Ekspoziture Banke
ПОЧЕТНА СТРАНА » НОВОСТИ

НОВОСТИ

 
САСТАНАК СА ПРИВРЕДНИЦИМА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ 03.10.2019.
Sastanak u Zvečanu Sastanak u Zubinom Potoku Sastanak u Leposaviću

  Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић састао се са представницима општина Косовска Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан, као и привредницима и пољопривредницима тог краја. На састанцима су размотрене потребе привредних субјеката Косова и Метохије и представљени пројекти, производи и услуге Банке који могу да им олакшају пословање, као и промотивна понуда за физичка лица.

  Магистар Бојан Кекић је истакао да ће Банка Поштанска штедионица, која је од априла 2018. године и преузимања Југобанке Југбанке Косовска Митровица присутна на северу Косова и Метохије, наставити да, као и до сада, подржава становнике и привреднике тог краја.

  "Као државна банка са јасно артикулисаним државним интересом не водимо се искључиво профитом, већ желимо да помогнемо нашим привредницима и предузетницима на Косову и Метохији и олакшамо им пословање. Задовољни смо резултатима које остварује Филијала Косовска Митровица, како у пословима са становништвом, тако и сарадњом са привредом. То су искусни привредници који су успели да опстану и послују у постојећим условима, што нас додатно обавезује да сарађујемо и обезбедимо им још боље услове за рад. Суштина је да знате да нисте сами", поручио је Бојан Кекић.

Sastanak u Kosovskoj Mitrovici
ДЕЛЕГАЦИЈА БАНКЕ ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА У РАДНОЈ ПОСЕТИ КИНИ
forum-bugarske-razvojne_banke

Као део својих међународних активности, делегација Банке Поштанска штедионица на челу са председником Извршног одбора мр Бојаном Кекићем и саветником ИО за економско-финансијске послове Марком Матићем борави у вишедневној посети Кини на Семинару  у оквиру рада Међубанкарског удружења између Кине и земаља Централне и Источне Европе, који организује Кинеска развојна банка.

Тема Семинара који се ове године одржава у три града: Пекингу, Нингбоу и Шангају  су потенцијали за финансирање малих и средњих предузећа уз коришћење тзв. зелених кредитних линија, као и могућности коришћењa ино кредитних линија за финансирање великих инфраструктурних пројеката планираних за извођење у Републици Србији и земљама Централне и Источне Европе у наредном периоду.

forum-bugarske-razvojne_banke
forum-bugarske-razvojne_banke

РЕГИОНАЛНИ ФОРУМ БУГАРСКЕ РАЗВОЈНЕ БАНКЕ У СОФИЈИ 17-18.06.2019.
forum-bugarske-razvojne_banke

Делегација Банке Поштанска штедионица, а.д., Београд, на челу са председником Извршног одбора мр Бојаном Кекићем и саветником ИО за економско-финансијске послове Марком Матићем учествује на дводневном регионалном Форуму "Путеви до партнерства" који се у организацији Бугарске развојне банке одржава 17. и 18. јуна у Софији.

  Првог дана форума Банка Поштанска штедионица потписала је Меморандум о разумевању и на тај начин се придржила групи развојних банака из региона које су 2018. године потписале Споразум о сарадњи.

  Форум у Софији окупио је бројне регионалне промотивне и мултилатералне банке, укључујући EIB, EBRD, IIB, KfW, Мађарску развојну банку, HBOR (Хрватска банка за обнову и развој), MDB (Македонска банка за промоцију развоја), креаторе политике и пословне актере с циљем да се испитају могућности за сарадњу и будуће инвестиције националних развојних и промотивних банака.

forum-bugarske-razvojne_banke
КРЕДИТИ ПОШТАНСКЕ ШТЕДИОНИЦЕ ЗА ЗАДРУГАРЕ 16.05.2019.
krediti za zadrugare krediti za zadrugare

  На састанку одржаном 7. маја 2019. године у Палати Србије, којем су присуствовали Милан Кркобабић, министар за регионални развој Србије и  председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић договорено је да ће Банка Поштанска штедионица подржати пројекат ревитализације задругарства.

  Банка ће кредитирати задруге, пољопривредна газдинства и њихове кооперанте, који ће моћи да добију повољан кредит за обртна средства, а део камате на кредит субвенционисаће локалне самоуправе из дела свог буџета намењеног за аграр. Задругари и пољопривредна газдинства отварајући рачун у Банци Поштанска штедионица лакше, брже и јефтиније ће стизати до кредита.

  Банка Поштанска штедионица као друштвено одговорна банка обезбедиће кредите задругарима за куповину репроматеријала, као један од начина помоћи останку становништва у малим срединама, попуњавајући тако огромну празнину у неопходним финансијским потребама сеоске популације.

  Као једна од најстаријих финансијских институција у Србији са јасно артикулисаним државним интересом Банка Поштанска штедионица потврђује не само своју корпоративну друштвену, већ и хуманитарну страну пословања.

САМИТ ПРЕМИЈЕРА КИНЕ И 16 ЗЕМАЉА ЦЕНТРАЛНЕ И ИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ
SamitSamit

  Банка Поштанска штедионица је крајем 2017. године постала чланица међубанкарског удружења између Кине и земаља Централне и Источне Европе у оквиру 16 + 1 механизма сарадње. Ово међубанкарско удружење пружа могућност банкама чланицама да користе финансијска средства за подршку различитим секторима привреде, а Банка Поштанска штедионица је искористила ту могућност и финализовала преговоре уговором о ино кредитној линији.
   Данас је у Дубровнику на Самиту премијера Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе потписан историјски значајан Уговор о ино кредитној линији са Кинеском развојном банком са изузетно повољним условима што представља први облик финансијске сарадње између једне кинеске и једне српске финансијске институције, који је омогућио Банци Поштанска штедионица да осим традиционалних извора финансирања успостави и друге алтернативне изворе кредитног потенцијала. Средства из предметне кредитне линије биће употребљена превасходно за стратешки важне развојне пројекте Републике Србије. Ово је само први корак у успостављању финансијске сарадње са Кинеском развојном банком, а ускоро се очекују још значајнији извори финансирања са ове стране.
   Данашњи чин је само још један доказ да тимски рад доноси успех - тимови Банке Поштанска штедионица, Кинеске развојне банке и адвокатских канцеларија, као и финансијске институције Републике Србије - Народна банка Србије и Министарство финансија, заједничким залагањем дали су допринос реализацији овог пројекта и јасном спровођењу политике како председника Александра Вучића тако и Владе Републике Србије са печатом јасно артикулисаног државног интереса у државној банци - Банци Поштанска штедионица.

САСТАНАК БОРДА ДИРЕКТОРА 11.04.2019.
sastanak bordasastanak borda

Тамара Перко, председник ХБОР-а и Бојан Кекић, председник Извршног одбора БПШ

       Делегација Банке Поштанска штедионица, а.д., Београд на челу са председником Извршног одбора господином Бојаном Кекићем и саветником Извршног одбора за економско-финансијске послове господином Марком Матићем присуствовала је састанку Борда директора Међубанкарског удружења између Кине и земаља Централне и Источне Европе у Дубровнику дана 11. априла 2019. године, који је одржан непосредно пре Самита у оквиру 16 + 1 механизма сарадње.

       Банка Поштанска штедионица је један од оснивача и стална чланица Удружења од новембра 2017. године док је Кинеска развојна банка иницијатор оснивања истог.        На агенди овогодишњег састанка била је иницијатива о сарадњи Међубанкарског удружења у подршци развоју малих и средњих предузећа, која је једногласно усвојена од стране банака чланица. Посебно је значајна чињеница да ће Банка предметну иницијативу искористити у имплементацији пословне политике која се референцира на сарадњу са малим и средњим предузећима у Републици Србији и финансијску подршку овим компанијама, сегмент који, поред послова са становништвом, представља основну таргетирану групу клијената Банке.

       Делегација Банке је искористила присуство да се на маргинама Међубанкарског удружења састане са менаџментом националних развојних банака земаља Централне и Источне Европе и разговара о потенцијалима будуће сарадње.

       Домаћин овогодишњег састанка Међубанкарског удружења између Кине и земаља Централне и Источне Европе била је Хрватска банка за обнову и развој.

СПОРАЗУМ О СТРАТЕШКОЈ САРАДЊИ ИЗМЕЂУ БЕЛАРУС БАНКЕ И БАНКЕ ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА 03.04.2019.
Sporazum o strateskoj saradnji Belarus Banka i Banka Poštanska štedionica

Од 3. до 5. априла 2019. године делегација Банке Поштанска штедионица коју су чинили председник Извршног одбора мр Бојан Кекић и саветник Извршног одбора Банке за економско-финансијске послове Марко Матић боравили су у Минску, Белорусија. Том приликом, у присуству амбасадора Републике Србије у Белорусији господина Вељка Ковачевића, председник Бојан Кекић и председник Одбора директора Беларус банке господин Виктар Ананич потписали су Споразум о стратешкој сарадњи између Беларус банке и Банке Поштанска штедионица, који, осим успостављања кореспондентских односа између две банке, подразумева и могућност проширивања опсега банкарских операција између две финансијске институције и финансијску подршку привредним субјектима двеју земаља.

председник Бојан Кекић и председник Одбора директора Беларус банке господин Виктар Ананич потписали су Споразум о стратешкој сарадњи

.председник Бојан Кекић и председник Одбора директора Беларус банке господин Виктар Ананич потписали су Споразум о стратешкој сарадњи

ПАРТНЕРСТВО БАНКЕ ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА И КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ И ЕЛЕКТРОНСКУ УПРАВУ 12.10.2018.

       Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојан Кекић и директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу доц. др Михаило Јовановић потписали су 12. октобра Споразум о заједничком омогућавању плаћања електронских услуга Dina Card, Visa и MasterCard картицама на Порталу еУправа и Споразум о заједничком прихватању платних картица (Dina Card, Visa и MasterCard) на ПОС терминалима на шалтерима органа државне управе и органа јединица локалне самоуправе.

mr Bojan Kekić i direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu doc. dr Mihailo Jovanović potpisuju Sporazum


       Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић навео је да ће у наредном периоду грађанима бити омогућено да користе услуге Банке Поштанска штедионица приликом плаћања административних такси на Порталу еУправа. Такође, у циљу што бржег ширења мреже ПОС терминала на шалтерима јавне управе, Банка ће се укључити као партнер Канцеларије за ИТ и еУправу са циљем да сви шалтери градских и општинских управа у Србији у периоду од шест месеци омогуће плаћање административних такси платним картицама.


mr Bojan Kekić i direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu doc. dr Mihailo Jovanović se rukuju

       "На овај начин, плаћањем путем интернета или на ПОС терминалима повећава се ефикасност у пружању услуга грађанима, штеди се време чекања у редовима и елиминише одлазак грађана до поште или банке и поновни долазак на шалтере државне управе или локалне самоуправе", рекао је Јовановић.

       Председник ИО Банке Бојан Кекић истакао је да потписивањем ових споразума Банка Поштанска штедионица, као финансијска институција у власништву Владе Републике Србије и са јасно артикулисаним државним интересима, даје допринос мерама поспешивања безготовинског плаћања картицама на интернету и ПОС терминалима за потребе буџетских корисника.

mr Bojan Kekić i direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu doc. dr Mihailo Jovanović se rukuju

       "Овим споразумима Банка и Канцеларија омогућавају грађанима да на бржи и једноставнији начин изврше плаћања за услуге које захтевају од надлежних органа или су у обавези да их изврше. Ово је прилика да се додатно увећа мрежа за коришћење националне Дина картице, чији је Банка Поштанска штедионица, са око 1,6 милиона издатих картица, највећи издавалац", рекао је Кекић.

       Потписивању споразума присуствовали су чланови Извршног одбора Банке Поштанска штедионица.