Mastercard i UEFA
Dokumentacija
PDF Zahtev, Opšti uslovi i pravila o izdavanju i korišćenju Debit MasterCard beskontaktne kartice
PDF Zahtev za aktiviranje/ukidanje Card Alarm usluge
PDF Bezbedno korišćenje platnih kartica
Tarifa naknada Tarifa naknada
Dnevni limit na bankomatu
Ukupan dnevni limit za transakcije podizanja gotovine na bankomatima iznosi 50.000,00 RSD po kartici.
card alarm
card alarm
početna strana » kartice » debit mastercard beskontantna kartica
Kartice

Debit MasterCard beskontaktna kartica

Dovoljan je samo jedan pokret!
MasterCard Kartica

Debit MasterCard beskontaktna kartica je međunarodna platna kartica prepoznatljivog brenda, koja Vam omogućava da koristite sredstva sa dva računa, uz maksimalnu sigurnost i jednostavnost plaćanja!


Ova kartica predstavlja savršen izbor za svakodnevna plaćanja.
Potražite terminale sa oznakom     m    
i uživajte u lakoći beskontaktnog plaćanja!

PROMOCIJA
Mastercard i Mercator
Prednosti
 • Mogućnost raspolaganja sredstvima sa tekućeg dinarskog i Evro računa
 • Brzina plaćanja – za kupovine do 3.000 RSD, na mestima gde je podržan beskontaktni način plaćanja ne zahteva se „provlačenje“ kartice, niti unos PIN-a
 • Jednostavnost plaćanja – sve što treba da uradite, jeste da prislonite svoju MasterCard beskontaktnu karticu na čitač
 • Sigurnost – kontrola je u Vašim rukama, jer se kartica za vreme izvršenja transakcije nalazi kod Vas
Podnošenje zahteva za izdavanje kartice

Zahtev za izdavanje Debit MasterCard beskontaktne kartice možete da podnesete na šalteru Banke. Neophodan uslov je da imate redovan priliv usmeren preko tekućeg dinarskog računa kod Banke.
Osim osnovne kartice, možete da zahtevate izdavanje do dve dodatne kartice za lica koja želite da ovlastite za korišćenje kartice. Obrazac Zahteva treba da bude kompletno popunjen i potpisan uz priloženu fotokopiju ličnog dokumenta, kao i eventualnu fotokopiju dokumenta dodatnog korisnika.
Karticu preuzimate na šalteru Banke. Troškovi izdavanja kartice i godišnja članarina naplaćuju se jednokratno po odobrenju kartice, a prema važećoj Tarifi naknada.

Korišćenje kartice
 • Glavna prednost Debit MasterCard beskontaktne kartice Banke Poštanska štedionica je mogućnost raspolaganja sredstvima sa tekućeg dinarskog i Evro računa. Ukoliko se Debit MasterCard beskontaktna kartica koristi u zemlji, Banka zadužuje tekući dinarski račun – u slučaju da nema dovoljno raspoloživih sredstava, ostatak se zadužuje sa Evro računa! Za transakcije nastale u inostranstvu, model zaduživanja se obavlja u obrnutom smeru – prvo sa Evro računa, zatim sa dinarskog tekućeg računa. Primera radi, ukoliko se kartica koristi u inostranstvu i potrebno je da se plati roba ili usluga u vrednosti 10 evra, a na Evro računu je ostalo 2 evra, nedostajući iznos od 8 evra biće preračunat u dinare i zadužen sa dinarskog tekućeg računa.

 • Svakodnevne kupovine do 3.000 RSD mogu da se obavljaju bez unosa PIN-a i bez  potpisivanja slipova, što Debit MasterCard beskontaktnu karticu čini idealnom za male kupovine na prometnim lokacijama.

 • Za iznose preko 3.000 RSD, plaćanje je, takođe, može da bude beskontaktno, ali je unos PIN-a ili potpisivanje slipa obavezno.

 • Osim za beskontaktno plaćanje, Debit MasterCard beskontaktna kartica može da se koristi kao „obična“ platna kartica, u slučaju da terminal ne podržava beskontaktnu tehnologiju ili da korisnik kartice ne želi beskontaktno plaćanje.

 • Debit MasterCard beskontaktnu karticu možete da koristite za plaćanje robe i usluga, kao i za podizanje gotovine, na preko 38 miliona lokacija širom zemlje i sveta!

 • Ukoliko ste ljubitelj Internet kupovine, imate mogućnost kupovine na Internetu, kao i mogućnost da odaberete neki od ponuđenih dnevnih limita za plaćanja bez prisustva kartice.

Sigurnost beskontaktnog plaćanja
 • Kontrola je u rukama korisnika kartice – kartica se za vreme izvršenja transakcije nalazi kod korisnika
 • Slučajno plaćanje u prolazu nije moguće – kartica se mora prisloniti neposredno uz čitač da bi transakcija bila realizovana
 • Ista transakcija se ne može greškom izvršiti više puta – ukoliko korisnik nehotično prisloni karticu na čitač više puta, samo jedna transakcija će biti realizovana
 • Svaka transakcija u iznosu većem od 3.000 RSD, mora biti potvrđena unosom PIN-a ili potpisom na slipu
Bezbednost platnih kartica
CARD ALARM je SMS servis koji vam omogućava da 24h dnevno, 7 dana u nedelji budete informisani o transakcijama nastalim korišćenjem kartice, kao i o iznosu raspoloživih sredstava nakon izvršene transakcije. Više infomacija »»»
U slučaju gubitka ili krađe kartice odmah obavestite Kontakt centar na broj telefona 011 20 20 292, koji je na raspolaganju 24/7 ili slučaj prijavite najbližoj ekspozituri Banke.

Preporuke MasterCard-a za bezbedno korišćenje kartice »