поштанска штедионица је и овај пут учествовала као један од спонзора.

Спортске игре младих представљају највећу манифестацију аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства као и спајање деце из региона.

Циљ ове манифестације је окупљање што већег броја деце и младих како би они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона развијали праве вредности, солидарност, толеранцију, социјалну инклузију и fair play.

12.06.2023. - БАНКА НА СПОРТСКОМ САБРАЊУ СВЕТЕ СРБИЈЕ
Banka Poštanska na sportskom Sabranju Banka Poštanska štedionica na sportskom Sabranju

Банка Поштанска штедионица учествовала је и ове године на Спортском сабрању Свете Србије које је одржано у недељу 11. јуна на београдској Ади Циганлији, у огранизацији Православног спортског удружења „Свети Срб и ја“.

Десето јубиларно Сабрање под слоганом „Ми смо десетка“, објединило је тематски и садржајно претходних девет, са циљем да се промовише духовно и телесно здравље најмлађих. Деци и младим спортистима из Србије ове године придужили су се вршњаци из Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Северне Македоније, Грузије и Грчке.

10.05.2023. - БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА И ОВЕ ГОДИНЕ БАНКА ПАРТНЕР МЕЂУНАРОДНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА
Banka Poštanska partner Poljoprivrednog sajma Banka Poštanska štedionica partner Poljoprivrednog sajma

Банка Поштанска штедионица и ове године је банка партнер Међународног пољопривредног сајма, који ће се одржати од 20. до 26. маја у Новом Саду.

„За нас као банку која је пре две године заокружила први век постојања и непрекидног рада разумљиво је да буде партнер Новосадског сајма, који ове године обележава 100 година постојања, као и Сајма пољопривреде који се одржава јубиларни 90. пут. Не повезује нас, наравно, само традиција. Свака оваква сарадња нам омогућава да сви заједно још брже растемо и јачамо“, оценио је Александар Чортан, члан Извршног одбора БПШ Банке на данашњој конференцији за медије одржаној у Италијанској агенцији за спољну трговину поводом предстојеће највеће смотре аграра у региону.

Током Сајма пољопривреде посетиоцима ће бити на располагању мобилна експозитура БПШ у којој ће моћи да се информишу о понуди Банке и добију све банкарске услуге као у било којој експозитури.

23.04.2023. - БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА НА 36. БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ
Banka partner Beogradskog maratona Banka partner Beogradskog maratona

Банка Поштанска штедионица и ове године је учествовала на Београдском маратону, као партнер овог великог спортског догађаја, али и као активни учесник.

У свим тркама - од трке задовољства, преко штафетног полумаратона до полумаратона и маратона и трке на 10 км, под слоганом "Трчимо на дуге стазе" учествовало је више од 30 запослених у БПШ, који су допринели да се у свет из Београда пошаље најлепша спортска слика.

15.04.2023. - БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА НА ДЕЧИЈЕМ МАРАТОНУ
Banka partner dečjeg maratona Banka partner dečjeg maratona

Банка Поштанска штедионица са великим задовољством дружила се данас у београдском Зоолошком врту са децом учесницима Дечијег маратона.

Око 180 девојчица и дечака предшколаца учествовало је у трци на већ чувеној 230 метара дугој стази око слонаре, као најлепши увод за 36. Београдски маратон који ће се на улицама Београда одржати у недељу 23. априла.

31.01.2023. - БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА И У НАРЕДНЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ОСТАЈЕ ГЕНЕРАЛНИ СПОНЗОР ОДБОЈКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ
Banka generalni sponzor OSS Banka generalni sponzor OSS

Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица и Ђула Мештер, председник Одбојкашког савеза Србије потписали су нови четворогодишњи уговор о генералном спонзорству.

Свечаном потписивању присуствовали су Зоран Гајић, министар спорта у Влади Републике Србије, чланови Управног и Извршног одбора Банке Поштанска штедионица, као и делегација Одбојкашког савеза Србије.

Изразивши задовољство што Банка наставља успешну сарадњу са Одбојкашким савезом Србије, започету пре пет година, Бојан Кекић је истакао: „Спонзорство је залагање свог имена и репутације у нечији потенцијал, његов могући успех. То често нису лаке одлуке, осим када наиђете, а то се нама догодило, на шампионе, не само по резултату, него по начину рада, вери, фокусу, принципу и посвећености. Без одбојкашица и одбојкаша ми бисмо, иако смо банка, били сиромашнији. Са нама, ваши успеси добијају сасвим нову, јасну и опипљиву вредност. Заједно, ми овој земљи представљамо платаформу за богату, велику будућност и успех. Зато смо и данас заједно и настављамо још снажније“.

Ђула Мештер уверен је да се овим уговором отварају нове могућности за успешне резултате и стварање нових шампиона, а да ће Савез „узвратити“ доношењем нових медаља нашој земљи.

Министар Зоран Гајић је оценио да је сарадња Банке Поштанска штедионица и Одбојкашког савеза Србије прави пример повезивања привреде и спорта и позвао привреднике да себе промовишу кроз спорт. „Имамо још много спортова, како индивидуалних тако и колективних, који заслужују да имају овако добре спонзоре“, рекао је министар Гајић.

Банка Поштанска штедионица је од 2018. генерални спонзор Одбојкашког савеза Србије, односно националних одбојкашких репрезентација, свих клупских такмичења и развоја одбојке у Србији.

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2022.
22.07.2022. - БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА НА ЧЕТВРТОМ ИЛУСТРОФЕСТУ
Banka Poštanska štedionica i Ilustrofest 2022. Banka Poštanska štedionica i Ilustrofest 2022.

Међународни фестивал илустрације “Илустрофест” одржан је четврти пут заредом под покровитељством Банке Поштанска штедионица од 15. до 22. јула у Београду.
Љубитељи илустрације имали су прилику да на Савском шеталишту на Калемегдану уживају у изложби радова 146 аутора из 27 земаља.
Директорка фестивала Анита Тодоровић истакла је да је велико интересовање аутора из целог света доказало значај одржавања Илустрофеста у Београду и додала да је за овај фестивал пристигло више од 550 пријава и око 5.000 радова.
Александар Чортан, члан Извршног одбора БПШ Банке изразио је задовољство што су традиционални дух и одрживост, обележја Банке Поштанска штедионица, пренети и на овај фестивал илустрације, креативности и уметности.
У оквиру фестивала додељена је и специјална награда Банке Поштанска штедионица Нини Батиници, победници конкурса “Добри роде мој”.
Ова тема, према речима Александра Чортана, није изабрана случајно.
„Као стабилна и сигурна банка која на овим просторима успешно траје дуже од 100 година, трудимо се да будемо ослонац и чувар историје и традиције ове земље, а тиме и свега оног што чини њену будућност. Зато смо желели да овогодишњим конкурсом подржимо младе уметнике и стваралаштво на ћирилици“, рекао је Чортан.
Током фестивала организоване су бесплатне радионице илустрације за децу, едукативне вежбе концентрације и развоја креативности у природи вођене од стране еминентних стручњака, као и библиотека са илустрованим књигама на отвореном.

21.05.2022. - БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА ПАРТНЕР 89. МЕЂУНАРОДНОГ САЈМА ПОЉОПРИВРЕДЕ
Banka partner 89. Medjunarodnog poljoprivrednog sajma Banka partner 89. Medjunarodnog poljoprivrednog sajma

Банка Поштанска штедионица је банка партнер овогодишњег Међународног пољопривредног сајма који се одржава у Новом Саду.
Отварању највеће смотре аграра у региону присуствовали су Бојан Кекић, председник Извршног одбора БПШ Банке и чланови Извршног одбора: Наташа Марковић, Бранкица Тинтор, Александар Чортан и Ненад Ралевић, као и директори и запослени у регионалним центрима Банке.
Подсетивши на изреку да "када пољопривреди не иде добро, ништа друго не може да иде добро", Бојан Кекић је истакао да БПШ Банка као домаћа, државна банка прати пољопривредне произвођаче у њиховом раду и развоју, и подстиче напредак пољопривреде као кичме развоја целе Србије.
"То је важно поготово данас када се свет суочава са нечим што је готово заборављено, а то је претња глађу. Захваљујући држави Србији, а ми као државна банка смо део тог механизма, сигуран сам да у Србији нема места ни глади ни стопирању развоја", рекао је председник ИО БПШ Банке.

Посетиоцима је на сајму, који траје до 27. маја, на располагању мобилна експозитура Банке, јединствена на домаћем тржишту, у којој могу да обаве све банкарске услуге као у било којој од преко 200 експозитура широм Србије. Могу да се упознају и са понудом Банке за пољопривреднике која обухвата: динарске готовинске кредите за обртна средства, субвенционисане, као и кредите за инвестиције.
Традиционално, Банка је присутна и у Мастер хали са дугогодишњим партнером, Компанијом Дунав осигурање.

28.04.2022. - БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА ПАРТНЕР БЕОГРАДСКОГ МАРАТОНА
Banka partner 35. Beogradskog maratona Banka partner 35. Beogradskog maratona

Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојан Кекић и директор Београдског маратона Дарко Хабуш потписали су данас уговор о сарадњи у циљу подршке предстојећем 35. Београдском маратону, једној од највећих спортских манифестација у Србији.

Дарко Хабуш је након потписивања споразума изразио задовољство што је Банка Поштанска штедионица постала партнер те манифестације која ће се одржати у недељу, 15. маја на Међународни дан породице под слоганом „Пријатељство на дуге стазе”.

„Велика подршка са ваше стране ће нам значити у испуњењу наших циљева, који се тичу задовољства наших тркача и подизање квалитета Београдског маратона као догађаја од изузетног значаја за град Београд”, рекао је Хабуш.

Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић изразио је задовољство што је Банка постала партнер маратона, подсетивши да је Банка прошле године обележила 100 година постојања.

„Трчимо наш маратон, надам се да ћемо га трчати још брже, јаче и успешније”, рекао је Бојан Кекић и истакао да кроз подршку Београдском маратону Банка Поштанска штедионица показује снагу и ширину.
„Основни задатак нам је да као домаћа, државна банка што више растемо, да стабилост државе искористимо за развој банке, привреде и предузетништва”, казао је Бојан Кекић.

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2021.
08.11.2021. - УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА БАНКЕ ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА У НОВИМ ПРОСТОРИЈАМА
Nove prostorije UP BPS Nove prostorije UP BPS

Банка Поштанска штедионица традиционално је позната као банка која пружа квалитетну услугу најстаријим суграђанима. Дугогодишње међусобно поверење и поштовање, успостављено са око милион клијената пензионера, Банка негује и са некадашњим колегама, пензионерима који су радни век провели у Поштанској штедионици.

Удружење пензионера Банке Поштанска штедионица уселило се у нове просторије у Београду које им је омогућила Банка и које ће моћи да користе сви чланови. Свечаном отварању присуствовали су челници Банке, као и Савеза пензионера Србије и Београда.
Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије, истакао је да је Удружење пензионера БПШ једно од најактивнивнијих огранака те организације и посебно нагласио да више од половине пензионера у Србији користи услуге и погодности Банке Поштанска штедионица.
Слободанка Илић, председница Удружења пензионера БПШ, захвалила се на новом простору и истакла задовољство што колеге и чланови Извршног одбора Банке не само да их нису заборавили, већ имају осећај и потребу да омогуће и унапреде услове за дружење својих некадашњих сарадника.

10.08.2021. - ЗЛАТНИЦИ ЗА ЖЕНСКУ ОДБОЈКАШКУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ
Zlatnici za odbojkasice Srbije Zlatnici za odbojkasice Srbije

Женска одбојкашка репрезентација Србије, освајач бронзане медаље на Олимпијским играма у Токију, допутовала је у Београд.

Чланови Извршног одбора Банке Поштанска штедионица, генералног спонзора Одбојкашког савеза Србије и националних одбојкашких репрезентација, дочекали су прослављене одбојкашице и уручили им симболичне награде за безусловно залагање и спортску борбу у Токују.
Најбољим одбојкашицама и члановима стручног штаба женске сениорске репрезентације, мр Бојан Кекић, председник Извршног одбора и Наташа Марковић, члан ИО Банке уручили су златнике са ликом „Белог анђела“.

Маја Огњеновић, капитен женске одбојкашке репрезентације Србије рекла је да је Банка Поштанска штедионица као генерални спонзор један од кључних фактора успеха Одбојкашког савеза и репрезентација Србије уназад неколико година.
„Сваки пут када се сретнемо са челницима Банке видимо колико они верују у нас, а ми то враћамо нашим добрим резултатима“, истакла је Маја Огњеновић.

27.07.2021. - ОДРЖАН ТРЕЋИ ИЛУСТРОФЕСТ ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ БАНКЕ ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА
Banka sponzor 3. Ilustrofesta Banka sponzor 3. Ilustrofesta

Изложба најбољих радова на конкурсу "Више деце више радости" отворена је у недељу на платоу испред Павиљона Цвијете Зузорић на Калемегдану, у склопу међународног фестивала илустрације Илустрофест.
Конкурс "Више деце више радости" организован је поводом великог јубилеја Банке Поштанска штедионица – 100 година постојања и одговорног рада.
Председник Извршног одбора Банке мр Бојан Кекић уручио је победници овог конкурса, Анђели Ђурашковић из Лесковца, специјалну награду. Њен рад наћи ће се на Дина картици Банке за кориснике дечијег додатка, којих је у Србији више од 60.000 на годишњем нивоу.

Подсетивши на стихове енглеског песника Вилијама Блејка, који је био и илустратор, о дечијем осмеху и детету које нам се цео живот смешка, Бојан Кекић је рекао да деца треба да се кроз читав живот смешкају.
„Наша обавеза као државне, одговорне банке и као људи је да наша деца буду што више насмејана и да својим осмехом илуструју нашу будућност“, поручио је Бојан Кекић.
Банка Поштанска штедионица је трећу годину за редом покровитељ Илустрофеста, који је одржан од 22. до 25. јула, а посетиоци Калемегдана у изложеним илустрацијама моћи ће да уживају до краја лета.

24.05.2021. - ТАБЛЕТ РАЧУНАРИ ЗА ДЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
Tableti na poklon od Banke na KiM Tableti na poklon od Banke Poštanska štedionica na KiM

Деци из четири општине Косова и Метохије, мр Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица и др Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију поделили су у Лепосавићу таблет рачунаре, донацију Банке и компаније S&T.
Једног од дечака председник ИО Банке је питао да ли жели да буде банкар, да ради у Леосавићу, и дечак је одговорио да жели. Десетогодишњи дечак додао је да ће добијени таблет користити за лакше праћење наставе на даљину, као и за учење и разоноду.
Банка Поштанска штедионица присутна је на Косову и Метохији са пет експозитура од априла 2018. када је преузела пословање и запослене Југобанке Југбанке Косовска Митровица.

08.03.2021. - ПОДРШКА УДРУЖЕЊИМА ЖЕНА КОЈЕ НЕГУЈУ ТРАДИЦИЈУ И КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ
Poklon koncert Banke Poštanska štedionica Poklon koncert Banke Poštanska štedionica

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, у склопу обележавања стогодишњице постојања и рада Банка Поштанска штедионица уручила је Dina card поклон картице удружењима жена која чувају, преносе и промовишу наше богато културно наслеђе, пружајући тако подршку женама у мањим срединама да самостално стварају и живе од својих рукотворина.
У Бачкој Паланци поклон картица је уручена Удружењу жена “Златне руке” које чува традицију народног веза, организује бројне едукације за жене различитих старосних доби као и манифестацију “Дунавски вез”.
У Уздину, поклон картица уручена је Удружењу жена пензионерки “Бакице”, које промовише културно благо и лепоте народне ношње. “Батровчанке” је треће и најмлађе удружење у северној српској покрајини које је добило донацију Банке.
Банка је уручила поклон картицу и женском одбојкашком клубу «Мокра Гора» у Зубином Потоку, за набавку спортске опреме.

16.02.2021. - ПОКЛОН КОНЦЕРТ БАНКЕ ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ
Poklon koncert Banke Poštanska štedionica Poklon koncert Banke Poštanska štedionica

Банка Поштанска штедионица грађанима Републике Србије поклања концерт најлепших српских народних песама поводом обележавања Дана државности и стогодишњице постојања и рада Банке под називом "Век одговорности за сигурну будућност - Банка Поштанска штедионица грађанима Србије".
У овом сценско-музичком догађају вокални солисти Даница Крстић и Александар Тирнанић воде нас кроз музичку разгледницу Србије најлепшим песмама из Шумадије, источне Србије, са југа, Косова, из Војводине и Републике Српске. Домаћин програма је глумица Милица Томашевић у пратњи Неде Николић која је својим умећем на фрули задивила Европу.
Концерт је доступан на You Tube каналу Банке Поштанска штедионица

29.01.2021. - ПОКЛОН КЛИЈЕНТИМА РОЂЕНИМ 1921. ГОДИНЕ
100 godina Banka Poštanska štedionica 100 godina Banka Poštanska štedionica

Поводом 100 година постојања и непрекидног рада, Банка Поштанска штедионица упутила је клијентима – вршњацима, који имају активне текуће рачуне у Банци, симболичну честитку. На текућe рачунe клијената Банке који су рођени 1921. године, исте године када је основана Поштанска штедионица, уплаћено је по 100 евра у динарској противвредности.
Овим симболичним гестом Банка Поштанска штедионица жели да захвали највернијим клијентима са којима је дуги низ година вежу узајамна лојалност, поверење и поштовање, због којих постоји, расте и ради.
Банка Поштанска штедионица данас је јака, сигурна и стабилна финансијска институција са јасно артикулисаним државним интересом и тачним и рестриктивним резултатом која се, слушајући жеље и потребе клијената, стално осавремењује и усавршава уводећи нове производе и услуге.
Најважнији задатак Банке у години јубилеја који ће бити обележен низом акција, као и у свим наредним годинама, остаје заједништво и брига за клијенте и запослене.

27.01.2021. - ПАКЕТИЋИ ЗА НАЈМЛАЂЕ
Donacija Banke Poštanska štedionica i Dunava Donacija Banke Poštanska štedionica i Dunava

Опредељење Банке Поштанска штедионица као друштвено одговорне финансијске институције која ове године обележава век постојања и непрекидног рада је да увек буде уз оне којима је помоћ најпотребнија.
Са жељом да обрадује најмлађе и да и они буду део великог јубилеја Банке Поштанска штедионица, у време новогодишњих празника и поводом славе Свети Сава представници Банке обишли су Краљево, Крушевац, Љубовију, Ужице, Ниш, Врање, Нове Бановце и Косјерић и деци поделили слатке пакетиће.

Заједништво и брига једних за друге, а пре свега за здравље наших клијената, остају главни задаци Банке и у наредном периоду.

22.01.2021. - НАСТАВАК САРАДЊЕ СА ОДБОЈКАШКИМ САВЕЗОМ СРБИЈЕ
Generalni sponzor OSS Generalni sponzor OSS

Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојан Кекић и председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић потписали су анекс Уговора о генералном спонзорству, којим су прецизирани детаљи сарадње у 2021. години.
Ова година веома је значајна за Банку Поштанска штедионица која обележава 100 година постојања и непрекидног рада, као и за Одбојкашки савез Србије имајући у виду да је Србија овог лета домаћин Eвропског првенства за одбојкашице.
Банка Поштанска штедионица генерални је спонзор Одбојкашког савеза Србије, одбојкашких репрезентација свих категорија, националних лига и одбојке на песку од јануара 2018. године.
Зоран Гајић изразио је велику захвалност Банци Поштанска штедионица што се успешна сарадња наставља.
Изразивши задовољство што је Банка већ четврту годину заредом генерални спонзор националних репрезентација и свих одбојкашких лига у Србији, Бојан Кекић пожелео је успех одбојкашима у предстојећим такмичењима.

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2020.
1. БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА НА ДРУГОМ ИЛУСТРОФЕСТУ
Banka Poštanska štedionica i Ilustrofest 2020. Banka Poštanska štedionica i Ilustrofest 2020.

Под покровитељством Банке Поштанска штедионица на простору Калемегданске тврђаве код Павиљона Цвијета Зузорић од 25. до 29. јуна 2020. одржан је други Фестивал илустрација Илустрофест.
На овом међународном фестивалу најбољи радови аутора из целог света прошли су селекцију у 5 фестивалских категорија.
На Фестивалу је, захваљујући спонзорству Банке Поштанска штедионица, одржан и Базар илустрације намењен младим ауторима којима је омогућено да изложе и продају своје илустрације, као и стручне трибине и бесплатне радионице за све заинтересоване.

2. ДОНАЦИЈА БАНКЕ И ДУНАВ ОСИГУРАЊА САВЕЗУ ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ
Donacija Banke Poštanska štedionica i Dunava Donacija Banke Poštanska štedionica i Dunava

Банка Поштанска штедионица и Дунав осигурање поклонили су Савезу пензионера Србије значајан поклон – комби возило марке Fiat, које би требало да побољша услове рада и успешније организује активности Савеза. Кључеве су уручили Наташа Марковић, директор пословне мреже Банке Поштанска штедионица и Милош Милановић, члан Извршног одбора Дунав осигурања господину Андреји Савићу, председнику Савеза пензионера Србије у знак захвалности за дугогодишњу верност пензионера Банци Поштанска штедионица.

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2019.
1. БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА НА ПРВОМ ИЛУСТРОФЕСТУ
Banka na 1.Ilustrofestu Banka na 1.Ilustrofestu

Први Илустрофест, фестивал илустрације, чији је генерални спонзор Банка Поштанска штедионица свечано је отворен испред Павиљона Цвијета Зузорић 23.5.2019. на Калемегдану.
Председник Извршног одбора Банке мр Бојан Кекић је том приликом истакао да је овакав вид покровитељства уметности, новина и пионирски подухват Банке. "Банка Поштанска штедионица je Банка са јасно артикулисаним државним интересом и дугом традицијом, којој je важно да уз остваривање профита буде и друштвено одговорна" , истакао је Бојан Кекић.
Банка Поштанска штедионица дала је допринос реализацији ове манифестације, која је замишљена као догађај за целу породицу и која обухвата изложбу илустратора из целог света, базар уметника и креативне радионице за децу и одрасле.

2. ЗАХВАЛНИЦА ЗА ПОДРШКУ СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ У РАДУ СА ДЕЦОМ
SPC i BPŠ SPC i BPŠ

Дана 7. фебруара 2019. године председник Извршног одбора Банке мр Бојан Кекић посетио је Његову Светост Патријарха српског господина Иринеја и том приликом добио Захвалницу за подршку мисији Српске православне цркве намењене деци и помоћ пројекту "Стопама наших предака".

SPC i BPŠ SPC i BPŠ

Банка Поштанска штедионица пружиће подршку образовној наградној екскурзији на Крф, коју сваке године организује Српска православна црква и у којој учествује више од 350 ученика, што је, по оцени Његове Светости Патријарха српског Иринеја, веома важно ради неговања и чувања вредности које су нас одржале током векова. Кроз дела и живот младих талентованих људи, допринећемо стварању прелепе будућности оличене у подстицању врлинског живота и удруживању са вршњацима који деле исте вредности.
Истакнута је важност присуства Банке на подручју Косова и Метохије и помоћи локалном српском становништву, нарочито од априла 2018. године, тј. од преузимања Банке Југобанка Југбанка Косовска Митровица.

Захваливши се на указаном поверењу и дару, мр Бојан Кекић је истакао да је то за њега лично, али и све запослене Банке Поштанска штедионица велика част и да ће наставити да подржава мисионарски рад Српске православне цркве која је очувала државу и већ 800 година помаже свој народ молећи се, саветујући га и подучавајући.

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2018.
1. ДЕСЕТ СТАБАЛА ЗА БЕОГРАД
Stabla za Beograd Stabla za Beograd

Банка Поштанска штедионица поклонила је граду Београду десет дрворедних стабала као симбол готово 10 деценија постојања и успешног пословања. Руководство Банке, на челу са председником Извршног одбора мр Бојаном Кекићем, посадило је шест стабала липе и четири багрема у Скадарској улици и у улици Емилијана Јосимовића.
Александар Чортан, члан Извршног одбора Банке, истакао је да је Банка Поштанска штедионица сигурна, стабилна и профитабилна финансијска институција у власништву Републике Србије.

Deset stabala za Beograd Deset stabala za Beograd

„Наша мисија је стварање, одржавање и увећање вредности за акционаре, клијенте и друштво у целини. Као државној банци веома нам је важно да будемо друштвено одговорни према заједници у којој послујемо”, изјавио је Александар Чортан.
Дрвеће је посађено у сарадњи са ЈКП „Зеленило - Београд” у бетонске подконструкције које ће обезбедити систем корена и онемогућити контакт са подземним инсталацијама, околним објектима и засторима, али ће обезбедити несметан раст стабала.
„Десет садница које су произведене по највишим стандардима чине део целине на којој се ради у Скадарлији. Овим садницама добиће се функционални и визуелни ефекат. Изузетно нам је драго што смо део пројекта реализовали са Банком Поштанска штедионица”, истакла је Наташа Шишаковић, извршни директор за оперативне послове ЈКП „Зеленило-Београд”.

2. БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА ГЕНЕРАЛНИ СПОНЗОР ОДБОЈКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ
Odbojkaška liga Srbije Odbojkaška liga Srbije

Банка Поштанска штедионица и Одбојкашки савез Србије (ОСС) потписали су 23. јануара 2018. Уговор о генералном спонзорству.
Уговор су потписали мр Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица и Зоран Гајић, председник ОСС.
Свечаном потписивању присуствовали су чланови Извршног и Управног одбора Банке и Одбојкашког савеза Србије, као и представници клубова и медија.
Од новембра 2017. године, Банка Поштанска штедионица је и насловни спонзор три лиге одбојкашког такмичења у Србији.

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2017.
1. БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА СПОНЗОР ОДБОЈКАШКИХ ЛИГА СРБИЈЕ
Odbojkaška liga Srbije Odbojkaška liga Srbije

Одбојкашки савез Србије (ОСС) и Банка Поштанска штедионица потписали су Уговор о сарадњи у Београду.
Уговор су потписали председник ОСС Зоран Гајић и председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић.
Одбојкашке лиге Србије убудуће ће се звати Банка Поштанска штедионица Супер лига, Банка Поштанска штедионица Прва лига и Банка Поштанска штедионица Прва Б лига.

2. ПОДРШКА СРПСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАУКА И УМЕТНОСТИ
SANU SANU

Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојан Кекић и председник Српске академије наука и уметности академик Владимир С. Костић, потписали су 27. фебруара Уговор о донацији.
Банка Поштанска штедионица ће, у складу са Уговором, финансијски подржати знатан број планираних програмских активности САНУ у 2017. години, пре свега активности усмерене на представљање највиших научних и уметничких вредности Србије.

Челници Банке Поштанска штедионица и САНУ изразили су задовољство успостављањем сарадње између најстарије домаће банке са традицијом дугом 95 година и највише научне и културне институције Србије. Ово је први корак у заједничком залагању на препознавању и подршци највиших образовних, научних и културних вредности као темеља здравог друштва, оцењено је током сусрета.

3. ШТЕДНЕ КЊИЖИЦЕ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ У ВЛАДИМИРЦИМА
Štedne knjižice za najbolje učenike Štedne knjižice za najbolje učenike

Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд наградила је на Савиндан најбоље ученике основних и средњих школа у Владимирцима, где је 25. јануара 2017. године отворила нову експозитуру. Награђени су: Кристијан Цвијетић, ученик Основне школе "Жика Поповић", Владимирци, Александар Митровић, ученик Основне школе "Јован Цвијић", Дебрц и Марија Мијаиловић, ученица Посавотамнавске средње школе Владимирци. Најбољи ученици награђени су отвореном штедном књижицом са уплаћеним износом од 5.000,00 динара. Награда је свечано уручена на Светосавској прослави 27. јануара у Посавотамнавској средњој школи у Владимирцима, у присуству бројних званица.

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2016.
1. Фестивал зимнице у Коцељеви 2016

Од 30.09. до 01.10.2016. године у Коцељеви је одржан 8. традиционални Фестивал зимнице. Као и ранијих година Банка Поштанска штедионица и ове године је наставила са праксом и наградила најбоље излагаче у категоријама најбољег ајвара, воћног џема и сирупа, DinaCard поклон картицом у вредности од по 10.000,00 динара. Фестивал зимнице у Коцељеви је привредно-туристичко-културна манифестација која за циљ има промовисање и унапређење производње, прераде и пласмана воћа и поврћа, као и других производа овог краја спремљених у домаћој радиности. Ове године на манифестацији се окупио рекордан број излагача - око 200, а манифестацију је отворио министар пољопривреде Бранислав Недимовић. Процењује се да је ову варошицу у Србији у два дана трајања фестивала посетило око 15.000 људи.

2. Сабор "Врела Хомоља" - културно и привредно благо Хомоља

Банка Поштанска штедионица негује традиционалне вредности и препознаје значај манифестација које промовишу културну баштину Србије. Сабор "Врела Хомоља" највећа је и најзначајнија културна, туристичка и привредна манифестација у овом крају. Банка Поштанска штедионица је препознала значај одржавања Сабора и подржала залагање Туристичке организације општине Жагубица у организацији догађаја "Врела Хомоља", донацијом у вредности од 200 000 динара.
Манифестација Сабор "Врела Хомоља" промовише културно и привредно благо Хомоља, изворно певање, старе занате, припремање традиционалних јела и друге културне, фолклорне, спортске и привредне вредности дела Источне Србије. Банка Поштанска штедионица донаторским учешћем помаже да се ове вредности сачувају од заборава и да млађе генерације имају прилику да се упознају са обичајима Хомоља и околине.

3. Промоција културних вредности кроз донацију Задужбини „Момо Капор“

Као одраз континуиране усмерености ка пружању подршке и залагању за промоцију културних вредности, Банка Поштанска штедионица упутила је Задужбини „Момо Капор“ донацију у износу од 1.000 евра. Један од основних циљева Задужбине је установљење награде „Момо Капор“, која се додељује 8. априла, на дан рођења Моме Капора. Награда се додељује сваке године у Скупштини града Београда за значајан допринос из књижевности или ликовне уметности.
Додела награде само је једна од активности Задужбине која жели да очува сећање на познатог уметника. Банка је донирањем новчаних средстава помогла израду сребрне плакете за добитника овогодишње награде. Ове године награда се додељује за ликовну уметност, а одлуку о добитнику донеће жири којим председава историчар уметности Никола Кусовац.

4. Подршка организацији „Влашки Роми“

Банка Поштанска штедионица наставља да пружа подршку хуманитарном центру „Влашки Роми“ и новом донацијом помогла је реализацију пројекта „Идентичне шансе ромске деце у образовању, припреми за полазак у први разред и допунску наставу из српског језика, математике и енглеског језика“. Пројекат се реализује у циљу доприноса еманципацији ромске деце, њиховој будућности и интеграцији у све сегменте друштва.
Активности центра подразумевају рад са децом и родитељима ради пружања подршке у образовању, организовање едукативних активности кроз посебне програме, саветодавни рад, као и подизање свести у циљу интеграције Рома. Ова друштвено одговорна активност се већ 15 година реализује са великим успехом, а 2013. године добила је престижну награду града Београда као најбољи ромски пројекат. У циљу подршке и ефикасније реализације пројекта, Банка је центру „Влашки Роми“ упутила донацију у износу од 70.000 динара.

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2015.
1. Донација Задужбини "Момо Капор"

Као институција која брине о културним вредностима и традицији, Банка Поштанска штедионица препознала је значај Задужбине "Момо Капор" и новчаном донацијом помогла њен даљи рад и постојање. Организовањем манифестације "Момо Капор – нових пет година" и публиковањем зборника о раду, Задужбина обележава 5 година постојања.
Задужбина „Момо Капор“ је до сада организовала низ културних догађаја од великог друштвеног значаја и у наредном периоду настојаће да кроз сличне активности промовише и очува сећање на лик и дело чувеног сликара и писца. Банка је подржала рад Задужбине кроз новчану донацију од 200.000 динара. Неговањем успомене на великог уметника Мому Капора, који је својим сликарским и књижевним талентом представљао јединствен спој ова два изузетна дара, циљ Задужбине је да подстакне младе уметнике на креативно стваралаштво.

2. Помозимо Анастасији да прогледа

Хуманитарна фондација Нови Београд сакупља средства за лечење Анастасије Костић. Петогодишња Анастасија је преживела тешку саобраћајну несрећу када је имала само три месеца. Имала је прелом лобање услед кога је дошло до унутрашњег крварења мозга. Последице су атрофија очног нерва и атрофија мозга, што значи да мала Анастасија не види и има оштећене мождане функције. Све могућности за лечење мале Анастасије у Србији су исцрпљене. Наду за излечење своје ћеркице породица види у операцији и терапији у граду Уфа у Русији. Након прве интервенције Анастасија је почела да опажа контуре, али до опоравка је чека још тешких задатака. Следећи третман је заказан за април 2016 године.
У те сврхе и на име донације Банка Поштанска штедионица је заједно са својим партнером, компанијом Western Union, уплатила Хуманитарној фондацији Нови Београд за акцију "Помозимо Анастасији да прогледа" износ од 3.000,00 евра.

3. Фестивал зимнице у Коцељви 2015

Већ другу годину заредом Банка Поштанска Штедионица је донатор на традиционалној манифестацији “Фестивал зимнице” у Коцељеви. “Фестивал зимнице” је привредно-туристичко-културна манифестација која за циљ има промовисање и унапређење производње, прераде и пласмана воћа и поврћа, као и других пољопривредних производа овог краја. Банка Поштанска Штедионица је наградила најбоље излагаче у категоријама најбољег ајвара, воћног џема и сирупа.
Првонаграђени су добили DinaCard поклон картице у вредности од по 10.000 динара. Фестивал је одржан 25. и 26.09.2015. године.

4. Донација Центру "Влашки Роми"

Дечији ромски хуманитарни центар "Влашки Роми" већ десет година ради на побољшању нивоа образовања ромске деце у оквиру пројекта "Социјализација, едукација и интеграција ромске деце кроз образовање и спортске активности". Пројекту прети гашење због недостатка новчаних средстава за реализацију.
Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд ће финансијски, са 30.000 динара, подржати овај програм у оквиру кога се деца школског узраста, кроз специјализоване радионице, уче животу у мултикултуралном окружењу, ненасилном решавању конфликата и штетности наркотика. Центар организује наставу математике, српског и енглеског језика, а крајњи циљ је мотивисати ромску децу да редовно похађају наставу и достигну што виши ниво образовања

5. Финансијска подршка полицајцима-фудбалерима

Фудбалски тим Полицијске управе у Пожаревцу има прилику да учествује на 33. Светском полицијском турниру у малом фудбалу, који ће бити одржан у Холандији од 12. до 16. октобра 2015. Министарство унутрашњих послова Србије нема опредељена новчана средства којима би се покрили трошкови превоза, смештаја, исхране и набавкe дела спортске опреме.
Због тога се тим пријављен под именом „Serbian Police Pozarevac“ обратио за помоћ донаторима. Банка Поштанска штедионица донираће 100.000 динара како би Србија имала свог представника на такмичењу. Тим полицајаца-фудбалера из Пожаревца протеклих година остварио је изузетне резултате на такмичењима организованим у оквиру МУП-а Републике Србије, у организацији репрезентативних синдиката полиције, као и другим међународним и локалним фудбалским турнирима.

6. Подршка роману „Водич кроз нестајање“

Банка Поштанска штедионица је донацијом од 50.000 динара подржала објављивање књиге „Водич кроз нестајање“ ауторке Силване Хаџи-Ђокић. Поменута књижевница ауторка је неколико историјских романа и драма, а 2014. године ушла је у најужи избор за НИН-ову награду са романом „Златно доба“.

7. Подршка за "Трофеј Београда 2015"

Банка Поштанска штедионица традиционално подржава такмичења која промовишу спорт и спортски дух. Као друштвено одговорна компанија, Банка Поштанска штедионица посебну пажњу поклања оним областима које код грађана свих узраста подстичу свакодневно бављење спортом и здраву конкуренцију, а нису у центру медијске пажње. Због тога је Банка Поштанска штедионица са задовољством препознала значај „Трофеја Београда 2015“ као кључне манифестације за популаризацију бодибилдинга и фитнеса међу младима, али и међу грађанима свих узраста.
Такмичење „Трофеј Београда 2015“ у организацији Београдског савеза за бодибилдинг и фитнес ове године се одржава 25. октобра у Културном центру Палилула, а Банка Поштанска штедионица је одлучила да ову манифестацију помогне донацијом од 150.000 динара. На овај начин Банка континуирано наставља да подржава развој спорта и спортског духа и улаже у његову промоцију.

8. Подршка младим бициклистима

У години у којој бициклизам, као један од три најстарија спорта у Србији, обележава 132 године постојања, Бициклистички савез Београда 1. и 2. августа организује трећу међународну бициклистичку трку „Таленти Београда и Европе“. Такмичари узраста од 14 до 16 година долазе из Русије, Чешке, Словачке, Словеније, Мађарске, Хрватске, Румуније, Бугарске, Грчке, Македоније, Босне и Херцеговине и Србије.
Банка Поштанска штедионица ће донацијом од 100.000 динара подржати трку са најдужом традицијом за младе такмичаре у Југоисточној Европи на којој су стасали многи светски познати бициклисти.

9. Сарадња Банке са Црвеним Крстом Србије у пројекту "Велика Морава - рани опоравак и отпорност на несреће"

Банка Поштанска штедионица се укључила у пројекат Црвеног крста Србије “Велика Морава - рани опоравак и отпорност на несреће" који је имао за циљ пружање неопходне подршке домаћинствима која су била угрожена поплавама у мају месецу 2014.године. Банка је обезбедила бесплатно отварање и вођење наменских рачуна за уплату донаторских средстава, исплате са истих без накнаде као и сву потребну помоћ од стране филијала и експозитура Банке.

10. Подршка тенисеркама из Прокупља

Банка Поштанска штедионица донирала је 50.000 динара Тениском клубу „Топличанин“ из Прокупља. Захваљујући новчаној помоћи, тенисерке овог клуба учествоваће на два међународна професионална тениска турнира за жене „ITF Pro Circuit Women's“. Такође, део средстава биће искоришћен за унапређење тениског спорта у такмичарској сезони у 2015. години.
Тениски клуб „Топличанин“ је од оснивања, 1985. године, изузетно активан у одржавању турнира, пре свега за млађе категорије. У организацији овог клуба одржано је више од сто турнира у оквиру календара такмичења Тениске асоцијације Србије.

11. Сабор "Врела Хомоља"

Сабор „Врела Хомоља“, највећа и најзначајнија културна, туристичка, привредна и спортска манифестација у Хомољу, биће организована по 13. пут у Жагубици. Културно и природно благо Хомоља, као и обичаји, изворно певање, стари занати, припремање традиционалних јела и остале вредности овог краја Србије биће представљени од 25. до 27. јуна 2015. године.
Разноврсним садржајем, Сабор привлачи велики број гостију из Србије и иностранства, а посебно је значајна и занимљива едукативна и промотивна вредност изворног народног стваралаштва и нематеријалне културне баштине. Реч је о манифестацији од републичког значаја, а Банка Поштанска штедионица подржаће њено одржавање донацијом вредном 200.000 динара.
Прошлогодишњи Сабор „Врела Хомоља“ посетили су гости из скоро свих крајева Србије, али и из иностранства, представници ЕУ, међународних донаторских организација и фондација, делегације пријатељских и партнерских градова из Пољске и Румуније, представници Владе Републике Србије, републичких и регионалних институција, као и велики број привредних, културних и туристичких посленика из Хомоља и целе Србије.

12. Донација Међународном дечијем фестивалу фолклора „Лицидерско срце“

Међународни дечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“, на којем ће учествовати више од 800 деце из Србије и иностранства, биће одржан од 16. до 22. августа у Ужицу, Златибору, Бајиној Башти, Пожеги, Мокрој Гори и Вишеграду. Фестивал се одржава по седми пут, а за наступ су заинтересовани ансамбли из Украјине, Бугарске, Републике Српске, Италије, Грузије, Индонезије и Тајвана.
Поред основног, фолклорног програма, и ове године организују се пратећи садржаји – изложба народних ношњи земаља учесница, едукативни семинар „Деца – чувари традиције“, фолклорне играонице, као и посете туристичким дестинацијама, историјским и културним знаменитостима. На свим локацијама на којима се фестивал одржава биће организована и хуманитарна акција „Лицидерско срце – деци“.
Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд за организацију фестивала донирала је 400.000 динара и тиме подржала јачање пријатељских односа међу земљама, промоцију културне сарадње дечије заједнице, очување и неговање наше традиције и културног наслеђа и промоцију туристичке понуде Србије.

13. Донација Општинској организацији слепих Србије - Палилула

Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд донирала је 20.000 динара Општинској организацији слепих Србије - Палилула, чиме се наставља досадашња успешна сарадња са овом организацијом. На састанцима и организованим едукацијама, успешно су проналажена решења за проблеме са којима се слепе и слабовиде особе суочавају приликом обављања трансакција и осталих банкарских услуга, односно коришћења банкарских производа.
Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд излази у сусрет слепим и слабовидим особама када је у питању отварање и вођење динарских и девизних текућих рачуна, депоновање динарских и девизних средстава и пласирање кредита.

14. Донација Фондацији Ђорђе Вајферт

Фондација за очување лика и дела Ђорђа Вајферта, једног од најзначајнијих српских привредника, визионара и доброчинитеља, зачетника грађанског друштва, покренула је иницијативу за обележавање 165 година од рођења ове личности од изузетног значаја за историјски развој Србије. Тим поводом, припремљени су филм, монографија и низ активности којима ће се промовисати Вајфертов рад и доброчинство.
У свом активном и плодоносном животу, Ђорђе Вајферт је био покретач индустријског развоја Србије и велики хуманиста. Захваљујући визији и јасним циљевима, Вајферт је оснивач низа најважнијих државних институција као што су Народна банка Србије, Привредна комора Србије, многа еснафска удружења и хуманитарне организације.
Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд ће донацијом у износу од 350.000 динара, намењених промоцији монографије „Ђорђе Вајферт 1850-1937“, допринети очувању успомене на једну од најзначајнијих личности српске историје.

15. Едукација ромске деце

Дечији ромски хуманитарни центар „Влашки Роми“ већ десет година ради на побољшању нивоа образовања ромске деце. Центар организује наставу српског и енглеског језика и математике, а деца школског узраста се кроз специјализоване радионице уче шта значи живот у мултикултуралном окружењу, како да ненасилно решавају конфликте и зашто су наркотици штетни.
Наставници, психолог и педагог прате напредак сваког детета. Крајњи циљ програма је мотивисати ромску децу да редовно похађају наставу и достигну што виши ниво образовања.
Банка Поштанска штедионица а.д., Београд, подржала је активности Центра „Влашки Роми“ донацијом у износу од 70.000 динара. На овај начин, Банка жели да допринесе свеобухватној еманципацији ромске деце, њиховој будућности и интеграцији у све сегменте друштва.

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2014.
1. Новогодишњи пакетићи за дечији ромски центар

Новогодишњи празници су време даривања, а Банка Поштанска штедионица увек тежи да улепша ове тренутке најмлађима и врати им осмех на лице. Дечији ромски хуманитарни центар „Влашки Роми“ окупља ромску децу и децу азиланата предшколских установа. Банка је одлучила да овој деци улепша предстојеће празнике и, у ту сврху, донирала је 50.000 динара које ће бити намењене за куповину новогодишњих пакетића.

2. Банка Поштанска уз камп младих физичара

Банка Поштанска штедионица наставља да помаже манифестације од културно-образовног значаја као вид улагања у младе таленте и стручњаке.
Једно од најважнијих едукативно-научних догађања је свакако Зимски камп физике за ученике основних школа. Овај камп има традицију дугу 8 година током којих је скоро 700 ученика из Србије и Црне Горе стекло драгоцена знања и вештине бавећи се теоријским проучавањем физике. Ученици ће током овог едукативног кампа имати прилику да се упознају са законима који владају у природи, као и да развијају научно и критичко размишљање и поглед на свет.
Камп се одржава у Сокобањи сваке године током зимског распуста. Организатор је Удружење физичара „Омега“ из Ниша уз подршку Друштва физичара Србије.
Банка Поштанска штедионица је одржавање Зимског кампа физичара подржала новчаном донацијом у износу од 100.000 динара које су намењене набавци информатичке опреме и материјала за наставу.

3. Подршка будућим лидерима Србије и региона

Банка Поштанска штедионица константно наглашава значај едукације и континуирано наставља да подржава манифестације које промовишу унапређење стандарда и квалитета образовања.
У том смислу, истиче се традиционална V конференција „Студентски копаонички сусрети 2014“ године која представља највеће окупљање студентских лидера у региону. Ова манифестација има за циљ унапређење квалитета студирања кроз конструктивне дебате на теме Болоњског процеса и пратећих законских регулатива, као и студентских организација и њихове улоге.
Банка је препознала огроман потенцијал и значај овог догађаја, те је одржавање конференције подржала новчаном донацијом у износу од 300.000 динара.
Конференција „Студентски копаонички сусрети 2014“ организује се у децембру, у сарадњи Студентских парламената Правног, Економског и Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду, Економског факултета у Суботици и Универзитета у Нишу. Претходних година је на овој интернационалној конференцији учествовало око 2.000 представника студентских организација из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и Хрватске.

4. "Да Борис поново хода"

Банка Поштанска штедионица донирала је 120.000 динара Борису Стоиљковићу из Дебељаче у оквиру хуманитарне акције "Да Борис поново хода", ради прикупљања новчаних средстава за његово лечење у Москви. Борис Стоиљковић из Дебељаче, крај Панчева, остао је непокретан са 17 година када је, узбуђен што је стигао на море, скочио у плитку воду и ударио главом у стену. Један погрешан скок променио му је живот. Том приликом задобио је тешке повреде вратних пршљенова које су изазвале квадриплегију - одузетост сва четири екстремитета. Третмани пресађивања матичних ћелија на руској клиници НеуроВита у Москви, које је Борис започео, требало би да му омогуће да поново стане на своје ноге.
Овим гестом Банка Поштанска штедионица помогла је Борису Стоиљковићу да његове наде и жеље у потпуни опоравак добију и реалне оквире.

5. Банка Поштанска штедионица на Међународном пољопривредном сајму у Свилајнцу!

Банка Поштанска штедионица води рачуна о очувању традиционалних српских вредности, а дуга историја 52. Међународног ресавског пољопривредног сајма управо то представља. Овај сајам ће се традиционално одржати у Пољопривредно-ветеринарској школи са Домом ученика у Свилајнцу 11. септембра и очекује се изложба бројних излагача пољопривредне механизације, сточне хране, као и грла говеда и оваца. Манифестацију увек прати и огроман број гостију из земље и иностранства, тако да се и ове године очекује одлична посета и богат културни програм.
Банка Поштанска штедионица ће и ове године помоћи одржавање Међународног ресавског пољопривредног сајма новчаном донацијом у износу од 40.000 динара. Овим гестом Банка показује да је увек спремна да уложи у развој и унапређење пољопривреде као једне од најважнијих грана српске привреде.

6. Дани шљиве – Блаце 2014.

Наша земља је препознатљива широм света по квалитетним сортама и производима од шљиве. Општина Блаце и ове године традиционално организује једну од највећих манифестација посвећену производњи и промоцији овог драгоценог воћа.
Привредно-туристичка манифестација под називом "Дани шљиве Блаце 2014." одржава се од 28. до 30. августа и током три дана трајања планиран је богат и разноврстан, забаван културно-уметнички програм. "Дани шљиве" је најпознатија манифестација овог типа у јужном региону Србије, која из године у годину привлачи све већу пажњу туриста како из земље тако и из иностранства.
Банка Поштанска штедионица и ове године подржаће ову манифестацију новчаном донацијом од 40.000 динара због њене улоге у очувању традиције и промоције националних добара.

7. VI Међународни дечији фестивал фолклора "Лицидерско срце"

Традиционални VI Међународни дечји фестивал фолклора "Лицидерско срце" и ове године се одржава у Ужицу, као и бројним туристичким дестинацијама Западне Србије и Републике Српске. На фестивалу који ће трајати од 17. до 23. августа планирано је учешће 22 фолклорна ансамбла од чега је 10 иностраних и 12 ансамбала из Србије. Преко 800 учесника, деце узраста до 15 година, са више континената показаће своје виртуозно умеће игре. Покровитељ овогодишњег, као и прошлогодишњег фестивала је председник Републике Србије Томислав Николић. Од самог оснивања Фестивал има подршку локалних самоуправа, Министарства културе и информисања, као и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Циљ "Лицидерског срца", чији је организатор ужичко Удружење грађана "Ера" је допринос развоју и јачању пријатељских односа међу земљама, промоција културне сарадње дечје заједнице и подстицај у очувању фолклорног наслеђа. Као и претходних година, Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд подржала је ову манифестацију донацијом од 600.000 динара. Неговање традиције, као и промоција културе су основне вредности која Банка промовише у својим друштвено одговорним активностима.

8. Психолошко оснаживање младих у Србији

У циљу подршке раду на очувању менталног здравља деце и омладине, Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд обезбедила је донацију у износу од 100.000 динара Центру за едукацију, истраживање и развој ради подршке пројекта "Психолошко оснаживање младих у Србији". Средства Банке ће бити усмерена ка реализацији психолошких радионица и трибина за младе на територији Београда, а на тему заштите менталног здравља. Пројекат и кампања "Психолошко оснаживање младих у Србији" имају за циљ подизање свести јавности о проблемима менталног здравља и механизмима за његово унапређивање.

9. Банка Поштанска штедионица подржава шахисте!

Значајну творевину људске цивилизације представља шаховска игра која је стара више од 2000 година, а данас је игра око 550 милиона људи у свету.
Банка Поштанска штедионица води рачуна о унапређењу друштва и свесна позитивног утицаја ове древне игре одлучила је да подржи Шаховски савез Београда донацијом у износу од 100.000,00 динара.
Надамо се да ће захваљујући добрим резултатима у такмичарској сезони у 2014. години Шаховски савез Београда популаризовати овај спорт као што је то било у његово златно доба. Захваљујући београдској организацији, наша репрезентација је постигла најзначајније успехе између 50-их и 80-их година прошлог века.

10. Помоћ породици Ковачевић

Банка Поштанска штедионица је, на основу чланка објављеног у медијима о породици Ковачевић из Обреновца, која је, поред породичне трагедије, претрпела и велику материјалну штету изазвану поплавама, донела одлуку о пружању финансијске помоћи породици. Као агент Western Union компаније Банка је донирала 3.000 ЕУР као помоћ породици за измиривање дела доспелих обавеза по кредиту, а такође је у непосредном контакту са породицом постигнут договор о олакшицама у отплати преосталог дела кредита у складу са њиховим могућностима. На овај начин је Банка барем мало олакшала ситуацију у којој се нашла ова породица.

11. Финансијска помоћ угроженом становништву

Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд донирала је 5 милиона динара као помоћ угроженом становништву у отклањању последица ванредне ситуације проузроковане поплавом. Поред финансијске помоћи, као још један вид подршке, Банка Поштанска штедионица од 19.05.2014. године не наплаћује накнаде платног промета за уплате на рачуне за помоћ настрадалима у поплави. На овај начин Банка се прикључује акцији помоћи угроженом становништву чиме, у складу са својим могућностима, показује солидарност са онима којима је помоћ најпотребнија.

12. Подршка младим спортистима

Банка Поштанска штедионица годинама активно учествује у промоцији спорта и здравог начина живота код свих генерација, а посебно код деце и омладине. Активна промоција спорта и његових вредности саставни су део корпоративне друштвене одговорности Банке Поштанска штедионица.
Донацијом у износу од 200.000 динара, Банка је подржала младе талентоване спортисте фудбалског клуба ГСП Полет из Београда како би остварили још успешнији пласман у текућој такмичарској сезони.

13. Омладинска филхармонија Naissus на светском такмичењу младих филхармонија

Банка Поштанска штедионица посвећена је побољшању квалитета живота заједнице у којој послује, што резултира иницирањем и подршком бројних културних и уметничких манифестација.
Донацијом у износу од 50.000 динара, Банка са великим задовољством још једном финансијски подржава учешће омладинске филхармоније Naissus на предстојећем светском такмичењу омладинских оркестара у Братислави.
Омладинску филхармонију Naissus чине млади уметници из девет градова Србије, са оркестром од 56 чланова. Иако основани пре мање од четири године, за кратко време су својим квалитетним наступима постигли запажене успехе и одушевили многе широм земље.

14. Научни симпозијум Института за Економику пољопривреде

Традиционалан Међународни научни скуп под називом "Одржива пољопривреда и рурални развој у функцији остваривања стратешких циљева Републике Србије у оквиру дунавског региона – рурални развој и (не)ограничени ресурси” одржаће се у хотелу “Оморика” на Тари у периоду од 04. до 07. јуна 2014. године.
На конференцији се очекује велики број еминентних стручњака из земље и иностранства који ће истаћи значајност и актуелност тема из области руралног развоја и аграрне политике.
Институт ове године прославља 65 година свог успешног рада и постојања тако да ће на конференцији имати прилике да радно, али и свечано обележи овај значајан јубилеј.
У склопу континуиране подршке развоју домаће привреде, Банка Поштанска штедионица још једном ће, са великим задовољством, подржати организовање научног скупа донацијом у износу од 50.000 динара.

15. Негујемо праве вредности

Банка Поштанска штедионица друштвену одговорност исказује пружањем подршке заједници у којој послује путем донација и спонзорстава, бригом за децу и младе.
Ради подршке активностима унапређивања образовања деце и младих, остваривањем креативног развоја и едукације кроз указивање на социјално пожељне моделе понашања, Банка је Афирмативном Центру из Београда донирала 300.000 динара и тиме још једном показала да уме да препозна и негује праве вредности.
Афирмативни центар чине стручни људи са вишегодишњим искуством у раду са децом, који кроз организовање великог броја радионица, саветовалишта, манифестација и пројеката промовишу лепо васпитање, образовање, хуманост и солидарност, значај здравља и културу живљења уопште.

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2013.
1. Подржимо развој пољопривреде!

У организацији Института за економику пољопривреде из Београда од 05. до 07. децембра ове године у хотелу „Опленац“ у Тополи одржава се међународни научни симпозијум под називом „Одржива пољопривреда и рурални развој у функцији остваривања стратешких циљева Републике Србије у оквиру дунавског региона – достизање регионалне конкурентности“.
Своје учешће на скупу узеће бројни еминентни научници из Русије, Јапана, Аустрије, Немачке, Холандије, Италије, Словеније и Србије. Током три дана трајања конференције, присутни аутори даће своје виђење актуелне проблематике.
Рурални развој заузима веома важно место у стратегији укупног развоја Србије. Свесна значаја успешног и континуираног развоја домаће привреде, Банка ће подржати организовање научног скупа донацијом у износу од 50. 000 динара.
Подржимо развој српске пољопривреде!

2. Бициклизам – трећи најстарији спорт у Србији

Узмемо ли у обзир да је точак пронађен пре неколико хиљада година, изненађује податак да је први бицикл настао тек у XIX веку. На нашим просторима, бициклистички спорт се убраја међу најстарије спортске дисциплине. Година 1887. је по много чему била важна за развој бициклизма у Србији јер се тада први пут у Београду појавио бицикл са предњим и задњим точком једнаког пречника.
Бициклистички клуб „Progressive“ окупља велики број љубитеља ове дисциплине, активне учеснике бројних регионалних и међународних такмичења. Међу њима посебно место заузимају репрезентативци Србије у брдском бициклизму и ciclo-cross-у, попут Ивана Јовановића, Марка Ћурћића и других.
Са жељом да промовише здрав начин живота, тимски дух и спортске вредности, Банка Поштанска штедионица улаже максималне напоре у развој и популаризацију спорта међу младима. Како би помогла остваривање врхунских резултата такмичара у предстојећој сезони, Банка је бициклистичком клубу „Progressive“ донирала 100.000 динара.

3. Инвестирајмо у образовање - Инвестирајмо у будућност

Као традиционални гост манифестације Дана Пољопривредног факултета у Новом Саду, Банка Поштанска штедионица ће и ове године, са великим задовољством, пружити финансијску подршку највреднијим студентима за постигнуте резултате у школовању.
Новчаном наградом у износу од 30.000 динара по студенту, Банка ће наградити пет најбољих студената Пољопривредног Факултета, Универзитета у Новом Саду.
Наградимо знање, ценимо труд и негујмо праве вредности!

4. 22. рођендан Синдиката финансијских организација Србије!

Синдикат финансијских организација Србије ове године обележава више од две деценије постојања и рада.
Основан на Дан штедње, 31. октобра 1991. године, и то као Самостални синдикат банака, организација за осигурање и других финансијских организација Србије, уједно је и први независни грански синдикат на нашим просторима.
СФОС је 2003. године био један од оснивача највеће и најснажније синдикалне централе у Србији са преко 200.000 чланова, а међу највећим чланицама су: Синдикат радника Електропривреде Србије, Синдикат ПТТ Србије, Синдикат Телекома Србија, Синдикална организација “Дунав осигурање”, Синдикат Теленор-а и многи други.
Легитимни је представник највеће светске асоцијације синдиката – UNI Global Union.
Донацијом у износу од 150.000 динара, Банка је финансијски подржала организацију прославе јубилеја. Честитамо и желимо много успеха у даљем раду!

5. Образовање заслужује поштовање!

Одбор за образовање Српске академије наука и уметности организује међународну конференцију "Improvements in subject didactics and education of teachers" ("Побољшања у дидактици и образовању просветног особља"). Конференција ће се одржати 24. и 25. октобра 2013. године у Београду.
На овогодишњој конференцији очекује се присуство бројних истакнутих светских стручњака из области природних наука, математике, информатике и хуманистичких дисциплина.
Са великом жељом да подржи образовне програме и развој научног потенцијала и помогне унапређењу школства у Србији, Банка Поштанска штедионица помогла је организовање конференције донацијом у износу од 50.000 динара.

6. Улагање у будућност

Савез студената Економског факултета Универзитета у Београду ове године, четврти пут по реду, организује Конференцију студената економије. Реч је о највећој студентско-едукативној манифестацији на нашим просторима и у региону.
Овогодишња Конференција, сада већ традиционална, одржаће се на Златибору од 21. до 25. новембра 2013. године, а главна тема биће “Подстицање предузетничког духа код младих”.
Млади студенти економије имаће прилику да прате предавања и дискусије успешних пословних људи, професора Економског факултета Универзитета у Београду, као и министара, гувернера и осталих државних функционера.
Ове године очекује се више од 500 студената економије из земље и региона који ће бити смештени у студентском одмаралишту “Ратко Митровић” на Златибору.
Банка Поштанска Штедионица као предузеће које зна колико вреди улог за будућност, подржаће манифестацију студената донацијом у износу од 500 евра у динарској противвредности.

7. Више од игре - Јубиларне Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ)

Јубиларне Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ), 50. по реду, поново су окупиле спортску омладину из општина некадашњих југословенских република. Ове године МОСИ игре одржане су у Пријепољу. Током пет дана трајања ове занимљиве спортске манифестације, у скоро свим олимпијским дисциплинама надметало се преко 2.000 спортиста из 28 градова са тромеђе Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Банка посебну пажњу поклања промоцији спортских вредности, тимског духа и врхунских резултата па је овај пут донирала 200.000 динара и тиме подржала највећу манифестацију спорта и младости која уједињује општине суседних земаља.
Са жељом да историја остане сачувана, Банка од свег срца честита јубилеј и жели много среће у даљем раду!

8. Јубилеј војних пензионера

Банка увек мисли на своје најстарије клијенте. Овај пут подржала је војне пензионере чије удружење, ове године, слави две деценије рада. Донацијом у износу од 80.000 динара, Банка је финансијски подржала организацију прославе јубилеја, али и припрему "Монографије удружења војних пензионера Србије 2003-2013. године".
Са жељом да историја остане сачувана, Банка од свег срца честита јубилеј и жели много среће у даљем раду!

9. Први конгрес неурохирурга Југоисточне Европе - СЕЕНС 2013.

Више од 100 еминентних стручњака неурохирургије из читавог света састаће се у Београду на Првом конгресу неурохирурга Југоисточне Европе - СЕЕНС 2013, који ће се одржати од 30. октобра до 02. новембра 2013. године. Банка Поштанска штедионица подржава напоре домаћих медицинских стручњака како би и на овим просторима грађани добили врхунску лекарску помоћ, те је спонзорисала 1.000 евра (у динарској противвредности) у циљу размене најновијих искустава и активног учешћа домаћих лекара у токовима европске и светске медицине. Зато што верујемо у знање!

10. Понос Србије - Омладинска филхармонија града Ниша-Наиссус

После освојене златне медаље на светском такмичењу у Прагу, наставља се успех наших младих уметника. По први пут ове године омладинска филхармонија града Ниша - Naissus учествовала је на међународном фестивалу омладинских оркестара SUMMA CUM LAUDE у Бечу. На овом престижном такмичењу учествовало је 30 ансамбала из 18 земаља широм света, а нишка омладинска филхармонија била је први представник наше земље на фестивалу освојивши високо 4. место у јакој конкуренцији. У циљу финансијске подршке за покриће путних трошкова за децу која су дошла из других градова, везано за учешће на Фестивалу који се одржао у периоду од 06. до 10.07.2013. године у Бечу, Банка је издвојила још 50.000 динара.

11. Пољубац шљиве

Србија деценијама, можда и вековима, носи епитет земље шљива. По производњи шљиве наша земља је друга у Европи, а четврта у свету, раме уз раме са великим силама као што су САД, Кина и Немачка. Шљива је већ годинама заштитни знак општине Блаце и њој у част се и ове године одржава 11. сабор шљиве "Дани шљиве Блаце 2013" а под слоганом "Пољубац шљиве". Дани шљиве, који ће трајати од 23. до 25. августа, према проценама организатора окупиће близу 100.000 људи из земље и иностранства. Циљ ове манифестације је промоција шљиве и бројних производа који се добијају од овог драгоценог воћа. Традиционално, произвођачи ће се опробати у печењу најбоље ракије, а поред тога биће организована такмичења за најбољи шљивик и најбољег младог пољопривредника за 2013. годину. Банка Поштанска штедионица подржала је ову манифестацију донацијом од 30.000 динара јер верује у квалитет Србије и шљиву као један од њених симбола. Са вером да шљива добије заслужено место међу врхунским светским производима, Банка организаторима жели много среће!

12. Олимпијада трећег доба

Удружење пензионера Банке Поштанска штедионица добило је позив да учествује на "VI Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба" у Врњачкој Бањи. Покровитељ Олимпијаде је потпредседник Владе Републике Србије др Јован Кркобабић. Иницијативе попут ове пружају леп пример колико се може уживати и у трећем добу због чега је Банка своје такмичаре, бивше запослене, подржала у виду једнократне финансијске помоћи у износу од 70.400,00 динара.

13. Влашки Роми – Дечији Ромски хуманитарни центар

Увек свесна незавидне ситуације у којој се налази ромска заједница, Банка се радо одазвала молби Дечјег Ромског хуманитарног центра "Влашки Роми" и подржала пројекат описмењавања ромске деце. Пројекат који за циљ има свеобухватну интеграцију Рома у друштво путем описмењавања и пружања основних услова за живот, Банка је подржала износом од 100.000,00 динара. Укинимо НЕ у одредницама НЕзапослени и НЕписмени Роми!

14. Право у мету!

У априлу 2012. године, Против-терористичка јединица МУП-а Србије основала је Клуб за Практично стрељаштво "Грифон ПТЈ". Оснивачи и чланови клуба су активни полицајци и спортски стрелци класичних дисциплина.
Љубав према прецизности и стрпљењу, елементима неопходним за бављење овим спортом, Банка је подржала износом од 200.000,00 динара. Донација ће послужити за набавку опреме која ће помоћи при остваривању још бољих резултата на европским и светским такмичењима. Преостаје нам само да навијамо!

15. Подршка белом спорту

Највећи спортски догађај у Прокупљу, међународни турнир "ITF Pro Circuit Women S", у организацији Тениског клуба Топличанин, окупиће ове године више од 100 такмичарки из 20 земаља. "Топличанин" је члан Прве лиге Србије у тенису за сениорске екипе и дуги низ година негује култ белог спорта у Прокупљу. Банка је одлучила да подржи турнир износом од 70.000,00 динара јер верује да ће љубав према овом спорту привући и друге младе и талентоване спортисте да се масовније заинтересују и вредно тренирају уз настојање да у будућности својим доприносом оправдају високе стандарде постављене од стране српских тенисера, који су већ дуже времена међу најбоље пласираним такмичарима на светској тениској сцени.

16. Дани фолклорне културе у Ужицу

Међународни фестивал дечјег фолклора "Лицидерско срце" из Ужица ове године слави свој пети рођендан. На мали јубилеј, фестивал ће окупити преко 22 ансамбла са око 800 деце из Русије, Чешке, Немачке, Бразила, Пољске, Мађарске, Мексика, Јапана. За пет година, колико фестивал постоји, преко 100.000 људи уживало је учећи о другим културама и обичајима кроз најлепшу могућу форму: музику и плес. О значају манифестације у националним оквирима најбоље говори податак да је покровитељ фестивала ове године председник Републике Србије господин Томислав Николић. Као и прошле године, Банка је од срца подржала ову значајну манифестацију донацијом од 500.000,00 динара.
Од срца Лицидерском срцу!

17. Борба за живот

Валентина Вања Калезић је једна храбра мајка оболела од опаке болести - леукемије. Одлучна да се бори за живот како би још дуго времена могла да проведе са породицом, Валентина је принуђена да се подвргне трансплантацији коштане сржи на немачкој клиници Malteser Krankenhaus St. Franziskus. На овај корак одлучила се након интезивне хемиотерапије, 160 лекова дневно и третмана матичним ћелијама, који нису дали очекиване резултате. Како би помогла овој храброј мами у њеној животној борби, Банка Поштанска штедионица се придружила осталим донаторима са износом од 20.000,00 динара на име финансијске помоћи за наставак лечења.
Срећно, Вања и остани храбра!

18. Чување од заборава

Михаило Петровић је први српски пилот. Своју љубав према летењу платио је животом стекавши тако трагичну титулу прве ваздухопловне жртве код нас, а друге на читавом свету! Ове године обележава се век од његовог последњег лета. У организацији „Удружења пензионисаних војних летача и падобранаца“ стогодишњица његове смрти окосница је многих значајних активности чији је задатак очување историје нашег ваздухопловства од заборава.
Поред изложбе „Сећање на ваздухопловне жртве“ и комеморативни скуп који су одржани у марту 2013. године, Удружење у плану има још активности. Једна од њих је и традиционално окупљање 15. јуна 2013. године пред родном кућом Михаила Петровића. Банка Поштанска штедионица одлучила је да финансијски подржи племениту идеју очувања наше историје од заборава и Удружењу донира 20.000,00 динара.

19. 100 година српске авијатике

Наредбом војводе Радомира Путника у децембру 1912. године изграђено је слетиште за „аероплане“, балоне и голубове писмоноше код Ниша, чиме је тај град постао колевка српске авијатике. Књигу о овом значајном јубилеју, 100 година наше авијатике, Банка Поштанска штедионица је подржала новчаним износом од 30.000,00 динара.
Пројекат који за циљ има да будућим генерацијама остави у наслеђе сведочанство о историји летења у Србији иницирало је Удружење пензионисаних подофицира Србије, на чије име је донација и уплаћена.

20. Уметност за сва времена

Савремена ликовна сцена је наш залог за будућност. Због тога је неопходно подржати и пратити њен развој. Већ пету годину за редом, Арт салон управо то чини. Циљ њихове, већ традиционалне манифестације "Салон лепих уметности" јесте да негује естетску и ликовну културу. Посебан акценат на уметнике са инвалидитетом подстиче сензибилизацију окружења за различитост. Ове године на Арт салону ће учествовати најмање 12 истакнутих сликара и вајара, а планирана је и едукација деце и младих у оквиру посебно организованих радионица. Банка Поштанска штедионица се прикључила осталим донаторима и подржала ову иницијативу донацијом у износу од 800.000,00 динара.
У промоцији савремене уметности у оквиру Арт салона грађани ће имати пилике да уживају у периоду од 23. септембра до 13. октобра 2013. године.

21. Сви за уметност, уметност за све!

Човек је одувек тежио креативно да се изрази и на тај начин анализира и прихвати свет. Савременом свету и његовој брзини уметност је потребнија више него икада. Зато се Банка труди да подржи иницијативе које негују и развијају уметничке склоности појединаца. „ОМЛАДИНСКИ САВЕТ ОПШТИНЕ КОВАЧИЦА“ је невладина организација која се бави неформалним образовањем младих. Један од пројеката Савета је и Међународна ликовна колонија „Ковачица Арт 2013“, која се организује са циљем да промовише уметност, креативност и мултикултуралност. Лепа идеја, настала пре неколико година, прерасла је у традицију која помаже развијању пријатељства међу различитим народима и културама. Ове године у ликовној колонији учествује 12 академских и сликара наиве који ће током недељу дана маја своје велико знање и искуство несебично делити са преко 60 младих уметника узраста до 30 година. Банка Поштанска штедионица подржала је ову креативну манифестацију донацијом у износу од 90.000,00 динара.
За лепши живот и уметност!

22. Фондација Др Зоран Ђинђић

На младима свет остаје. Ако су ти млади људи још и образовани и стручни, наш свет постаје и остаје много боље место. Управо на томе ради Фондација др Зоран Ђинђић. Програм стипендија за студенте и младе стручњаке у Србији, који спроводи ова фондација, има за циљ стручно усавршавање младих који ће касније стечено знање применити на развој српске привреде. Банка је препознала ову, хвале вредну иницијативу и Фондацији је уплатила износ од 200.000,00 динара на име финансијске подршке.
Јер Србија заслужује најбоље!

23. Музика из царског града

Већ на првом међународном такмичењу на коме је наступила, на Светском такмичењу у Прагу, Омладинска филхармонија града Ниша - Naissus вратила се овенчана златним ловорикама. У свој родни Ниш донели су златну медаљу као доказ да су најбољи на свету. Били су једини представник Србије, а стручни жири је аплаудирао стојећи након њиховог наступа! Као некада њихов суграђанин Константин, ова група младих и талентованих људи шири добро име Ниша по свету. Банка се својом донацијом од 50.000,00 динара придружила осталим донаторима са идејом да подржи учешће Омладинске филхармоније - Naissus на Фестивалу Омладинских оркестара SUMMA CUM LAUDE у Бечу, који се одржава у периоду од 06. до 10.07.2013. године.
Биће нам задовољство да поново слушамо овације светских стручњака јер музика заиста говори све језике!

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2012.
1. ДОНАЦИЈА КБЦ Др Драгиша Мишовић - Дедиње

Банка је донирала финансијску помоћ у износу од 5.000 евра Клиничко болничком центру "Др Драгиша Мишовић - Дедиње" на име учешћа у трошковима набавке уређаја - кардиотокографа.

2. IX Олимпијске игре ученика Републике Србије - 04.05.2012.

На основу молбе генералног секретара Савеза за школски спорт града Ниша, Банка је обезбедила донацију Савезу у износу од 250.000,00 динара ради подршке учешћа ученика, талентованих спортиста, на IX Олимпијским играма ученика Републике Србије, које се одржавају у Сремској Митровици у периоду од 09. - 15.05.2012.

3. Међународни научни скуп XVII Geometrical Seminar - 05.06.2012.

На основу молбе декана математичког факултета Универзитета у Београду, Банка је одобрила донацију Математичком факултету Универзитета у Београду у износу од 100.000,00 динара ради подршке организацији Међународног научног скупа XVII Geometrical Seminar који се одржава на Златибору у периоду од 03.09. до 08.09.2012.

4. Међународни дечији фестивал "Лицидерско срце" – 08.06.2012.

На основу молбе председника организационог одбора Међународног дечјег фестивала "Лицидерско срце", Банка је обезбедила донацију у износу од 300.000,00 динара ради подршке организацији Међународног фестивала који се одржава од 20-25. августа 2012. у Ужицу и другим туристичким дестинацијама.

5. Одлука о донацији КУД "Милан Ђ. Милићевић" из Рипња – 19.07.2012.

Након поднете молбе председника КУД "Милан Ђ. Милићевић" из Рипња, Банка је донела одлуку којом се обезбеђује донација у износу од 50.000,00 динара ради подршке учешћу на међународном фестивалу фолклора, који ће се одржати у периоду од 27.07. до 06.08.2012. године у граду Порту, у Португалији.

6. Одлука о донацији Фондацији "Ђорђе Вајферт" из Београда – 26.07.2012.

По молби председника Управног одбора Фондације "Ђорђе Вајферт" из Београда, Банка је обезбедила донацију Фондацији "Ђорђе Вајферт" у износу од 350.000,00 динара у циљу промоције лика и дела Ђорђа Вајферта, једног од најзначајнијих личности у оснивању финансијских институција у Србији и ради подршке у изради Монографије "Ђорђе Вајферт 1850-1937".

7. Одлука о одобравању донације Савезу параплегичара и квадриплегичара Србије – 21.08.2012.

По молби председника Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, Банка се одазвала донацијом Савезу у износу од 30.000,00 динара у циљу куповине опреме и подршке учешћу чланова Савеза на 20. републичким спортским игарама које су се одржале у периоду од 13.09. до 16.09.2012. године у хотелу "Термал" у Матарушкој Бањи, под покровитељством Министарства рада и социјалне политике.

8. Одлука о одобравању донације ЈП МРЕЖА - МОСТ - 25.09.2012.

На основу молбе ЈП Мрежа - Мост, Банка се одазвала позиву за финансијску подршку донацијом у износу од 100.000,00 динара ради подршке за реализацију снимања документарног програма ТВ Мост и ТВ плус, у циљу пружања информација и очувања културно-историјске баштине Косова и Метохије.

9. ДОНАЦИЈА Параолимпијском Комитету Србије, Београд -11.10.2012.

На основу молбе председника Параолимпијског Комитета Србије, Банка се одазвала донацијом у износу од 50.000,00 динара у циљу помоћи око покрића трошкова припрема и учешћа на Параолимпијским играма у Лондону на којима су српски спортисти освојили две златне и три сребрне медаље.

10. Финансијска помоћ на име награђивања пет најбољих студената Пољопривредног факултета, Универзитета у Новом Саду - 19.11.2012.

На молбу декана Пољопривредног факултета, Универзитета у Новом Саду, Банка је обезбедила финансијску помоћ на име награђивања пет најбољих студената Пољопривредног факултета, и то: Висковић Јелене, Ђуза Предрага, Поганчев Гордане, Карапанџин Јелене и Симић Маје, путем отварања штедних књижица на износ од 30.000,00 динара по награђеном студенту, а по предлогу декана.

11. ДОНАЦИЈА Саобраћајном факултету, Универзитета у Београду - 20.11.2012.

На молбу декана Саобраћајног факултета Универзитета у Београду, Банка је донела одлуку о донацији факултету у износу од 200.000,00 динара на име финансијске помоћи за организацију XXX Симпозијума о новим технологијама у поштанском и телекомуникационом саобраћају.

12. ДОНАЦИЈА Симијоновић Новици из Београда - 20.11.2012.

На молбу родитеља тешко болесног Горана Симијоновића, Банка је обезбедила средства у износу од 30.000,00 динара на име финансијске помоћи за операцију мозга која ће се обавити у Лондону и која ће, надамо се, спасити живот овом храбром младом човеку.

13. ДОНАЦИЈА Институту за економику пољопривреде Београд - 22.11.2012.

На основу молбе директора Института за економику пољопривреде Београд, Банка је обезбедила донацију Институту за економику пољопривреде Београд у износу од 70.000,00 динара на име финансијске помоћи за организацију Међународног научног скупа под називом: "Одржива пољопривреда и рурални развој у функцији остваривања стратешких циљева републике Србије у оквиру дунавског региона".

14. ДОНАЦИЈА Удружењу параплегичара и квадриплегичара Београд - 18.12.2012.

Молбом потпредседника Удружења параплегичара и квадриплегичара обезбеђена је донација Удружењу параплегичара и квадриплегичара у износу од 20.000,00 динара на име финансијске помоћи око организације Годишње Скупштине Удружења.

15. ДОНАЦИЈА Центру за едукацију, истраживање и развој, Београд - 19.12.2012.

Банка је донирала средства Центру за едукацију, истраживање и развој у износу од 60.000,00 динара на име финансијске подршке за реализацију пројекта Подршка каријерном развоју младих у Србији.

ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2011.
1. Помоћ Гимназији и Економско-трговинској школи у Краљеву – 17.06.2011.

Гимназија Краљево из Краљева, Улица Доситејева 44, обратила се Банци Поштанска штедионица, а.д., Београд захтевом ради одобрења средстава за санацију зграде која је претрпела велика оштећења у разорном земљотресу који је задесио град Краљево и околину у току новембра 2010.године. Зграду школског објекта заједнички користе Гимназија и Економско-трговинска школа у Краљеву, али извођење наставе за ученике наведених образовних установа у њему није био могућ без санације. У циљу пружања помоћи у санирању последица земљотреса, руководећи се начелом солидарности и хуманости, својственом сваком друштвено одговорном субјекту, на основу члана 54. став 1. тачка 23) Статута Банке Поштанска штедионица, а.д., Београд, број А01-2-1670 СК-41/5 од 28.04.2011. године, а по захтеву Гимназије Краљево из Краљева, број 01-311 од 13.06.2011.године, Извршни одбор Банке је, на седници одржаној дана 17.06.2011. године, донео Одлуку којом је одобрио средства у износу од 30.000.000,00 динара (словима: тридесетмилионадинара и 00/100), као помоћ за санацију школске зграде која је страдала у земљотресу током новембра 2010. године.

2. Трећи међународни дечји фестивал фолклора "Лицидерско срце" у Ужицу одржан од 19.08. - 24.08.2011.

Извршни одбор Банке је на 201. координирајућој седници Трећег сазива, одржаној 09.08.2011. године, донео Одлуку о донацији традиционалног Трећег међународног дечјег фестивала фолклора "Лицидерско срце" у Ужицу, одржаног од 19.08. - 24.08.2011. године и одобрио уплату износа од 200.000,00 динара на рачун Организационог одбора Фестивала.

3. Акција "Дајмо шансу бебама" - 13.09.2011.

Одлуком о донацији за куповину инкубатора у акцији "Дајмо шансу бебама", заведеном у Банци под бројем А01–3-3374/8 ИО III – 226/8, Извршни одбор Банке је 13.09.2011. одобрио донацију за куповину 1 инкубатора неопходног Институту за неонатологију и другим здравственим институцијама у Србији, у организацији Фонда Б92.
На име донације Банка је уплатила износ од 16.225,00 евра, у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке Србије на дан уплате.

4. Донација Клиничком центру Србије - 12.10.2011.

Извршни одбор Банке Поштанска штедионица, а.д., Београд је, на 247. координирајућој седници Трећег сазива, одржаној 12.10.2011. године, а на молбу и велику захвалност Клиничког центра Србије, Одлуком о донацији за куповину медицинске опреме одобрио донацију до 1.000.000,00 динара за куповину:

  • Холтера ЕКГ апарата за 24-28-часовно континуирано снимање и анализу 3-каналног и 12-каналног ЕКГ записа, произвођача Spacelabs HealthcareInc., USA, модел Impesario.

5. Донација Институту за неонатологију из Београда - 12.10.2011.

Извршни одбор Банке Поштанска штедионица, а.д., Београд је, на 247. координирајућој седници Трећег сазива, одржаној 12.10.2011. године, а на молбу и велику захвалност директора Института за неонатологију из Београда, Одлуком о донацији за куповину медицинске опреме одобрио донацију до 550.000,00 динара, за куповину:

  • Два блендерa са мешачем и протокомером за ваздух и кисеоник.

6. Донација издавања Хомерове "Илијаде" и српских јуначких, епских песама - 02.11.2011.

На основу молбе књижевника Слободана Јарчевића, члана Петровске академије наука и уметности у Санкт Петербургу, Русија, Извршни одбор Банке Поштанска штедионица, а.д., Београд је на 262. координирајућој седници Трећег сазива, одржаној 02.11.2011. године, донео Одлуку којом је одобрио донацију издавачкој кући "Мирослав" у Београду, Гоце Делчева бр.15, за издавање Хомерове "Илијаде" препеване на српски десетерац, на којем су и све српске епске јуначке песме за које је препев, према преводу са грчког, српског хеленисте проф.др. Милоша Ђурића, урадио књижевник Слободан Јарчевић.
На име наведене донације Банка је издавачкој кући уплатила износ од 100.000,00 динара.

7. Донација Фондације " Др. Зоран Ђинђић" - 10.11.2011.

На иницијативу управитеља Фондације "Др. Зоран Ђинђић" Београд, Извршни одбор Банке Поштанска штедионица, а.д., Београд је, на 268. координирајућој седници Трећег сазива, одржаној 10.11.2011. године, донео Одлуку о одобрењу донације Фондацији " Др. Зоран Ђинђић" у износу од 300.000,00 динара ради спровођења програма стипендија за студенте и младе стручњаке.

8. Донација за набавку телефонске секретарице за пројекат "Халобеба" - 25.11.2011.

Извршни одбор Банке Поштанска штедионица, а.д., Београд је 25.11.2011. године донео одлуку да се одобри донација у износу од 5.000,00 евра у динарској противвредности за набавку телефонске секретарице за пројекат „Халобеба”. Циљ ове донације је обезбеђење повећања капацитета Халобеба линије у Градском заводу за јавно здравље у Београду. Иницијатива за подршку пројекту Халобеба је покренута од стране компаније Western Union чији је локални заступник Банка Поштанска штедионица, као и уз сарадњу са УНИЦЕФ-ом.