PRIZNANJE BANCI

Banka Poštanska štedionica - LIDER ODRŽIVOG RAZVOJA

  Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd dobitnik je priznanja "Lider održivog razvoja", koje se dodeljuje u okviru naučno-stručne konferencije Dunavski biznis forum.

  "Tradicija Banke Poštanske štedionice, duga čitav jedan vek, čini ovu banku jedinstvenom finansijskom institucijom na ovim prostorima. Za to vreme izrasla je u modernu poslovnu banku, univerzalnog karaktera, ali prepoznatljivog brenda. Kombinacija tradicionalnih vrednosti i modernih proizvoda i usluga rezultirala je učvršćivanjem Banke na liderskoj poziciji u poslovanju sa stanovništvom", navedeno je, između ostalog, u obrazloženju priznanja.

  Priznanje

  Priznanje za konkuretnost i održivi razvoj, koje se dodeljuje vodećim kompanijama i privrednicima, naučnim i javnim radnicima iz zemalja Podunavskog sliva, u ime Banke Poštanska štedionica primio je Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke, koji je istakao da je priznanje veliki podstrek i za menadžment i za sve zaposlene u Banci.

  Priznanje

  Kekić je na panelu "Biznis i prosperitet" Dunavskog biznis foruma, koji je održan u Novom Sadu, podsetio da je Poštanska štedionica banka u kojoj država ima 100 odsto vlasništva. "Kao državna banka, Poštanska štedionica istovremeno je i profitna, ali i društveno odgovorna", rekao je Kekić i dodao: "Jedina smo banka koja je, primera radi, spustila naknade za penzionere za održavanje tekućih računa". Banka, dodao je, nastoji da postojećim i potencijalnim korisnicima omogući da maksimalno uštede vreme i brzo i jednostavno dođu do bankarskih usluga i proizvoda. Zato, kaže Kekić, Banka Poštanska štedionica, koja danas ima 154 ekspoziture širom Srbije, otvara poslovnice i u manjim mestima. U okviru širenja mreže kroz akciju "Još bliže vama", u prethodnih godinu dana Banka je otvorila ekspoziture i u 10 gradova koji se nalaze na Dunavu.