Vek odgovornosti
Додатне информације
Додатне информације можете добити позивом на телефон: 011/ 2020292
početna strana » СПРЕЧИМО ШИРЕЊЕ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА (cOVID-19)
ЗАЈЕДНО

СПРЕЧИМО ШИРЕЊЕ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА (cOVID-19)

САОПШТЕЊЕ

Понашајмо се одговорно!

  Банка Поштанска штедионица је данас, у сарадњи са ЈП Пошта Србије, извршила припрему и отпрему око 10.000 реиздатих Dina PostCard картица за наше најстарије суграђане који нису у могућности да дођу да их преузму, а које важе од априла месеца.

  Уважавајући апел Министарства трговине и Народне банке Србије, Банка Поштанска штедионица је данас извршила сва плаћања својим партнерима по фактурама које су у валути за март месец.

  Само одговорним приступом према себи, породици, пријатељима и пословним партнерима сви заједно можемо да допринесемо превазилажењу тренутне ситуације и напорима које Влада Републике Србије чини у борби против корона вируса Covid19.

  Чувајући себе чувамо и друге!

  Живела Србија!

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće

ОБAВЕШТЕЊЕ О ПОНУДИ ЗАСТОЈА У ОТПЛАТИ ОБАВЕЗА (МОРАТОРИЈУМУ)
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА КОРИСНИКЕ ДОЗВОЉЕНОГ ПРЕКОРАЧЕЊА (дозвољеног минуса)

Пратећи „Одлуку о привременим мерама за очување стабилности финансијског система“ Народне банке Србије, која је ступила на снагу 18.03.2020. године, Банка Поштанска штедионица обавештава све кориснике дозвољеног прекорачења по текућем рачуну (физичка лица, предузетнике, пољопривреднике и привредна друштва), да ће  Банка без накнаде извршити продужење ове услуге за све кориснике којима иста истиче у периоду ванредног стања почев од 18.03.2020.

Као Банка са јасно артикулисаним државним интересом код које профит није увек примарни циљ, доследно прати и примењује све препоруке Владе Републике Србије и Народне банке Србије, штитећи поред живота грађана и јасно дефинисане оквире фискалне и монетарне политике државе Србије.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
Slanje novca putem Unistream-aБанка Поштанска штедионица захваљује свим корисницима и запосленима који, поштујући и примењујући мере за спречавање ширења коронавируса, доприносе заједничком безусловном циљу: заштити здравља и живота грађана Републике Србије.

Од проглашења ванредног стања Банка доследно прати и спроводи мере против ширења вируса у складу са препорукама Владе Републике Србије и Народне банке Србије, што уз прецизан план континуитета пословања доприноси несметаном функционисању разгранате пословне мреже Банке.

Клијенти су апсолутно послушали препоруке Банке и у значајној мери користе услуге електронског банкарства: СМС, интернет и мобилно банкарствo са услугом IPS QR кôд, као и плаћање платним картицама. Такође, и на више од 180 локација Банке Поштанска штедионица показали су изузетну одговорност и доследност у примени препорука држећи адекватно растојање како у просторијама Банке, тако и испред експозитура.

Да бисте били правовремено информисани, све информације о раду Банке у ванредним околностима можете наћи на сајту и нa друштвеним мрежама Банке.

ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Банка, у складу са проглашеним ванредним стањем поштује све одлуке органа Републике Србије и препоруке које је дала Народна банка Србије. Овим путем молимо клијенте Банке да учине исто! Све информације ћемо објављивати на овој страници и саветујемо да је повремено посећујете како би остали информисани.

Банка је пословање организовала са посебном пажњом на заштиту здравља клијената, али и запослених. У свим пословним просторијама Банке примењују се строге хигијенске и дезинфекционе мере.

Како би се смањила изложеност становништва саветујемо свим клијентима који за то имају могућност да банкарске послове заврше путем дигиталних банкарских канала:

  • све рачуне и обавезе можете платити путем Homeb@nking сервиса или MobiBank PŠ апликације
  • бесконтактни начин плаћања путем мобилног телефона IPS QR кôд - за плаћање рачуна и плаћање робе и услуга
  • безготовински начин плаћања путем платних картица ; саветујемо да куповину обавите online у web продавницама које су то омогућиле, а уз помоћ платне картице која има могућност плаћања на интернету.
  • приликом подизања готовине определите се за банкомат јер тиме не долазите у контакт са другим лицима, саветујемо коришћење рукавица и/или дезинфекционог средства; на више од 500 банкомата у мрежи Банке подизање готовине је без провизије, а Банка свакодневно спроводи мере чишћења ради још вишег нивоа хигијенских услова.
  • електронска мењачница, доступна је на Homeb@nking сервису или MobiBank PŠ апликацији
  • средствима на рачуну на којем сте овлашћени можете располагати и путем Homeb@nking сервиса
  • проверу стања свих рачуна и картица можете да урадите путем говорног аутомата на број 011 20 20 292; слањем СМС поруке на број 4499; коришћењем СМС услуге CardAlarm; коришћењем Homeb@nking или MobiBank PŠ

За сва питања или додатна објашњења на располагању вам је Контакт центар 0112020292

Уз дигиталне банкарске канале, Банка Поштанска штедионица Сада још ближе Вама!


За више информација о заштити од корона вируса посетите COVID 19.rs

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Банка Поштанска штедионица као једна од потписница Споразума ради очувања финансијског система и превенције ризика узрокованих пандемијом заразне болести Covid 19, ради на имплементацији свих одредаба Споразума и Одлуке о мерама за очување стабилности финансијског система („Службени гласник РС“, бр.033/2020).

Као банка са јасно артикулисаним државним интересом, код које профит није увек примарни циљ, Банка Поштанска штедионица доследно ће пратити и примењивати све препоруке Владе Републике Србије и Народне банке Србије, штитећи поред живота грађана и јасно дефинисане оквире фискалне и монетарне политике државе Србије.

Ускоро више информација.