Vek odgovornosti
Preuzmite MobiBank
za iOS i Android
QR CODE Iphone
mobiBank PS google play
mobiBank PS App Store
mobiBank PS App Store
početna strana » Elektronsko Bankarstvo » MobiBank PŠ
elektronsko bankarstvo

MobiBank PŠ

e-plaćanja

Bankarske usluge
preko mobilnog telefona.

Banka Poštanska  štedionica vam nudi da na elegantan način, od kuće i u pokretu, regulišete svoje  obaveze, mesečne redovne račune za različite usluge uz naknadu do 4 puta manju nego na šalterima.
Svako  plaćanje putem našeg MobiBank servisa će vas koštati 0.25% od iznosa računa, a minimum 10 dinara. Za korisnike studentskog računa naknada je fiksna u iznosu od 10 dinara, bez obzira na iznos.

Dakle za većinu računa (do 4.000 dinara) platićete naknadu od svega 10 dinara, za razliku od klasičnih šalterskih naknada koje su mnogostruko više, i u proseku iznose 1%, a najmanje 45 dinara.

Izračunajte sami koliko biste uštedeli na mesečnom nivou, samo na šalterskim provizijama!

Usluge MobiBank PŠ aplikacije
MobiBank PŠIzgled ekrana na Iphone-u
MobiBank PŠIzgled ekrana na Android-u
 • Pregled stanja i prometa po svim računima
 • Plaćanje računa (struja, kablovska, telefon, porez, komunalne usluge, vrtić...
 • Online menjačnica - kupujte, prodajte i konvertujte devizna sredstva po stimulativnom kursu i van bankarskog radnog vremena
 • IPS QR kod - Plaćanje IPS QR kodom na prodajnom mestu i plaćanje mesečnih računa
 • Interni prenos (na druge tekuće račune u banci)
 • Pregled stanja i prometa po karticama
 • Pregled preostalih zaduženja po kreditima
 • Kreiranje šablona za plaćanje ili preuzimanje postojećih naloga sa Homeb@nking sistema (takođe, nalozi kreirani na mobilnom telefonu, mogu se koristiti i na Homeb@nking sistemu)
 • Kursna lista

Sva plaćanja i prenosi obavljeni putem mobilnog bankarstva biće zabeleženi na štampanom primerku Vašeg mesečnog izvoda po tekućem računu.

PLAĆANJE IPS QR KOD-OM
IPS

PRVI PUT U SRBIJI.
Instant plaćanje mobilnim telefonom.

Šta je IPS QR kod?

Novo sredstvo plaćanja na prodajnim mestima umesto gotovine i platnih kartica, kao i za plaćanje računa. IPS QR kod je dvodimenzionalni kvadratić, koji u sebi nosi informacije, koje softver može lako da očita.

Kako IPS QR kod funkcioniše?

Uslov je da korisnik ima instaliranu mobilnu aplikaciju Banke na svom mobilnom telefonu sa Android verzijom 5.0 i novijom ili iOS operativnim sistemom sa verzijom 8.0 i novijom.
Na raspolaganju su vam dve opcije plaćanja "IPS pokaži" i "IPS skeniraj", u okviru mobilne aplikacije.

Šta je IPS pokaži?

IPS

IPS pokaži je plaćanje na obleženom prodajnom mestu, pokazivanjem generisanog IPS QR koda trgovcu iz mobilne aplikacije Banke. Trgovac može skenirati IPS QR kod uz pomoć optičkog čitača povezanog sa kasom ili mobilnim uređajem sa instaliranom PKS aplikacijom.
IPS pokaži dostupan je u Roda, IDEA i Mercator prodavnicama.

Šta je IPS skeniraj?

IPS skeniraj

IPS skeniraj je plaćanje na obeleženom prodajnom mestu skeniranjem generisanog IPS QR koda kod trgovca. IPS QR kod se generiše na POS uređaju ili u PKS aplikaciji.
IPS skeniraj je i plaćanje mesečnih računa, koji sadrže generisan IPS QR kod u skladu sa standardima Narodne banke Srbije. IPS skeniraj metodom moguće je platiti račune Telekom-a, EPS-a, Infostana...

OBAVEŠTENJE ZA KORISNIKE APLIKACIJE
MobiBank PŠ

Android operativni sistem

Nakon preuzimanja iz Google prodavnice, unesete Vaš stari PIN, kojim pokrećete aplikaciju. Za korišćenje nove mobilne aplikacije Banke, potrebno je da kreirate novi PIN od 5 cifara. Posle ponovnog pokretanja, očekuju Vas nove funkcionalnosti!
Napomena: Ukoliko imate Android operativni sistem stariji od 6.0, preporuka je da ne preuzimate novo ažuriranje.

Ažuriranje na Android 10

Ukoliko na mobilnom uređaju, koji koristi operativni sistem Android 9, bude ponuđeno softversko ažuriranje na Android verziju 10 (Q), pre samog ažuriranja bićete upozoreni o problemu rada sa bankarskim aplikacijama, samim tim i usluge MobiBank PŠ. U slučaju da se ipak odlučite na ažuriranje operativnog sistema, biće potrebno da deinstalirate aplikaciju MobiBank PŠ na vašem uređaju, zatim ponovo preuzmete iz Google prodavnice i instalirate uz nove aktivacione kodove.

iOS operativni sistem:

MobiBank PŠ

Neophodno je da uradite redistribuciju aplikacije, kako bi vam nove funkcionalnosti bile dostupne. Redistribuciju možete da uradite putem Homeb@nking sistema ili u najbližoj ekspozituri Banke!
Napomena: Ukoliko niste u prilici da izvršite redistribuciju aplikacije, sačekajte sa preuzimanjem nove verzije.

Za starije Apple iPhone uređaje

Obaveštavamo korisnike starijih 32-bitnih iPhone mobilnih uređaja (iPhone 5, 4s, 4, 3g) da aplikacija neće raditi zbog prekinute softverske podrške od strane kompanije Apple.

REDISTRIBUCIJA MobiBank PŠ usluge NA HOMEB@NKING SISTEMU

Izlazeći u susret zahtevima i potrebama klijenata, Banka Poštanska štedionica omogućila je korisnicima MobiBank PŠ usluge, koji su istovremeno i korisnici Homeb@nking sistema, da bez dolaska na šalter, elektronskim putem izvrše redistribuciju tj. ponovnu aktivaciju pomenute usluge.
Ukoliko Vam je, iz bilo kog razloga (uzastupan unos pogrešnog PIN-a, promena mobilnog telefona, fabričko resetovanje mobilnog telefona, nadogradnja operativnog sistema, itd.. ), potrebna redistribucija MobiBank PŠ usluge, to je moguće uraditi izborom opcije "MB REDISTRIBUCIJA".

U okviru Homeb@nking sistema, iz podmenija opcije SMSKOD izaberite podopciju "MB REDISTRIBUCIJA", pritisnite taster "POTVRDI" , zatim unesite SMS-KOD i ponovo pritisnite taster "POTVRDI".

Ova usluga se naplaćuje 50,00 dinara sa tekućeg računa korisnika.

Cena
U promotivnom periodu koji traje 12 meseci, mesečna naknada za korišćenje MobiBank PŠ aplikacije se ne tarifira!
Sa 3 naloga mesečno MobiBank PŠ je besplatan!

Nakon isteka promotivnog perioda, ukoliko korisnik napravi najmanje tri transakcije plaćanja u toku meseca, usluga će i dalje biti bez naknade. Ukoliko ne, usluga će se naplaćivati po važećoj Tarifi naknada.

Uslovi za korišćenje MobiBank PŠ
Korisnik usluge mora imati otvoren osnovni dinarski tekući račun (zarada i penzija) ili neki od sledećih računa:
 • Tekući račun za ostale namene
 • Tekući žiro račun
 • Polјoprivredni račun
 • Porodični račun
 • Tuđa nega i pomoć
 • Boračko invalidska zaštita

Ukoliko korisnik ima otvoren osnovni dinarski tekući račun, nije moguće da se prijavi za Mobibank po nekom drugom računu.

Korisnik usluge mora imati mobilni telefon sa:
 • Pristupom internetu (ispravno podešene postavke za povezivanje sa internetom)
 • Dovoljno slobodne memorije za nesmetanu instalaciju aplikacije
 • Java2Mobile Edition (J2ME), iPhone, Android ili Blackberry OS
 • Usluga je dostupna i slabovidim korisnicima koji su u obavezi da obezbede u te
  svrhe prilagođen mobilni aparat.
PREDNOSTI KORIŠĆENJA
 • Podržan od svih operatera (Telenor, MTS, A1) i 90% mobilnih telefona sa tržišta
 • Omogućava potpunu kontrolu nad sopstvenim finansijama
 • Potpunu sigurnost u radu.
 • Podaci koji se šalju, a vezani su za račune i PIN se ne čuvaju u mobilnom telefonu.
 • Obezbeđuje pristup računima 7 dana u nedelji, 24 sata dnevno, sa bilo kog mesta u svetu gde imate pristup internetu i mobilnoj mreži.
kako postati korisnik?
Osnovni korisnik računa na najbližem šalteru potpisuje ugovor uz koji dobija link za instalaciju i kodove za aktiviranje aplikacije.
MobiBank PŠ - lako i sigurno
 • Za pokretanje MobiBankPŠ usluge neophodan je PIN koji ste sami kreirali i koji je poznat samo Vama
 • Nema potrebe za nošenjem posebnog tokena – sve je u okviru aplikacije
 • Aplikacija je zaštićena od kopiranja i instaliranja na druge telefone, jer se link i aktivacijski kod za instaliranje aplikacije mogu iskoristiti samo jednom (jednokratno).
 • Aplikacija može da se instalira samo jednom na jednom mobilnom telefonu.
 • Ukoliko je aplikacija aktivirana, a slučajno ste zaboravili da je zatvorite, ona se sama zatvara nakon 3 minuta nekorišcenja.
 • Aplikacija se zaključava ukoliko unesete pogrešan PIN pet puta za redom (potrebna je redistribucija - ponovna instalacija aplikacije).
Gubitak ili kraĐa mobilnog telefona

U slučaju gubitka ili krađe mobilnog telefona obratite se Kontakt centru Banke na broj telefona 011 20 20 292 ili najbližoj ekspozituri Banke.

Vaša aplikacija je sigurna jer osoba koja je pronašla mobilni telefon ne može da joj pristupi jer ne zna vaš PIN. Zbog toga je jako važno da sve PIN-ove i lozinke čuvate i nemojte ih otkrivati ili učiniti dostupnim drugim osobama.