Vek odgovornosti
ДОНАЦИЈЕ И СПОНЗОРСТВА БАНКЕ У 2020.

БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА НА ДРУГОМ ИЛУСТРОФЕСТУ

  Под покровитељством Банке Поштанска штедионица на простору Калемегданске тврђаве код Павиљона Цвијета Зузорић од 25. до 29. јуна 2020. одржан је други Фестивал илустрација Илустрофест.

  На овом међународном фестивалу најбољи радови аутора из целог света прошли су селекцију у 5 фестивалских категорија.

  На Фестивалу је, захваљујући спонзорству Банке Поштанска штедионица, одржан и Базар илустрације намењен младим ауторима којима је омогућено да изложе и продају своје илустрације, као и стручне трибине и бесплатне радионице за све заинтересоване.

Banka Poštanska štedionica i Ilustrofest 2020.
Banka Poštanska štedionica i Ilustrofest 2020.

ДОНАЦИЈА БАНКЕ И ДУНАВ ОСИГУРАЊА САВЕЗУ ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

  Банка Поштанска штедионица и Дунав осигурање поклонили су Савезу пензионера Србије значајан поклон – комби возило марке Fiat, које би требало да побољша услове рада и успешније организује активности Савеза.

  Кључеве су уручили Наташа Марковић, директор пословне мреже Банке Поштанска штедионица и Милош Милановић, члан Извршног одбора Дунав осигурања господину Андреји Савићу, председнику Савеза пензионера Србије у знак захвалности за дугогодишњу верност пензионера Банци Поштанска штедионица.


Donacija Banke Poštanska štedionica i Dunava
Donacija Banke Poštanska štedionica i Dunava
Donacije i sponzorstva Banke u 2019. godini

БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА НА ПРВОМ ИЛУСТРОФЕСТУ

  Први Илустрофест, фестивал илустрације, чији је генерални спонзор Банка Поштанска штедионица свечано је отворен испред Павиљона Цвијета Зузорић 23.5.2019. на Калемегдану.

  Председник Извршног одбора Банке мр Бојан Кекић је том приликом истакао да је овакав вид покровитељства уметности, новина и пионирски подухват Банке. "Банка Поштанска штедионица je Банка са јасно артикулисаним државним интересом и дугом традицијом, којој je важно да уз остваривање профита буде и друштвено одговорна" , истакао је Бојан Кекић.

  Банка Поштанска штедионица дала је допринос реализацији ове манифестације, која је замишљена као догађај за целу породицу и која обухвата изложбу илустратора из целог света, базар уметника и креативне радионице за децу и одрасле.

Banka Poštanska štedionica i Ilustrofest 2019.

ЗАХВАЛНИЦА ЗА ПОДРШКУ СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ У РАДУ СА ДЕЦОМ

SPC i BPŠSPC i BPŠ

     Дана 7. фебруара 2019. године председник Извршног одбора Банке мр Бојан Кекић посетио је Његову Светост Патријарха српског господина Иринеја и том приликом добио Захвалницу за подршку мисији Српске православне цркве намењене деци и помоћ пројекту "Стопама наших предака".

     Банка Поштанска штедионица пружиће подршку образовној наградној екскурзији на Крф, коју сваке године организује Српска православна црква и у којој учествује више од 350 ученика, што је, по оцени Његове Светости Патријарха српског Иринеја, веома важно ради неговања и чувања вредности које су нас одржале током векова. Кроз дела и живот младих талентованих људи, допринећемо стварању прелепе будућности оличене у подстицању врлинског живота и удруживању са вршњацима који деле исте вредности.
Истакнута је важност присуства Банке на подручју Косова и Метохије и помоћи локалном српском становништву, нарочито од априла 2018. године, тј. од преузимања Банке Југобанка Југбанка Косовска Митровица.

     Захваливши се на указаном поверењу и дару, мр Бојан Кекић је истакао да је то за њега лично, али и све запослене Банке Поштанска штедионица велика част и да ће наставити да подржава мисионарски рад Српске православне цркве која је очувала државу и већ 800 година помаже свој народ молећи се, саветујући га и подучавајући.

Patrijarh Irinej i Bojan Kekić
Donacije i sponzorstva Banke u 2018. godini

DESET STABALA ZA BEOGRAD

Stabla za BeogradDeset stabala za Beograd

Banka Poštanska štedionica poklonila je gradu Beogradu deset drvorednih stabala kao simbol gotovo 10 decenija postojanja i uspešnog poslovanja. Rukovodstvo Banke, na čelu sa predsednikom Izvršnog odbora mr Bojanom Kekićem, posadilo je šest stabala lipe i četiri bagrema u Skadarskoj ulici i u ulici Emilijana Josimovića.
Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora Banke, istakao je da je Banka Poštanska štedionica sigurna, stabilna i profitabilna finansijska institucija u vlasništvu Republike Srbije.
"Naša misija je stvaranje, održavanje i uvećanje vrednosti za akcionare, klijente i društvo u celini. Kao državnoj banci veoma nam je važno da budemo društveno odgovorni prema zajednici u kojoj poslujemo", izjavio je Aleksandar Čortan.
Drveće je posađeno u saradnji sa JKP "Zelenilo - Beograd" u betonske podkonstrukcije koje će obezbediti korenov sistem i onemogućiti njegov kontakt sa podzemnim instalacijama, okolnim objektima i zastorima, koji će obezbediti nesmetan rast stabala.
,,Deset sadnica koje su proizvedene po najvišim standardima čine deo celine na kojoj se radi u Skadarliji. Ovim sadnicama dobiće se funkcionalni i vizuelni efekat. Izuzetno nam je drago što smo deo projekta realizovali sa Bankom Poštanskom štedionicom", istakla je Nataša Šišaković, izvršni direktor za operativne poslove JKP "Zelenilo-Beograd".

Banka Poštanska štedionica generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije

Odbojkaška liga Srbije

Banka Poštanska štedionica i Odbojkaški savez Srbije (OSS) potpisali su 23. januara 2018. ugovor o generalnom sponzorstvu.
Ugovor su potpisali mr Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica i Zoran Gajić, predsednik OSS.
Svečanom potpisivanju prisustvovali su članovi Izvršnog i Upravnog odbora Banke i Odbojkaškog saveza Srbije, kao i predstavnici klubova i medija.

Od novembra 2017. godine, Banka Poštanska štedionica je i naslovni sponzor tri lige odbojkaškog takmičenja u Srbiji.

Donacije i sponzorstva Banke u 2017. godini

Banka Poštanska štedionica sponzor odbojkaških liga Srbije

Odbojkaška liga Srbije

Odbojkaški savez Srbije (OSS) i Banka Poštanska štedionica potpisali su ugovor o saradnji u Beogradu.
Ugovor su potpisali predsednik OSS Zoran Gajić i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić.
Odbojkaške lige Srbije ubuduće će se zvati Banka Poštanska štedionica Super liga, Banka Poštanska štedionica Prva liga i Banka Poštanska štedionica Prva B liga.

Podrška Srpskoj akademiji nauka i umetnosti

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica mr Bojan Kekić i predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, akademik Vladimir S. Kostić, potpisali su 27. februara Ugovor o donaciji.SANU

Banka Poštanska štedionica će, u skladu sa Ugovorom, finansijski podržati znatan broj planiranih programskih aktivnosti SANU u 2017. godini, pre svega aktivnosti usmerene na predstavljanje najviših naučnih i umetničkih vrednosti Srbije.

Čelnici Banke Poštanska štedionica i SANU izrazili su zadovoljstvo uspostavljanjem saradnje između najstarije domaće banke sa tradicijom dugom 95 godina i najviše naučne i kulturne institucije Srbije. Ovo je prvi korak u zajedničkom zalaganju na prepoznavanju i podršci najviših obrazovnih, naučnih i kulturnih vrednosti, kao temelja zdravog društva, ocenjeno je tokom susreta.

ŠTEDNE KNJIŽICE ZA NAJBOLJE UČENIKE U VLADIMIRCIMA

Vlaški romi

Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd nagradila je na Savindan najbolje učenike osnovnih i srednjih škola u Vladimircima, gde je 25. januara 2017. godine otvorila novu ekspozituru. Nagrađeni su: Kristijan Cvijetić, učenik Osnovne škole "Žika Popović" Vladimirci, Aleksandar Mitrović, učenik Osnovne škole "Jovan Cvijić" Debrc i Marija Mijailović, učenica Posavotamnavske srednje škole Vladimirci. Najbolji učenici nagrađeni su otvorenom štednom knjižicom sa uplaćenim iznosom od 5.000,00 dinara. Nagrada je svečano uručena na Svetosavskoj proslavi 27. januara u Posavotamnavskoj srednjoj školi u Vladimircima, u prisustvu brojnih zvanica.


Donacije i sponzorstva Banke u 2016. godini

FESTIVAL ZIMNICE U KOCELJEVI 2016

Festival zimnice u Koceljevi

Od 30.09-01.10.2016. godine u Koceljevi je održan 8. tradicionalni Festival zimnice. Kao i ranijih godina Banka Poštanska štedionica i ove godine je nastavila sa praksom i nagradila najbolje izlagače u kategorijama najboljeg ajvara, voćnog džema i sirupa, Dina card poklon karticom u vrednosti od po 10.000,00 dinara. "Festival zimnice" u Koceljevi je privredno-turističko-kulturna manifestacija koja za cilj ima promovisanje i unapređenje proizvodnje, prerade i plasmana voća i povrća, kao i drugih proizvoda ovog kraja spremljenih u domaćoj radinosti. Ove godine na manifestaciji se okupio rekordan broj izlagača, oko 200, a manifestaciju je otvorio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Procenjuje se da je ovu varošicu u Srbiji u dva dana trajanja festivala posetilo oko 15.000 ljudi.

Sabor "Vrela Homolja" - kulturno i privredno blago Homolja

Vlaški romi

Banka Poštanska štedionica neguje tradicionalne vrednosti i prepoznaje značaj manifestacija koje promovišu kulturnu baštinu Srbije. Sabor "Vrela Homolja" najveća je i najznačajnija kulturna, turistička i privredna manifestacija u ovom kraju. Banka Poštanska štedionica je prepoznala značaj održavanja Sabora i podržala zalaganje Turističke organizacije opštine Žagubica u organizaciji događaja "Vrela Homolja", donacijom u vrednosti od 200 000 dinara.
Manifestacija Sabor "Vrela Homolja" promoviše kulturno i privredno blago Homolja, izvorno pevanje, stare zanate, pripremanje tradicionalnih jela i druge kulturne, folklorne, sportske i privredne vrednosti dela Istočne Srbije. Banka Poštanska štedionica donatorskim učešćem pomaže da se ove vrednosti sačuvaju od zaborava i da mlađe generacije imaju priliku da se upoznaju sa običajima Homolja i okoline.

Promocija kulturnih vrednosti kroz donaciju Zadužbini „Momo Kapor“

Vlaški romi

Kao odraz kontinuirane usmerenosti ka pružanju podrške i zalaganju za promociju kulturnih vrednosti, Banka Poštanska štedionica uputila je Zadužbini „Momo Kapor“ donaciju u iznosu od 1.000 evra. Jedan od osnovnih ciljeva Zadužbine je ustanovljenje nagrade „Momo Kapor“, koja se dodeljuje 8. aprila, na dan rođenja Mome Kapora. Nagrada se dodeljuje svake godine u Skupštini grada Beograda za značajan doprinos iz književnosti ili likovne umetnosti.

Dodela nagrade samo je jedna od aktivnosti Zadužbine koja želi da očuva sećanje na poznatog umetnika. Banka je doniranjem novčanih sredstava pomogla izradu srebrne plakete za dobitnika ovogodišnje nagrade. Ove godine nagrada se dodeljuje za likovnu umetnost, a odluku o dobitniku doneće žiri kojim predsedava istoričar umetnosti Nikola Kusovac.

Podrška organizaciji „Vlaški Romi“

Vlaški romi

Banka Poštanska štedionica nastavlja da pruža podršku humanitarnom centru „Vlaški Romi“ i novom donacijom pomogla je realizaciju projekta „Identične šanse romske dece u obrazovanju, pripremi za polazak u prvi razred i dopunska nastava iz srpskog jezika, matematike i engleskog jezika“. Projekat se realizuje u cilju doprinosa emancipaciji romske dece, njihovoj budućnosti i integraciji u sve segmente društva.

Aktivnosti centra podrazumevaju rad sa decom i roditeljima radi pružanja podrške u obrazovanju, organizovanje edukativnih aktivnosti kroz posebne programe, savetodavni rad, kao i podizanje svesti u cilju integracije Roma. Ova društveno odgovorna aktivnost se već 15 godina realizuje sa velikim uspehom, a 2013. godine dobila je prestižnu nagradu grada Beograda kao najbolji romski projekat. U cilju podrške i efikasnije realizacije projekta, Banka je centru „Vlaški Romi“  uputila donaciju u iznosu od 70.000 dinara.

Donacije i sponzorstva Banke u 2015. godini

Donacija Zadužbini "Momo Kapor"

Vlaški romi

Kao institucija koja brine o kulturnim vrednostima i tradiciji, Banka Poštanska štedionica a. d. Beograd prepoznala je značaj Zadužbine "Momo Kapor" i novčanom donacijom pomogla njen dalji rad i postojanje. Organizovanjem manifestacije "Momo Kapor – novih pet godina" i publikovanjem zbornika o radu, Zadužbina obeležava 5 godina postojanja.

Zadužbina „Momo Kapor“ je do sada organizovala niz kulturnih događaja od velikog društvenog značaja i u narednom periodu nastojaće da kroz slične aktivnosti promoviše i očuva sećanje na lik i delo čuvenog slikara i pisca. Banka je podržala rad Zadužbine kroz novčanu donaciju od 200.000 dinara. Negovanjem uspomene na velikog umetnika Momu Kapora, koji je svojim slikarskim i književnim talentom predstavljao jedinstven spoj ova dva izuzetna dara, cilj Zadužbine je da podstakne mlade umetnike na kreativno stvaralaštvo.

POMOZIMO ANASTASIJI DA PROGLEDA

Vlaški romi

Humanitarna fondacija Novi Beograd sakuplja sredstva za lečenje Anastasije Kostić. Petogodišnja Anastasija je preživela tešku saobraćajnu nesreću kada je imala samo tri meseca. Imala je prelom lobanje usled koga je došlo do unutrašnjeg krvarenja mozga. Posledice su atrofija očnog nerva i atrofija mozga, što znači da mala Anastasija ne vidi i ima oštećene moždane funkcije. Sve mogućnosti za lečenje male Anastasije u Srbiji su iscrpljene. Nadu za izlečenje svoje ćerkice porodica vidi u operaciji i terapiji u gradu Ufa u Rusiji. Nakon prve intervencije Anastasija je počela da opaža konture, ali do oporavka je čeka još teških zadataka. Sledeći tretman je zakazan za april 2016 godine.

U te svrhe i na ime donacije Banka Poštanska štedionica, a.d. je zajedno sa svojim partnerom, kompanijom Western Union, uplatila Humanitarnoj fondaciji Novi Beograd za akciju "Pomozimo Anastasiji da progleda" iznos od 3.000,00 evra

FESTIVAL ZIMNICE U KOCELJEVI 2015

Vlaški romi

Već drugu godinu zaredom Banka Poštanska Štedionica ad je donator na tradicionalnoj manifestaciji “Festival zimnice” u Koceljevi. “Festival zimnice” je privredno-turističko-kulturna manifestacija koja za cilj ima promovisanje i unapređenje proizvodnje, prerade i plasmana voća i povrća, kao i drugih poljoprivrednih proizvoda ovog kraja. Banka Poštanska Štedionica je nagradila najbolje izlagače u kategorijama najboljeg ajvara, voćnog džema i sirupa.
Prvonagrađeni su dobili Dina card poklon kartice u vrednosti od po 10.000 dinara. Festival je održan 25-26.09.2015. godine.

Donacija Centru "Vlaški Romi"

Vlaški romi

Dečiji romski humanitarni centar "Vlaški Romi" već deset godina radi na poboljšanju nivoa obrazovanja romske dece u okviru projekta "Socijalizacija, edukacija i integracija romske dece kroz obrazovanje i sportske aktivnosti". Projektu preti gašenje zbog nedostatka novčanih sredstava za realizaciju.

Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd će finansijski, sa 30.000 dinara, podržati ovaj program, u okviru koga se deca školskog uzrasta, kroz specijalizovane radionice, uče životu u multikulturalnom okruženju, nenasilnom rešavanju konflikata i štetnosti narkotika. Centar organizuje nastavu srpskog i engleskog jezika i matematike, a krajnji cilj je motivisati romsku decu da redovno pohađaju nastavu i dostignu što viši nivo obrazovanja.

Finansijska podrška policajcima-fudbalerima

Policijski tim u Požarevcu

Fudbalski tim Policijske uprave u Požarevcu ima priliku da učestvuje na 33. Svetskom policijskom turniru u malom fudbalu, koji će biti održan u Holandiji od 12. do 16. oktobra 2015. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nema opredeljena novčana sredstva kojima bi se pokrili troškovi prevoza, smeštaja, ishrane i nabavka dela sportske opreme.

Tim prijavljen pod imenom „Serbian Police Pozarevac“ zato se obratio za pomoć donatorima, a Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd doniraće 100.000 dinara kako bi Srbija imala svog predstavnika na takmičenju. Tim policajaca-fudbalera iz Požarevca proteklih godina ostvario je izuzetne rezultate na takmičenjima organizovanim u okviru MUP-a Republike Srbije, u organizaciji reprezentativnih sindikata policije, kao i drugim međunarodnim i lokalnim fudbalskim turnirima.

Podrška romanu „Vodič kroz nestajanje“

Ninova nagrada

Banka Poštanska štedionica je donacijom od 50.000 dinara podržala objavljivanje knjige „Vodič kroz nestajanje“ autorke Silvane Hadži-Đokić. Pomenuta književnica autorka je nekoliko istorijskih romana i drama, a 2014. godine ušla u najuži izbor za NIN-ovu nagradu sa romanom „Zlatno doba“.

Podrška za "Trofej Beograda 2015"

Mladi biciklisti

Banka Poštanska štedionica tradicionalno podržava takmičenja koja promovišu sport i sportski duh. Kao društveno odgovorna kompanija, Banka Poštanska štedionica posebnu pažnju poklanja onim oblastima, koje kod građana svih uzrasta podstiču svakodnevno bavljenje sportom i zdravu konkurenciju, a nisu u centru medijske pažnje. Zbog toga je Banka Poštanska štedionica sa zadovoljstvom prepoznala značaj „Trofeja Beograda 2015“ kao ključne manifestacije za popularizaciju bodibildinga i fitnesa među mladima, ali i među građanima svih uzrasta.
Takmičenje „Trofej Beograda 2015“ u organizaciji Beogradskog saveza za bodibilding i fitnes ove godine se održava 25. oktobra u Kulturnom centru Palilula, a Banka Poštanska štedionica je odlučila da ovu manifestaciju pomogne donacijom od 150.000 dinara. Na ovaj način Banka kontinuirano nastavlja da podržava razvoj sporta i sportskog duha i ulaže u njegovu promociju.

Podrška mladim biciklistima

Mladi biciklisti

U godini u kojoj biciklizam, kao jedan od tri najstarija sporta u Srbiji, obeležava 132 godine postojanja, Biciklistički savez Beograda 1. i 2. avgusta organizuje treću međunarodnu biciklističku trku „Talenti Beograda i Evrope“. Takmičari uzrasta od 14 do 16 godina dolaze iz Rusije, Češke, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Banka Poštanska štedionica će donacijom od 100.000 dinara podržati trku sa najdužom tradicijom za mlade takmičare u Jugoistočnoj Evropi i na kojoj su stasali mnogi svetski poznati biciklisti.

Saradnja Banke sa Crvenim Krstom Srbije u projektu "Velika Morava - rani oporavak i otpornost na nesreće"

Sabor Homolja

Banka Poštanska štedionica se uključila u projekat Crvenog krsta Srbije “Velika Morava - rani oporavak i otpornost na nesreće" koji je imao za cilj pružanje neophodne podrške domaćinstvima koja su bila ugrožena poplavama u maju mesecu 2014.god. Sa svoje strane Banka je obezbedila besplatno otvaranje i vođenje namenskih računa za uplatu donatorskih sredstava, isplate sa istih bez naknade kao i svu potrebnu pomoć od strane filjala i ekspozitura Banke.

Podrška teniserkama iz Prokuplja

Sabor Homolja

Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd, donirala je 50.000 dinara Teniskom klubu „Topličanin“ iz Prokuplja. Zahvaljujući novčanoj pomoći, teniserke ovog kluba učestvovaće na dva međunarodna profesionalna teniska turnira za žene „ITF Pro Circuit Women’s“. Takođe, deo sredstava biće iskorišćen za unapređenje teniskog sporta u takmičarskoj sezoni u 2015. godini.
Teniski klub „Topličanin“ je od osnivanja, 1985. godine, izuzetno aktivan u održavanju turnira, pre svega za mlađe kategorije. U organizaciji ovog kluba održano je više od sto turnira u okviru kalendara takmičenja Teniske asocijacije Srbije.

Sabor "Vrela Homolja"

Sabor Homolja

Sabor „Vrela Homolja“, najveća i najznačajnija kulturna, turistička, privredna i sportska manifestacija u Homolju, biće organizovana po 13. put u Žagubici. Kulturno i prirodno blago Homolja, kao i običaji, izvorno pevanje, stari zanati, pripremanje tradicionalnih jela i ostale vrednosti ovog kraja Srbije biće predstavljeni od 25. do 27. juna 2015. godine.
Raznovrsnim sadržajem, Sabor privlači veliki broj gostiju iz Srbije i inostranstva, a posebno je značajna i zanimljiva edukativna i promotivna vrednost izvornog narodnog stvaralaštva i nematerijalne kulturne baštine. Reč je o manifestaciji od republičkog značaja, a Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd podržaće njeno održavanje donacijom vrednom 200.000 dinara.
Prošlogodišnji Sabor „Vrela Homolja“ posetili su gosti iz skoro svoh krajeva Srbije, a delom i iz inostranstva, predstavnici EU, međunarodnih donatorskih organizacija i fondacija, delegacije prijateljskih i partnerskih gradova iz Poljske i Rumunije, predstavnici Vlade Republike Srbije, republičkih i regionalnih institucija, kao i veliki broj privrednih, kulturnih i turističkih poslenika iz Homolja i cele Srbije.

Donacija Međunarodnom dečijem festivalu folklora „Licidersko srce“

http://ak1.picdn.net/shutterstock/videos/2110733/preview/stock-footage-male-hand-reading-braille-male-hand-reading-braille-dot-language-for-the-blind.jpg

Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce“, na kojem će učestvovati više od 800 dece iz Srbije i inostranstva, biće održan od 16. do 22. avgusta u Užicu, Zlatiboru, Bajinoj Bašti, Požegi, Mokroj Gori i Višegradu. Festival se održava po sedmi put, a za nastup su zainteresovani ansambli iz Ukrajine, Bugarske, Republike Srpske, Italije, Gruzije, Indonezije i Tajvana.

Pored osnovnog, folklornog programa, i ove godine organizuju se prateći sadržaji – izložba narodnih nošnji zemalja učesnica, edukativni seminar „Deca – čuvari tradicije“, folklorne igraonice, kao i posete turističkim destinacijama, istorijskim i kulturnim znamenitostima. Na svim lokacijama na kojima se festival održava biće organizovana i humanitarna akcija „Licidersko srce – deci“.

Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd za organizaciju festivala donirala je 400.000 dinara, čime podržava jačanje prijateljskih odnosa među zemljama, promociju kulturne saradnje dečije zajednice, očuvanje i negovanje naše tradicije i kulturnog nasleđa i promociju turističke ponude Srbije.

Donacija Opštinskoj organizaciji slepih Srbije - Palilula

http://ak1.picdn.net/shutterstock/videos/2110733/preview/stock-footage-male-hand-reading-braille-male-hand-reading-braille-dot-language-for-the-blind.jpg

Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd donirala je 20.000 dinara Opštinskoj organizaciji slepih Srbije - Palilula, čime se nastavlja dosadašnja uspešna saradnja sa ovom organizacijom. Tokom sastanaka i organizovanih edukacija, uspešno su pronalažena rešenja za probleme sa kojima se slepe i slabovide osobe suočavaju prilikom obavljanja transakcija i ostalih bankarskih usluga, odnosno korišćena bankarskih proizvoda.

Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd, izlazi u susret slepim i slabovidim osobama kada je u pitanju otvaranje i vođenje dinarskih i deviznih tekućih računa, deponovanje dinarskih i deviznih sredstava i plasiranje kredita.

Donacija Fondaciji Đorđe Vajfert

Fondacija za očuvanje lika i dela Đorđa Vajferta, jednog od najznačajnijih srpskih privrednika, vizionara i dobročinitelja, te začetnika građanskog društva, pokrenula je inicijativu za obeležavanje 165 godina od rođenja ove ličnosti od izuzetnog značaja za istorijski razvoj Srbije. Tim povodom, pripremljeni su film, monografija i niz aktivnosti kojima će se promovisati Vajfertov rad i dobročinstvo.

U svom aktivnom i plodonosnom životu, Đorđe Vajfert je bio pokretač industrijskog razvoja Srbije i veliki humanista. Zahvaljujući viziji i jasnim ciljevima, Vajfert je osnivač niza najvažnijih državnih institucija, kao što su Narodna banka Srbije, Privredna komora Srbije, mnoga esnafska udruženja i humanitarne organizacije.

Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd će donacijom u iznosu od 350.000 dinara, namenjenih promociji monografije „Đorđe Vajfert 1850-1937“, doprineti očuvanju uspomene na jednu od najznačajnijih ličnosti srpske istorije.

Edukacija romske dece

Dečiji romski humanitarni centar „Vlaški Romi“ već deset godina radi na poboljšanju nivoa obrazovanja romske dece. Centar organizuje nastavu srpskog i engleskog jezika i matematike, a deca školskog uzrasta se kroz specijalizovane radionice uče šta znači život u multikulturalnom okruženju, kako da nenasilno rešavaju konflikte i zašto su narkotici štetni.

Nastavnici, psiholog i pedagog prate napredak svakog deteta. Krajnju cilj programa je motivisati romsku decu da redovno pohađaju nastavu i dostignu što viši nivo obrazovanja.

Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd, podržala je aktivnosti Centra „Vlaški Romi“ donacijom u iznosu od 70.000 dinara. Na ovaj način, Banka želi da doprinese sveobuhvatnoj emancipaciji romske dece, njihovoj budućnosti i integraciji u sve segmente društva.

Donacije i sponzorstva Banke u 2014. godini

Novogodišnji paketići za dečiji romski centar

Novogodišnji praznici su vreme darivanja, a Banka Poštanska štedionica uvek teži da ulepša ove trenutke najmlađima i vrati im osmeh na lice. Dečiji romski humanitarni centar „Vlaški Romi“ okuplja romsku decu i decu azilanata predškolskih ustanova. Banka je odlučila da ovoj deci ulepša predstojeće praznike i u tu svrhu, donirala je 50.000 dinara koje će biti namenjene za kupovinu novogodišnjih paketića.

Banka Poštanska uz kamp mladih fizičara

Banka Poštanska štedionica nastavlja da pomaže manifestacije od kulturno-obrazovnog značaja, kao vid ulaganja u mlade talente i stručnjake.
Jedno od najvažnijih edukativno-naučnih događanja je svakako Zimski kamp fizike za učenike osnovnih škola. Ovaj kamp ima tradiciju dugu 8 godina, za koje vreme je skoro 700 učenika iz Srbije i Crne Gore steklo dragocena znanja i veštine baveći se teorijskim proučavanjem fizike. Učenici će tokom ovog edukativnog kampa imati priliku da se upoznaju sa zakonima koji vladaju u prirodi, kao i da razvijaju naučno i kritičko razmišljanje i pogled na svet.
Kamp se održava svake godine tokom zimskog raspusta u Sokobanji. Organizator je Udruženje fizičara „Omega“ iz Niša uz podršku Društva fizičara Srbije.
Banka Poštanska je održavanje Zimskog kampa fizičara podržala novčanom donacijom u iznosu od 100.000 dinara koje su namenjene nabavci informatičke opreme i materijala za nastavu.

Podrška budućim liderima Srbije i regiona

Banka Poštanska štedionica oduvek naglašava značaj edukacije i kontinuirano nastavlja da podržava manifestacije koje promovišu unapređenje standarda i kvaliteta obrazovanja.
U tom smislu, ističe se tradicionalna V konferencija „Studentski kopaonički susreti“ 2014. godine koja predstavlja najveće okupljanje studentskih lidera u regionu. Ova manifestacija ima za cilj unapređenje kvaliteta studiranja kroz konstruktivne debate na teme Bolonjskog procesa i pratećih zakonskih regulativa, kao i studentskih organizacija i njihove uloge.
Banka je prepoznala ogroman potencijal i značaj ovog događaja, te je održavanje konferencije podržala novčanom donacijom u iznosu od 300.000 dinara.
Konferencija „Studentski kopaonički susreti“ 2014. organizuje se u decembru, u saradnji Studentskih parlamenata Pravnog fakulteta, Ekonomskog fakulteta i Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Ekonomskog fakulteta u Subotici i Univerziteta u Nišu. Prethodnih godina je na ovoj internacionalnoj konferenciji učestvovalo oko 2000 predstavnika studentskih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske.

"Da Boris ponovo hoda"

boris

Banka Poštanska štedionica donirala je 120.000 dinara Borisu Stoiljkoviću iz Debeljače, u okviru humanitarne akcije "Da Boris ponovo hoda", radi prikupljanja novčanih sredstava za njegovo lečenje u Moskvi. Boris Stoiljković iz Debeljače, kraj Pančeva, ostao je nepokretan sa 17 godina, kada je, uzbuđen što je stigao na more, skočio u plitku vodu i udario glavom u stenu. Jedan pogrešan skok promenio mu je život. Tom prilikom zadobio je teške povrede vratnih pršljenova koje su izazvale kvadriplegiju - oduzetost sva četiri ekstremiteta. Tretmani presađivanja matičnih ćelija na ruskoj klinici NeuroVita u Moskvi, koje je Boris započeo, trebalo bi da mu omoguće da ponovo stane na svoje noge.
Ovim gestom Banka Poštanska štedionica pomogla je Borisu Stoiljkoviću da njegove nade i želje u potpuni oporavak dobiju i realne okvire.

Banka Poštanska štedionica uz Međunarodni poljoprivredni sajam u Svilajncu

Banka Poštanska štedionica void računa o očuvanju tradicionalnih srpskih vrednosti, a duga istorija 52. Međunarodnog resavskog poljoprivrednog sajma upravo to predstavlja. Ovaj sajam će se tradicionalno održati u Poljoprivredno-veterinarskoj školi sa Domom učenika u Svilajncu 11. septembra i očekuje se izložba brojnih izlagača poljoprivredne mehanizacije, stočne hrane, kao i grla goveda i ovaca. Manifestaciju uvek prati i ogroman broj gostiju iz zemlje i inostranstva, pa se i ove godine očekuje odlična poseta, kao i bogat kulturni program.

Banka Poštanska štedionica će i ove godine pomoći održavanje Međunarodnog resavskog poljoprivrednog sajma, novčanom donacijom u iznosu od 40.000 dinara. Ovim gestom Banka pokazuje da je uvek spremna da uloži u razvoj i unapređenje poljoprivrede, kao jedne od najvažnijih grana srpske privrede.

Dani šljive – Blace 2014.

Naša zemlja je prepoznatljiva širom sveta po kvalitetnim sortama i proizvodima od šljive. Opština Blace i ove godine, tradicionalno organizuje jednu od najvećih manifestacija posvećenu proizvodnji i promociji ovog dragocenog voća.

Privredno - turistička manifestacija pod nazivom "Dani šljive Blace 2014." održava se od 28. do 30. avgusta i tokom tri dana trajanja, planiran je bogat i raznovrsan zabavan i kulturno - umetnički program. "Dani šljive" je najpoznatija manifestacija ovog tipa u južnom regionu Srbije, koja iz godine u godinu privlači sve veću pažnju turista kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Banka Poštanska štedionica i ove godine podržaće ovu manifestaciju novčanom donacijom od 40.000 dinara zbog njene uloge u očuvanju tradicije i promocije nacionalnih dobara.

VI Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce"

Tradicionalni VI Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce" i ove godine će se održaće u Užicu, kao i brojnim turističkim destinacijama Zapadne Srbije i Republike Srpske. Nа festivаlu, koji će trajati od 17. do 23. avgusta, planirano je učešće 22 folklorna ansambla, od čega je 10 inostrаnih i 12 аnsаmbаlа iz Srbije. Preko 800 učesnikа, dece uzrаstа do 15 godinа, sа više kontinenаtа, pokazaće svoje virtuozno umeće igre. Pokrovitelj ovogodišnjeg, kao i prošlogodišnjeg, festivаlа je predsednik Republike Srbije Tomislаv Nikolić. Od samog osnivanja Festival ima podršku lokalnih samouprava, Ministarstva kulture i informisanja, kao i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Cilj "Liciderskog srca", čiji je organizator užičko Udruženje građana "Era" je doprinos razvoju i jačanju prijateljskih odnosa među zemljama, promocija kulturne saradnje dečije zajednice i podsticaj u očuvanju folklornog nasleđa. Kao i prethodnih godina, Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd, podržala je ovu manifestaciju donacijom od 600.000 dinara. Negovanje tradicije, kao i promocija kulture su osnovne vrednosti koja Banka promoviše u svojim društveno odgovornim aktivnostima.

Psihološko osnaživanje mladih u Srbiji

U cilju podrške radu na očuvanju mentalnog zdravlja dece i omladine, Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd je obezbedila donaciju u iznosu od 100.000 dinara Centru za edukaciju, istraživanje i razvoj radi podrške projekta "Psihološko osnaživanje mladih u Srbiji". Sredstva Banke će biti usmerena ka realizaciji psiholoških radionica i tribina za mlade na teritoriji Beograda, a na temu zaštite mentalnog zdravlja. Projekat i kampanja "Psihološko osnaživanje mladih u Srbiji" imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemima mentalnog zdravlja i mehanizmima za njegovo unapređivanje.

Banka Poštanska štedionica podržava šahiste!

Značajnu tvorevinu ljudske civilizacije predstavlja šahovska igra koja je stara više od 2000 godina, a danas je igra oko 550 miliona ljudi u svetu.
Banka Poštanska štedionica vodi računa o unapređenju društva i svesna pozitivnog uticaja ove drevne igre, odlučila je da podrži Šahovski savez Beograd donacijom u iznosu od 100.000,00 dinara.
Nadamo se da će zahvaljujući dobrim rezultatima u takmičarskoj sezoni u 2014. godini Šahovski savez Beograda popularizovati ovaj sport kao što je to bilo u njegovo zlatno doba. Zahvaljujući beogradskoj organizaciji, naša reprezentacija je postigla najznačajnije uspehe između 50-ih i 80-ih godina prošlog veka.

Pomoć porodici Kovačević

Banka Poštanska štedionica je, na osnovu članka objavljenog u medijima o porodici Kovačević iz Obrenovca, koja je pored porodične tragedije, pretrpela i veliku materijalnu štetu izazvanu poplavama, donela odluku o pružanju finansijske pomoći porodici. Kao agent Western Union kompanije Banka je donirala 3.000 EUR kao pomoć porodici za izmirivanje dela dospelih obaveza po kreditu, a takođe je u neposrednom kontaktu sa porodicom postignut dogovor o olakšicama u otplati preostalog dela kredita u skladu sa njihovim mogućnostima. Na ovaj način je Banka barem malo olakšala situaciju u kojoj se našla ova porodica.

Finansijska pomoć ugroženom stanovništvu

Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd donirala je 5 miliona dinara kao pomoć ugroženom stanovništvu u otklanjanju posledica vanredne situacije prouzrokovane poplavom. Pored finansijske pomoći, kao još jedan vid podrške Banka Poštanska štedionica a.d., Beograd, od 19.05.2014.godine, ne naplaćuje naknade platnog prometa za uplate na račune za pomoć nastradalima u poplavi. Na ovaj način, Banka se priključuje akciji pomoći ugroženom stanovništvu čime, u skladu sa svojim mogućnostima, pokazuje solidarnost sa onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Podrška mladim sportistima

Banka Poštanska štedionica a.d. godinama unazad aktivno učestvuje u promociji sporta i zdravog načina života kod svih generacija, a posebno kod dece i omladine. Aktivna promocija sporta i njegovih vrednosti sastavni su deo korporativne društvene odgovornosti Banke Poštanske štedionice.
Donacijom u iznosu od 200.000 dinara, Banka je podržala mlade talentovane sportiste fudbalskog kluba GSP Polet iz Beograda, kako bi ostvarili još uspešniji plasman u tekućoj takmičarskoj sezoni.

Omladinska filharmonija Naissus na svetskom takmičenju mladih filharmonija

Banka Poštanska štedionica a.d. posvećena je poboljšanju kvaliteta života zajednice u kojoj posluje, što rezultira iniciranjem i podrškom brojnih kulturnih i umetničkih manifestacija.
Donacijom u iznosu od 50.000 dinara, Banka je, sa velikim zadovoljstvom, još jednom finansijski podržala učešće omladinske filharmonije Naissus na predstojećem svetskom takmičenju omladinskih orkestara u Bratislavi.
Omladinsku filharmoniju Naissus čine mladi umetnici iz devet gradova Srbije, sa orkestrom od 56 članova. Iako osnovani pre manje od četiri godine, za kratko vreme su svojim kvalitetnim nastupima postigli zapažene uspehe i oduševili mnoge širom zemlje.

Naučni simpozijum Instituta za Ekonomiku poljoprivrede

Trаdicionаlаn Međunаrodni nаučni skup pod nаzivom "Održivа poljoprivredа i rurаlni rаzvoj u funkciji ostvаrivаnjа strаteških ciljevа Republike Srbije u okviru dunаvskog regiona – ruralni razvoj i (ne)ograničeni resursi” održaće se u hotelu “Omorika” na Tari u periodu od 04. do 07. juna 2014. godine.
Na konferenciji se očekuje veliki broj eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva koji će istaći značajnost i aktuelnost tema iz oblasti ruralnog razvoja i agrarne politike.
Institut ove godine proslavlja 65 godina svog uspešnog rada i postojanja, te će na konferenciji imati prilike da radno, ali i svečano obeleži ovaj značajan jubilej.
U sklopu kontinuirane podrške razvoju domaće privrede, Banka Poštanska štedionica a.d. još jednom će, sa velikim zadovoljstvom, podržati organizovanje naučnog skupa donacijom u iznosu od 50.000 dinara.

Negujemo prave vrednosti

Prvi kongres neurohirurga Jugoistočne Evrope - SEENS 2013.

Banka Poštanska štedionica društvenu odgovornost iskazuje pružanjem podrške zajednici u kojoj posluje putem donacija i sponzorstava, te brigom za decu i mlade.
Radi podrške aktivnostima unapređivanja obrazovanja dece i mladih, ostvarivanjem kreativnog razvoja i edukacije kroz ukazivanje na socijalno poželjne modele ponašanja, Banka je Afirmativnom Centru iz Beograda donirala 300.000 dinara i time još jednom pokazala da ume da prepozna i neguje prave vrednosti.
Afirmativni centar čine stručni ljudi sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom, kroz organizovanje velikog broja radionica, savetovališta, manifestacija i projekata, promovišući lepo vaspitanje, obrazovanje, humanost i solidarnost, značaj zdravlja i kulturu življenja uopšte.

Donacije i sponzorstva Banke u 2013. godini

1.Podržimo razvoj poljoprivrede!

Prvi kongres neurohirurga Jugoistočne Evrope - SEENS 2013.

U organizaciji Instituta za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda, od 05. do 07. decembra ove godine u hotelu „Oplenac“ u Topoli održava se međunarodni naučni simpozijum o održivoj poljoprivredi i ruralnom razvoju. Naziv skupa je „Održiva poljoprivreda i ruralni razvoj u funkciji ostvarivanja strateških ciljeva Republike Srbije u okviru dunavskog regiona – dostizanje regionalne konkurentnosti“.
Svoje učešće na skupu uzeće brojni eminentni naučnici iz Rusije, Japana, Austrije, Nemačke, Holandije, Italije, Slovenije i Srbije. Tokom tri dana trajanja konferencije, prisutni autori daće svoje viđenje aktuelne problematike.
Ruralni razvoj zauzima veoma važno mesto u strategiji ukupnog razvoja Srbije. Svesna značaja uspešnog i kontinuiranog razvoja domaće privrede, Banka će podržati organizovanje naučnog skupa donacijom u iznosu od 50. 000 dinara. Podržimo razvoj srpske poljoprivrede!

2. Biciklizam – treći najstariji sport u Srbiji

Prvi kongres neurohirurga Jugoistočne Evrope - SEENS 2013.

Uzmemo li u obzir da je točak pronađen pre nekoliko hiljada godina, iznenađuje podatak da je prvi bicikl nastao tek u XIX veku. Na našim prostorima, biciklistički sport se ubraja među najstarije sportske discipline. Godina 1887. je po mnogo čemu bila važna za razvoj biciklizma u Srbiji. Tada se po prvi put u Beogradu pojavio bicikl sa prednjim i zadnjim točkom jednakog prečnika.
Biciklistički klub „Progressive“, okuplja veliki broj ljubitelja ove discipline, aktivne učesnike brojnih regionalnih i međunarodnih takmičenja. Među njima, posebno mesto zauzimaju reprezentativci Srbije u brdskom biciklizmu i ciklo-corss-u, poput Ivana Jovanovića, Marka Ćurćića i drugih.
Sa željom da promoviše zdrav način života, timski duh i sportske vrednosti, Banka Poštanska štedionica ulaže maksimalne napore u razvoj i popularizaciju sporta među mladima. Kako bi pomogla ostvarivanje vrhunskih rezultata takmičara u predstojećoj sezoni, Banka je biciklističkom klubu „Progressive“, donirala 100. 000 dinara.

3. Investirajmo u obrazovanje - Investirajmo u budućnost

donacije

Kao tradicionalni gost manifestacije Dana Poljoprivrednog Fakulteta u Novom Sadu, Banka Poštanska štedionica a.d. će i ove godine, sa velikim zadovoljstvom, pružiti finansijsku podršku najvrednijim studentima za postignute rezultate u školovanju.
Novčanom nagradom u iznosu od 30.000 dinara po studentu, Banka će nagraditi pet najboljih studenata Poljoprivrednog Fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.
Nagradimo znanje, cenimo trud i negujmo prave vrednosti!

4. 22. rođendan Sindikata finansijskih organizacija Srbije!

Prvi kongres neurohirurga Jugoistočne Evrope - SEENS 2013.

Sindikat finansijskih organizacija Srbije sa ponosom, ove godine, obeležava više od dve decenije postojanja i rada.
Osnovan, simbolično na Dan štednje, 31. oktobra 1991. godine, i to kao Samostalni sindikat banaka, organizacija za osiguranje i drugih finansijskih organizacija Srbije, ujedno je i prvi nezavisni granski sindikat na našim prostorima.
SFOS je 2003. godine bio jedan od osnivača najveće i najsnažnije sindikalne centrale u Srbiji sa preko 200.000 članova, a među najvećim članicama su: Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije, Sindikat PTT Srbije, Sindikat Telekoma Srbija, Sindikalna organizacija “Dunav osiguranje”, Sindikat Telenor-a i mnogi drugi.
Legitimni je predstavnik najveće svetske asocijacije sindikata – UNI Global Union.
Donacijom u iznosu od 150.000 dinara, Banka je finansijski podržala organizaciju proslave jubileja. Čestitamo i želimo mnogo uspeha u daljem radu!

5.Obrazovanje zaslužuje poštovanje!

Prvi kongres neurohirurga Jugoistočne Evrope - SEENS 2013.

Odbor za obrazovanje Srpske akademije nauka i umetnosti organizuje međunarodnu konferenciju "Improvements in subject didactics and education of teachers" ("Poboljšanja u didaktici i obrazovanju prosvetnog osoblja"). Konferencija će se održati 24. i 25. oktobra 2013. godine u Beogradu.

Na ovogodišnjoj konferenciji očekuje se prisustvo brojnih istaknutih svetskih stručnjaka iz oblasti prirodnih nauka, matematike, informatike i humanističkih disciplina.

Sa velikom željom da podrži obrazovne programe i razvoj naučnog potencijala, te pomogne unapređenju školstva u Srbiji, Banka Poštanska štedionica a.d. pomogla je organizovanje konferencije donacijom u iznosu od 50.000 dinara.

6. Ulaganje u budućnost

Prvi kongres neurohirurga Jugoistočne Evrope - SEENS 2013.

Savez studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ove godine, četvrti put po redu, organizuje Konferenciju studenata ekonomije. Reč je o najvećoj studentsko-edukativnoj manifestaciji na našim prostorima i u regionu.
Ovogodišnja Konferencija, sada već tradicionalna, održaće se na Zlatiboru, od 21. do 25. novembra 2013. godine, a glavna tema biće “Podsticanje preduzetničkog duha kod mladih”.
Mladi studenti ekonomije imaće priliku da prate predavanja i diskusije uspešnih poslovnih ljudi, profesora Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i ministara, guvernera i ostalih državnih funkcionera.
Ove godine očekuje se više od 500 studenata ekonomije iz zemlje i regiona koji će biti smešteni u studentskom odmaralištu “Ratko Mitrović” na Zlatiboru.
Banka Poštanska Štedionica a.d, kao preduzeće koje zna koliko vredi ulog za budućnost, podržaće manifestaciju studenata donacijom u iznosu od 500 evra u dinarskoj protivvrednosti.

7. Više od igre - Jubilarne Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI)

Prvi kongres neurohirurga Jugoistočne Evrope - SEENS 2013.

Jubilarne Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), 50. po redu, ponovo su okupile sportsku omladinu iz opština nekadašnjih jugoslovenskih republika. Ove godine MOSI igre održane su u Prijepolju. Tokom pet dana trajanja ove zanimljive sportske manifestacije, u skoro svim olimpijskim disciplinama, nadmetalo preko 2.000 sportista iz 28 gradova sa tromeđe Srbije, BiH i Crne Gore. Banka posebnu pažnju poklanja promociji sportskih vrednosti, timskog duha i vrhunskih rezultata, pa je ovaj put donirala 200.000 dinara i time podržala najveću manifestaciju sporta i mladosti koja ujedinjuje opštine susednih zemalja.

Sa željom da istorija ostane sačuvana, Banka od sveg srca čestita jubilej i želi mnogo sreće u daljem radu!

8. Jubilej vojnih penzionera

Prvi kongres neurohirurga Jugoistočne Evrope - SEENS 2013.

Banka uvek misli na svoje najstarije klijente. Ovaj put podržala je vojne penzionere čije udruženje, ove godine, slavi dve decenije rada. Donacijom u iznosu od 80.000 dinara, Banka je finansijski podržala organizaciju proslave jubileja, ali i pripremu "Monografije udruženja vojnih penzionera Srbije 2003-2013. godine".

Sa željom da istorija ostane sačuvana, Banka od sveg srca čestita jubilej i želi mnogo sreće u daljem radu!

9. Prvi kongres neurohirurga Jugoistočne Evrope - SEENS 2013.

Prvi kongres neurohirurga Jugoistočne Evrope - SEENS 2013.

Više od 100 eminentnih stručnjaka neurohirurgije iz čitavog sveta sastaće se u Beogradu na Prvom kongresu neurohirurga Jugoistočne Evrope - SEENS 2013, koji će se održati od 30.oktobra do 02. novembra 2013. godine Banka Poštanska štedionica, a.d., podržava napore domaćih medicinskih stručnjaka da i na ovim prostorima građani dobiju vrhunsku lekarsku pomoć, te je sponzorisala 1.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) u cilju razmene najnovijih iskustava i aktivnog učešća domaćih lekara u tokovima evropske i svetske medicine. Zato što mi verujemo u znanje!

10. Ponos Srbije - Omladinska filharmonija grada Niša-Naissus

Ponos Srbije - Omladinska filharmonija grada Niša-Naissus

Posle osvojene zlatne medalje na svetskom takmičenju u Pragu, nastavlja se uspeh naših mladih umetnika. Po prvi put ove godine omladinska filharmonija grada Niša-Naissus učestvovala je na međunarodnom festivalu omladinskih orkestara SUMA CUM LAUDE u Beču. Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je 30 ansambala iz 18 zemalja širom sveta, a niška omladinska filharmonija bila je prvi predstavnik naše zemlje na festivalu osvojivši visoko IV mesto u jakoj konkurenciji. U cilju finansijske podrške za pokriće putnih troškova za decu koja su došla iz drugih gradova, vezano za učešće na Festivalu, koji se održao u periodu od 06.07.2013. godine do 10.07.2013. godine u Beču, Banka je izdvojila još 50.000 dinara.

11. Poljubac šljive

Poljubac šljive

Srbija decenijama, možda i vekovima, nosi epitet zemlje šljiva. Po proizvodnji šljive naša zemlja je druga u Evropi, a četvrta u svetu, rame uz rame sa velikim silama kao što su SAD, Kina i Nemačka. Šljiva je već godinama zaštitni znak opštine Blace i njoj u čast se i ove godine održava 11. sabor šljive "Dani šljive Blace 2013" a pod sloganom "poljubac šljive". Dani šljive, koji će trajati od 23. do 25. avgusta, prema procenama organizatora, okupiće blizu 100.000 ljudi iz zemlje i inostranstva. Cilj ove manifestacije je promocija šljive i brojnih proizvoda koji se dobijaju od ovog dragocenog voća. Tradicionalno, proizvođači će se oprobati u pečenju najbolje rakije, a pored toga biće organizovana takmičenja za najbolji šljivik i najboljeg mladog poljoprivrednika za 2013. godinu. Banka Poštanska štedionica, podržala je ovu manifestaciju donacijom od 30.000 dinara, jer veruje u kvalitet Srbije i šljivu kao jedan od njenih simbola. Sa verom da šljiva zaslužuje da dobije zasluženo mesto među vrhunskim svetskim proizvodima, Banka organizatorima želi mnogo sreće!

12. Olimpijada trećeg doba

Udruženje penzionera Banke Poštanska štedionica, a.d, dobilo je poziv da učestvuje na " VI Olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba" u Vrnjačkoj Banji. Pokrovitelj Olimpijade je potpredsednik Vlade Republike Srbije, dr Jovan Krkobabić. Inicijativa poput ove pružaju lep primer koliko se može uživati i u trećem dobu, zbog čega je Banka svoje takmičare, bivše zaposlene, podržala u vidu jednokratne finansijske pomoći u iznosu od 70.400,00 dinara.

13. Vlaški Romi – Dečiji Romski humanitarni centar

Uvek svesna nezavidne situacije u kojoj se nalazi romska zajednica, Banka se rado odazvala molbi Dečijeg Romskog humanitarnog centra "Vlaški Romi" i podržala projekat opismenjavanja romske dece. Projekat koji za cilj ima sveobuhvatnu integraciju Roma u društvo, putem opismenjavanja i pružanja osnovnih uslova za život, Banka je podržala iznosom od 100.000,00 dinara. Ukinimo NE u odrednicama NEzaposleni i NEpismeni Romi!

14. Pravo u metu!

U aprilu 2012. godine, Protiv-teroristička jedinica MUP-a Srbije osnovala je Klub za Praktično streljaštvo "Grifon PTJ". Osnivači i članovi kluba su aktivni policajci i sportski strelci klasičnih disciplina.

Ljubav prema preciznosti i strpljenju, elementima neophodnim za bavljenje ovim sportom, Banka je podržala iznosom od 200.000,00 dinara. Donacija će poslužiti za nabavku opreme koja će pomoći pri ostvarivanju još boljih rezultata na evropskim i svetskim takmičenjima. Sada ostaje samo da navijamo!

15. Podrška belom sportu

Najveći sportski događaj u Prokuplju, međunarodni turnir "ITF Pro Circuit Women S", u organizaciji Teniskog kluba Topličanin, okupiće ove godine više od 100 takmičarki iz 20 zemalja. "Topličanin" je član Prve lige Srbije u tenisu za seniorske ekipe i dugi niz godina neguje kult belog sporta u Prokuplju. Banka je odlučila da podrži turnir iznosom od 70.000,00 dinara, jer veruje da ce ljubav prema ovom sportu privući i druge mlade i talentovane sportiste da se masovnije zainteresuju i vredno treniraju, uz nastojanje da u budućnosti svojim doprinosom opravdaju visoke standarde postavljene od strane srpskih tenisera, koji su vec duže vremena medju najbolje plasiranim takmičarima na svetskoj teniskoj sceni.

16. Dani folklorne kulture u Užicu

Međunarodni festival dečijeg folklora "Licidersko srce" iz Užica ove godine slavi svoj peti rođendan. Na mali jubilej, festival će okupiti preko 22 ansambla, sa oko 800 dece iz Rusije, Češke, Nemačke, Brazila, Poljske, Mađarske, Meksika, Japana. Za pet godina, koliko festival postoji, preko 100.000 ljudi uživalo je učeći o drugim kulturama i običajima kroz najlepšu moguću formu: muziku i ples. O značaju manifestacije u nacionalnim okvirima najbolje govori podatak da je pokrovitelj festivala ove godine predsednik Republike Srbije, gospodin Tomislav Nikolić. Kao i prošle godine, Banka je od srca podržala ovu značajnu manifestaciju donacijom od 500.000,00 dinara. Od srca Liciderskom srcu!

17. Borba za život

Valentina Vanja Kalezić je jedna hrabra majka obolela od opake bolesti- leukemije. Odlučna da se bori za život, kako bi još dugo vremena mogla da provede sa porodicom, Valentina je prinuđena da se podvrgne transplantaciji koštne srži na nemačkoj klinici Malteser Krankenhaus St. Franziskus. Na ovaj korak odlučila se nakon intezivne hemioterapije, 160 lekova dnevno i tretmana matičnim ćelijama, koji nisu dali očekivane rezultate. Kako bi pomogla ovoj hrabroj mami u njenoj životnoj borbi, Banka Poštanska štedionica, a.d., se pridružila ostalim donatorima, sa iznosom od 20.000,00 dinara, na ime finansijske pomoći  za  nastavak lečenja. Srećno, Vanja i ostani hrabra!

18. Čuvanje od zaborava>

Mihailo Petrović je prvi srpski pilot. Svoju ljubav prema letenju platio je životom stekavši tako tragičnu titulu prve vazduhoplovne žrtve kod nas a druge na čitavom svetu! Ove godine obeležava se čitav vek od njegovog poslednjeg leta. U organizaciji „Udruženja penzionisanih vojnih letača i padobranaca“ stogodišnjica njegove smrti okosnica je mnogih značajnih aktivnosti čiji je zadatak očuvanje od zaborava istorije našeg vazduhoplovstva.

Pored izložbe „Sećanje na vazduhoplovne žrtve“ i komemorativni skup koji su održani u martu 2013. godine, Udruženje u planu ima još aktivnosti. Jedna od njih je i tradicionalno okupljanje 15. juna 2013. godine pred rodnom Mihailovom kućom. Banka Poštanska štedionica odlučila je da finansijski podrži plemenitu ideju očuvanja naše istorije od zaborava i Udruženju donira 20.000,00 dinara.

19. 100 godina srpske avijatike

Naredbom vojvode Radomira Putnika, u decembru 1912. godine izgrađeno je sletište za „aeroplane“, balone i golubove pismonoše kod Niša, čime je taj grad postao kolevka srpske avijatike. Knjigu o ovom značajnom jubileju, 100 godina naše avijatike, Banka Poštanska štedionica, a.d. je podržala novčanim iznosom od 30.000,00 dinara.

Projekat koji za cilj ima da budućim generacijama ostavi u nasleđe svedočanstvo o istoriji letenja u Srbiji iniciralo je Udruženje penzionisanih podoficira Srbije, na čije ime je donacija i uplaćena.

20. Umetnost za sva vremena

Savremena likovna scena je naš zalog za budućnost. Zbog toga je neophodno podržati i pratiti njen razvoj. Već petu godinu za redom, Art salon upravo to čini. Cilj njihove, već tradicionalne, manifestacije "Salon lepih umetnosti" jeste da neguje estetsku i likovnu kulturu. Poseban akcenat na umetnike sa invaliditetom podstiče senzibilizaciju okruženja za različitost. Ove godine na Art salonu će učestvovati najmanje 12 istaknutih slikara i vajara, a planirana je i edukacija dece i mladih u okviru posebno organizovanih radionica. Banka Poštanska štedionica se priključila ostalim donatorima i podržala ovu inicijativu donacijom u iznosu od 800.000,00 dinara.
U promociji savremene umetnosti u okviru Art salona građani će imati pilike da uživaju u periodu od 23. septembra do 13. oktobra 2013.godine.

21. Svi za umetnost, umetnost za sve!

Čovek je oduvek težio kreativno da se izrazi i na taj način analizira i prihvati svet. Savremenom svetu i njegovoj brzini umetnost je potrebnija više nego ikada. Zato se Banka trudi da podrži inicijative koje neguju i razvijaju umetničke sklonosti pojedinaca. „OMLADINSKI SAVET OPŠTINE KOVAČICA“ je nevladina organizacija koja se bavi neformalnim obrazovanjem mladih. Jedan od projekata Saveta je i Međunarodna likovna kolonija „Kovačica Art 2013“, koja se organizuje sa ciljem da promoviše multikulturalnost, umetnost i kreativnost. Lepa ideja, nastala pre nekoliko godina, prerasla je u tradiciju koja pomaže razvijanju prijateljstva među različitim narodima i kulturama. Ove godine u likovnoj koloniji učestvuje 12 akademskih i slikara naive koji će tokom nedelju dana maja svoje veliko znanje i iskustvo nesebično deliti sa preko 60 mladih umetnika uzrasta do 30 godina. Banka Poštanska štedionica a.d. podržala je ovu kreativnu manifestaciju donacijom u iznosu od 90.000,00 dinara. Za lepši život i umetnost!

22. Fondacija Dr Zoran Đinđić

Na mladima svet ostaje. Ako su ti mladi ljudi još i obrazovani i stručni, naš svet postaje i ostaje mnogo bolje mesto. Upravo na tome radi Fondacija dr Zoran Đinđić. Program stipendija za studente i mlade stručnjake u Srbiji, koji sprovodi ova fondacija, ima za cilj stručno usavršavanje mladih koji će kasnije stečeno znanje primeniti na razvoj srpske privrede. Banka je prepoznala ovu, hvale vrednu, inicijativu i Fondaciji je uplatila iznos od 200.000,00 dinara na ime finansijske podrške. Jer Srbija zaslužuje najbolje!

23. Muzika iz carskog grada

Već na prvom međunarodnom takmičenju na kome je nastupila, u pitanju je Svetsko takmičenje u Pragu, Omladinska filharmonija grada Niša -Naissus vratila se ovenčana zlatnim lovorikama. U svoj rodni Niš doneli su zlatnu medalju kao dokaz da su najbolji na svetu. Bili su jedini predstavnik Srbije, a stručni žiri je aplaudirao stojeći nakon njihovog nastupa! Kao nekada njihov sugrađanin Konstantin, ova grupa mladih i talentovanih ljudi širi dobro ime Niša po svetu. Banka se svojom donacijom od 50.000,00 dinara pridružila ostalim donatorima sa idejom da se podrži učešće Omladinska filharmonija-Naissus na Festivalu Omladinskih orkestara SUMA CUM LAUDE u Beču, koji se održava u periodu od 06.07.2013. godine do 10.07.2013. godine. Biće nam zadovoljstvo da ponovo slušamo ovacije svetskih stručnjaka, jer muzika zaista govori sve jezike!

Donacije i sponzorstva Banke u 2012. godini

1. DONACIJA sa KBC " Dr Dragiša Mišović - Dedinje

Banka je donirala finansijsku pomoć u iznosu od 5.000 eura Kliničko bolničkom centru " Dr Dragiša Mišović - Dedinje", na ime učešća u troškovima nabavke uređaja – Kardiotokografa.

2. IX Olimpijske igre učenika Republike Srbije - 04.05.2012. godine

Na osnovu molbe generalnog sekretara Saveza za školski sport grada Niša, banka je obezbedila donaciju savezu u iznosu od 250.000,00 dinara, radi podrške učešća učenika, talentovanih sportista, na IX Olimpijskim igrama učenika Republike Srbije, koje se održavaju u Sremskoj Mitrovici, u periodu od 09.05. do 15.05.2012.godine.

3. Međunarodni naučni skup XVII Geometrical Seminar - 05.06.2012. godine

Na osnovu molbe dekana matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, banka je odobrila donaciju Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u iznosu od 100.000,00 dinara, radi podrške organizaciji Međunarodnog naučnog skupa XVII Geometrical Seminar, koji se održava na Zlatiboru, u periodu od 03.09. do 08.09.2012. godine.

4. Međunarodni dečiji festival "Licidersko srce" – 08.06.2012. godine

Na osnovu molbe predsednika organizacionog odbora Međunarodnog dečijeg festivala "Licidersko srce", banka je obezbedila donaciju u iznosu od 300.000,00 dinara, radi podrške organizaciji Međunarodnog festivala koji se održava od 20. - 25. avgusta 2012. godine, u Užicu i drugim turističkim destinacijama.

5. Odluka o donaciji KUD "Milan Đ. Milićević" iz Ripnja – 19.07.2012.godine

Nakon podnete molbe predsednika KUD "Milan Đ. Milićević" iz Ripnja, banka je donela odluku kojom se obezbeđuje donacija u iznosu od 50.000,00 dinara, radi podrške učešću na međunarodnom festivalu folklora, koji će se održati u periodu od 27.07.-06.08.2012. godine u gradu Portu – Portugalija.

6. Odluka o donaciji Fondacije "Đorđe Vajfert" iz Beograda – 26.07.2012.godine

Po molbi predsednika Upravnog odbora Fondacije "Đorđe Vajfert" iz Beograda, banka je obezbedila donaciju Fondaciji "Đorđe Vajfert" u iznosu od 350.000,00 dinara, u cilju promocije lika i dela Đorđa Vajferta, jednog od najznačajnijih ličnosti u osnovanju finansijskih institucija u Srbiji i radi podrške u izradi Monografije "Đorđe Vajfert 1850-1937".

7. Odluka o odobravanju donacije Savezu paraplegičara i kvadriplegičara Srbije – 21.08.2012. godine

Po molbi predsednika Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, banka se odazvala donacijom Savezu paraplegičara i kvadriplegičara Srbije u iznosu od 30.000,00 dinara, u cilju kupovine opreme i podrške učešću članova Saveza na 20. republičkim sportskim igarama, koje su se održale u periodu od 13.09. do 16.09.2012. godine u hotelu "Termal" u Mataruškoj Banji, pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike.

8. Odluka o odobravanju donacije JP MREŽA-MOST - 25.09.2012. godine

Na osnovu molbe JP Mreža-Most banke se odazvala pozivu za finansijsku podršku donacijom u iznosu od 100.000,00 dinara, radi podrške za realizaciju snimanja dokumentarnog programa TV Most i TV plus, u cilju pružanja informacija i očuvanja kulturno-istorijske baštine Kosova i Metohije.

9. DONACIJA Paraolimpijskom Komitetu Srbije, Beograd -11.10.2012.godine

Na osnovu molbe predsednika Paraolimpijskog Komiteta Srbije, banke se odazvala donacijom u iznosu od 50.000,00 dinara, u cilju pomoći oko pokrića troškova priprema i učešća na Paraolimpijskim igrama u Londonu, gde su srpski sportisti osvojili dve zlatne i tri srebrne medalje.

10. Finansijska pomoć na ime nagrađivanja pet najboljih studenata Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu-19.11.2012. godine

Na molbu dekana Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, banka je obezbedila finansijsku pomoć na ime nagrađivanja pet najboljih studenata Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, i to: Visković Jelene, Đuza Predraga, Pogančev Gordane, Karapandžin Jelene i Simić Maje, putem otvaranja štednih knjižica, na iznos od 30.000,00 dinara po nagrađenom studentu, a po predlogu dekana Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

11. DONACIJA Saobraćajnom fakultetu, Univerziteta u Beogradu - 20.11.2012. godine

Na molbu dekana Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu banka je donela odluku o donaciji fakultetu u iznosu od 200.000,00 dinara, na ime finansijske pomoći za organizaciju XXX Simpozijuma o novim tehnologijama u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju.

12. DONACIJA Simijonović Novici iz Beograda- 20.11.2012. godine

Na molbu roditelja teško bolesnog Gorana Simijonović Banka je obezbedila sredstva u iznosu od 30.000,00 dinara na ime finansijske pomoći za operaciju mozga koja će se obaviti u Londonu i koja će, nadamo se, spasiti život ovom hrabrom mladom čoveku.

13. DONACIJA Institutu za ekonomiku poljoprivrede Beograd- 22.11.2012. godine

Na osnovu molbe direktora Instituta za ekonomiku poljoprivrede Beograd, banka je obezbedila donaciju Institutu za ekonomiku poljoprivrede Beograd u iznosu od 70.000, 00 dinara, na ime finansijske pomoći za organizaciju Međunarodnog naučnog skupa, pod nazivom: "Održiva poljoprivreda i ruralni razvoj u funkciji ostvarivanja strateških ciljeva republike Srbije u okviru dunavskog regiona.

14. DONACIJA Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara – Beograd -18.12.2012.

Molbom potpredsednika Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara obezbeđena je donacija Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara u iznosu od 20.000,00 dinara, na ime finansijske pomoći oko organizacije Godišnje Skupštine Udruženja.

15. DONACIJA Centru za edukaciju, istraživanje i razvoj, Beograd -19.12.2012. godine

Banka je donirala sredstva Centru za edukaciju, istraživanje i razvoj u iznosu od 60.000,00 dinara, na ime finansijske podrške za realizaciju projekta Podrška karijernom razvoju mladih u Srbiji.

Donacije i sponzorstva Banke u 2011. godini

1. Pomoć Gimnaziji i Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kraljevu – 17.06.2011.godine

Gimnazija Kraljevo iz Kraljeva, Ul. Dositejeva 44, obratila se Banci Poštanska štedionica a.d. Beograd, zahtevom broj 01-311 od 13.06.2011.godine, radi odobrenja sredstava za sanaciju zgrade koja je pretrpela velika oštećenja u razornom zemljotresu koji je zadesio grad Kraljevo i okolinu u toku novembra 2010.godine. Zgradu školskog objekta zajednički koriste Gimnazija i Ekonomsko-trgovinska škola u Kraljevu, ali izvođenje nastave za učenike navedenih obrazovnih ustanova u njemu nije bio moguć bez sanacije. U cilju pružanja pomoći u saniranju posledica zemljotresa, rukovodeći se načelom solidarnosti i humanosti, svojstvenom svakom društveno odgovornom subjektu, na osnovu člana 54. stav 1. tačka 23) Statuta Banke Poštanska štedionica, a.d. Beograd, broj A01-2-1670 SK-41/5 od 28.04.2011. godine, a po zahtevu Gimnazije Kraljevo iz Kraljeva, broj 01-311 od 13.06.2011.godine, Izvršni odbor Banke je, na sednici održanoj dana 17.06.2011. godine doneo O d l u k u kojom je odobrio sredstva u iznosu od 30.000.000,00 dinara (slovima: tridesetmilionadinara i 00/100), kao pomoć za sanaciju školske zgrade koja je stradala u zemljotresu tokom novembra 2010. godine.

2. Treći međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce" u Užicu održan od 19.08. - 24.08.2011.godine

Izvršni odbor Banke je na 201. koordinirajućoj sednici Trećeg saziva, održanoj 09.08.2011. godine, doneo Odluku o donaciji tradicionalnog Trećeg međunarodnog dečijeg festivala folklora "Licidersko srce" u Užicu, održanog od 19.08. - 24.08.2011.godine i odobrio uplatu iznosa od 200.000,00 dinara na račun Organizacionog odbora Festivala.

3. Akcija "Dajmo šansu bebama" – 13.09.2011.godine

Odlukom o donaciji za kupovinu inkubatora u akciji "Dajmo šansu bebama", pod brojem: A01–3-3374/8 IO III – 226/8, Izvršni odbor Banke je 13.09.2011. godine odobrio donaciju za kupovinu 1 inkubatora neophodnog Institutu za neonatologiju i drugim zdravstvenim institucijama u Srbiji, u akciji pod nazivom "Dajmo šansu bebama", u organizaciji Fonda B92.

Na ime donacije Banka je uplatila iznos od 16.225,00 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

4. Donacija Kliničkom centru Srbije - 12.10.2011.godine

Izvršni odbor Banke Poštanska štedionica, a.d., Beograd je, na 247. koordinirajućoj sednici Trećeg saziva, održanoj 12.10.2011. godine, a na molbu i veliku zahvalnost Kliničkog centra Srbije, Odlukom o donaciji za kupovinu medicinske opreme, odobrio donaciju do 1.000.000,00 dinara, za kupovinu:

  • Holtera EKG aparat za 24-28-časovno kontinuirano snimanje i analizu 3-kanalnog i 12-kanalnog EKG zapisa, proizvođača Spacelabs HelthcareInc Inc., USA, model Impesario.

5. Donacija Institutu za neonatologiju iz Beograda - 12.10.2011.godine

Izvršni odbor Banke Poštanska štedionica, a.d., Beograd je na 247. koordinirajućoj sednici Trećeg saziva, održanoj 12.10.2011. godine, a na molbu i veliku zahvalnost direktora Instituta za neonatologiju iz Beograda, Odlukom o donaciji za kupovinu medicinske opreme, odobrio donaciju do 550.000,00 dinara, za kupovinu

  • Dva aparata blender sa mešačem i protokomerom za vazduh i kiseonik;

6. Donacija izdavanja Homerove "Ilijade" i srpskih junačkih, epskih pesama- 02.11.2011.godine

Na osnovu molbe književnika Slobodana Jarčevića, člana Petrovske akademije nauka i umetnosti u Sankt Peterburgu-Rusija, Izvršni odbor Banke Poštanska štedionica, a.d., Beograd je na 262. koordinirajućoj sednici Trećeg saziva, održanoj 02.11.2011. godine, doneo Odluku kojom je odobrio donaciju izdavačkoj kući "Miroslav" u Beogradu, Goce Delčeva br.15, za izdavanje Homerove "Ilijade", prepevane na srpski deseterac, na kojem su i sve srpske epske junačke pesme, za koje je prepev, prema prevodu sa grčkog, srpskog heleniste prof.dr. Miloša Đurića, uradio književnik Slobodan Jarčević, član Petrovske akademije nauka i umetnosti u Sankt Peterburgu-Rusija.

Na ime navedene donacije Banka je izdavačkoj kući uplatila iznos od 100.000,00 dinara.

7. Donacija Fondacije " Dr. Zoran Đinđić" -10.11.2011.godine

Na inicijativu upravitelja Fondacije "Dr. Zoran Đinđić" Beograd, Izvršni odbor Banke Poštanska štedionica, a.d., Beograd je, na 268. koordinirajućoj sednici Trećeg saziva, održanoj 10.11.2011. godine, doneo Odluku o odobrenju donacije Fondaciji " Dr. Zoran Đinđić", u iznosu od 300.000,00 dinara radi sprovođenja programa stipandija za studente i mlade stručnjake.

8. Donacija za nabavku telefonske sekretarice za projekat "Halobeba" - 25.11.2011.godine.

Izvršni odbor Banke Poštanske štedionice a.d. je 25.11.2011. godine doneo odluku da se odobri donacija u iznosu od 5.000,00 evra u dinarskoj protivvrednosti za nabavku telefonske sekretarice za projekat „Halobeba”. Cilj ove donacije je obezbeđenje povećanje kapaciteta Halobeba linije u Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu. Inicijativa za podršku projektu Halobeba je pokrenuta od strane kompanije Western Union čiji je lokalni zastupnik Banka Poštanska štedionica,a.d., kao i uz saradnju sa UNICEF-om.